مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

مقایسه ویژگی ها و مزایای شکلات تلخ و شکلات شیری

بازدید: 5 بازدید
شکلات تلخ و شکلات شیری

مقدمه:
آیا از تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری مطلع  هستید؟ در این مطلب قرار است به مقایسه ویژگی ها و مزایای این شکلات ها بپردازیم. بنابراین اگر عاشق مصرف شکلات هستید ولی در مورد ویژگی ها، مزایا و مضراتش چیزی نمی دانید، این مطلب را حتما دنبال کنید. از آنجایی که شکلات تلخ حاوی مقدار بیشتری از دانه های طبیعی کاکائو است، با مصرف آن می توانید میزان بیشتری مواد معدنی مفید دریافت کنید. شکلات شیری دارای محتوای قندی بیشتری است و چربی بالاتری دارد. به عبارتی دیگر ترکیبات طبیعی کمتری در تولید شکلات شیری استفاده شده است.

آنچه در مورد خواهید خواند:

  • تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری
  • شکلات تلخ چیست؟
  • فواید شکلات تلخ برای سلامتی چیست؟
  • مقایسه ویژگی ها
  • بررسی ارزش غذایی
  • کاربرد در آشپزی
  • جمع بندی

 

تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری

اگر در دنیای شکلات مبحث بزرگی وجود داشته باشد، آن مبحث تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری است. برای بسیاری از ما، شکلات باید صاف، خامه ای و شیرین باشد، نه تلخ با پیچیدگی های خاص؛ اما کارشناسان می گویند که شکلات تلخ از شکلات شیرین سالم تر است. آیا این ادعا درست می باشد؟ کدام یک از شکلات ها برای مصرف روزانه بهتر هستند؟ بیاید تفاوت های بین این شکلات ها را با هم بررسی کنیم تا ببینیم هر کدام از نظر طعم، کیفیت و فواید سلامتی چگونه با هم مقایسه می شوند.

شکلات تلخ و شکلات شیری

شکلات تلخ دارای مقدار زیادی مواد معدنی مثل آهن، روی و منیزیم است، به همین دلیل روی سلامت بدن انسات تاثیر مثبت خواهد داشت. به طوری که التهاب را کاهش داده و خطر بروز بیماری های قلبی را در بدن کم می کند. شکلات های کاکائویی از گیاهی با مواد معدنی بالا تولید شده اند و دارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی هستند. در مقابل شکلات شیری شرکتی، از مقداری کره کاکائو، شکر، شیر و مقدار کمی کاکائو بدست می آید. در این مقاله به بررسی و مقایسه ویژگی ها و مزایای شکلات تلخ و شکلات شیری می پردازیم. ما اطلاعات تغذیه ای، ملاحظات و میزان مصرف هر یک را ارائه می دهیم.

شکلات تلخ چیست؟

شکلات تلخ در خالص ترین حالت خود دارای دو ماده است: دانه های کاکائو و شکر. همچنین می تواند شامل وانیل (برای افزایش طعم و کاهش تلخی) و امولسیفایری مانند لسیتین سویا ( برای کم کردن ویسکوزیته شکلات) باشد. البته با کاهش ویسکوزیته، عمل قالب گیری شکلات راحت تر صورت می گیرد. شکلات هایی که فقط از دانه های ارگانیک کاکائو و شکر نیشکر تولید می شوند دارای خاصیت عالی هستند. به طوری که روزانه می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. شکلات تلخ می تواند حاوی مقداری شیر جامد نیز باشد، طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده مقدار شیر موجود در شکلات ها بیشتر از 12 درصد نیست. بنابراین اگر شکلات تلخ را برای اجتناب از مصرف شیر انتخاب کرده اید، این آمار هشدار دهنده را در نظر بگیرید.

فواید شکلات تلخ برای سلامتی چیست؟

شکلات جزو خوراکی های جدانشدنی از اکثر انسان ها است. البته انواع مختلفی دارد و هر کدام از لحاظ طعم و مزه با هم فرق دارند. شکلات تلخ به دلیل قند کمتری که در آن استفاده شده نسبت به شکلات های شیری مفیدتر و سالم تر است. البته خیلی از طرفداران شکلات تلخ به دلیل طعم آن عاشق شکلات های تلخ هستند. چون مزه ویژه و بی نظیری دارند. در این بخش با بررسی دقیق تر قرار است چند مورد از فواید شکلات تلخ را به شما ارائه دهیم.

  • مبارزه با رادیکال های آزاد

رادیکال های آزاد در بدن نوعی سم به شمار می روند زیرا در سلول های بدن اختلال ایجاد کرده و موجب التهاب و بروز بیماری های مختلف می شوند. آنتی اکسیدان شکلات تلخ قدرت خنثی کردن رادیکال ها را داشته و از بدن محافظت می کند. هر چقدر درصد تلخی شکلات بیشتر باشد میزان خاصیت آکسیدانی شکلات بالاتر می رود.

  • دارای خاصیت ضد سرطانی

محققان گفته اند که خوردن شکلات تلخ در جلوگیری از بروز سرطان روده تاثیر زیادی دارد. همچنین گفته اند که شکلات تلخ روی کاهش التهاب بسیار موثر است. آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ از بدن در برابر بیماری های خطرناک مراقبت می کنند.

  • بهبود سلامت قلب

فلاونول ماده ای مفید در شکلات تلخ است که می تواند جریان خون را در قلب منظم سازد. همچنین قند خون را تنظیم کرده و مانع از لختگی پلاکت ها می شود. بنابراین با مصرف شکلات تلخ می توانید احتمال بروز سکته را کاهش دهید.

  • بهبود وضعیت سطح کلسترول

کره ای که در شکلات تلخ وجود دارد حاوی یک سری چربی های سالم است که می تواند همچون آنتی اکسیدان قوی التهاب بدن را کم کند و سطح کلسترول را بهبود ببخشد.

  • مانع از بروز آلزایمر

فلاونول موجود در شکلات تلخ روی شناخت ذهنی مغز تاثیر زیادی دارد.

کمک به سلامت پوست و مو، تقویت سیستم ایمنی بدن، تامین آهن مورد نیاز بدن، بهبود خلق و خو، کاهش وزن و  مبارزه با بیماری دیابت از دیگر فواید شکلات تلخ می باشند.

مقایسه ویژگی ها

برای اینکه از تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری مطلع شویم بهتر است ویژگی های این دو نوع شکلات را با هم بررسی کنیم. شکلات ها انواع مختلفی دارند که با بررسی ترکیبات اولیه هر کدام، دلیل تلخی یا شیرینی شکلات مشخص می شود. در این ویژگی های شکلات ها را ارائه می دهیم تا تفاوت های بینشان را متوجه شوید.

شکلات تلخ و شیری هر دو در لیست محبوب ترین شکلات های دنیا قرار گرفته اند و طرفداران زیادی دارند. در صورتی که از لحاظ مواد اولیه و طعم کاملاً متفاوت هستند. در ترکیبات شکلات تلخ کره کاکائو و کاکائو وجود دارد که درصد کاکائو در شکلات های مختلف، متفاوت است. هر چقدر درصد روی بسته بندی بیشتر باشد، طعم شکلات تلخ غلیظ تر و عموماً تلخ تر است. در صورتی که در ترکیبات تشکیل دهنده شکلات شیری از پودر کاکائو کره کاکائو شکر و پودر شیر استفاده می شود. دلیل شیرینی شکلات های شیری وجود پودر شیری است که در ترکیبات آن وجود دارد. به عبارتی پودر شیر موجب ایجاد بافت کرمی و طعم شیرین در شکلات می شود.

شکلات تلخ و شکلات شیری

این دو شکلات از لحاظ طعم کاملاً متفاوت هستند. در ترکیبات یک سری شکلات های تلخ میوه و آجیل وجود دارد که در نهایت طعم بی نظیر و پیچیده ای ایجاد می شود. اگر برای میان وعده صبح یا عصر خود به دنبال شکلاتی هستید در کاهش وزن خللی ایجاد نکند، شکلات تلخ نه تنها ضرری برای کاهش وزن ندارد بلکه موجب بهبود دستگاه گوارش شده و به کم کردن وزن کمک می کند. در صورتی که شکلات شیری  دارای طعم ملایم و بافت خامه ای است که با یک گاز کوچک متوجه طعم شکر و شیر درون آن می شوید.

بررسی ارزش غذایی

در این بخش از تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری، ارزش غذایی هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم. شکلات تلخ از آنجایی که درصد کاکائوی بیشتری دارد، دارای فیبر بالا است و نسبت به شیری قند پایین تری دارد.

قند و چربی در شکلات شیری نسبت به شکلات تلخ بالاتر است ولی اگر به اندازه مصرف شود ضرر خاصی برای بدن ندارد. البته تاکید ما مصرف مواد غذایی مفید در اندازه اعتدال است.

کاربرد در آشپزی

شکلات تلخ در پخت انواع براونی، ترافل  و کیک ها مورد استفاده قرار میگیرد. در صورتی که شکلات شیری به دلیل شیرین بودن بیشتر برای تهیه انواع دسرها  و شیرینی ها کاربرد دارد. البته یک سری از افراد شکلات شیری ذوب شده را داخل قالب های تزئینی ریخته و سپس آن را منجمد می کنند تا شکل و شمایل شکلات خوشگلتر شود. شما می توانید شکلات شیری یا تلخ ذوب شده را مغزیجات ترکیب کنید و یک محصول جذاب و خوشمزه داشته باشید.

جمع بندی

در این مطلب با ارائه یک سری مطالب مفید خواستیم تفاوت های بین شکلات تلخ و شکلات شیری را با هم بررسی کنیم. به طور کلی و خلاصه اگر بخواهیم تفاوت این دو نوع شکلات را بیان کنیم، شکلات تلخ به رنگ مشکی و شکلات شیری به رنگ سفید است. انتخاب شکلات تلخ یا شیری بسته به ذائقه افراد و شرایط جسمی آن ها دارد. از آنجایی که شکلات تلخ فیبر بالا و مزایای قابل توجهی دارد، مصرف آن به همه دوستان توصیه می شود.

افرادی که مستلزم رعایت رژیم غذایی به دلایل گوناگون هستند، بهتر است در مصرف شکلات های شیری احتیاط کنند. توصیه ما به مصرف انواع شکلات در حد اعتدال است. شکلات های تلخ و شیری در برندهای بسیار متنوع در بازار موجود است که امتحان کردن هر کدام از این شکلات ها می تواند هیجان انگیز و وسوسه آور باشد.  با توجه به مطالبی که گفته شد شما شکلات شیری را ترجیح می دهید یا تمایلتان مصرف شکلات تلخ است؟

دسته‌بندی دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
محصولات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت