مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

آب پنیر چیست و استفاده از آن در تهیه محصولات غذایی

بازدید: 563 بازدید
آب پنیر

آب پنیر:
شیر از دو نوع پروتئین به نام های کازئین (۸۰ درصد) و آب پنیر (۲۰ درصد) تشکیل شده است. در این بین آب پنیر یک پروتئین کامل محسوب می شود که ۹ اسید آمینه ضروری را در خود جای می دهد. قسمت آبکی شیر را آب پنیر گویند. در زمان درست کردن پنیر، چربی شیر در یک جا جمع شده و پنیر تولید می شود. در این زمان پروتئین های آب از آن تفکیک شده است. البته در زمان های گذشته چون اطلاعات زیادی در مورد خواص آن نداشتند این آب را دور می ریختند.

این روزها با کشف فواید زیادی که در این محصول وجود دارد، به عنوان یک مکمل پروتئینی به بازار عرضه می شود. همچنین پودر آب پنیر یک راه عالی برای افزودن پروتئین به رژیم غذایی است. بدنسازان و ورزشکاران از آن برای کاهش اشتها، عضله سازی، کاهش وزن خود بعد از تمرین استفاده می کنند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • آب پنیر چیست؟
  • طرز تهیه
  • استفاده در آشپزی
  • فواید

 

آب پنیر چیست؟

آب پنیر را می توان محلول شیر دانست که پس از انعقاد کازئین به دلیل عملکرد باکتری های اسید لاکتیک از آن جدا می شود. قسمت به جای مانده از این فرآیند شامل مقداری ویتامین و مواد معدنی، کازئین و چربی است. ولی آب پنیر خود به تنهایی از پروتئین هایی به نام Soluble proteins، پروتئین های محلول، اسید های آلی و لاکتوز تشکیل می شود. پروتئین موجود در آن یکی از بهترین مکمل های در جهان شناخته شده، به همین دلیل پودر آن با داشتن ارزش غذایی بسیار بالایی طرفداران بسیاری برای خود دارد.

آب پنیر

طرز تهیه

یک لیتر شیر طبیعی را بعد از ۲۰ دقیقه که جوشاندید اجازه دهید مقداری گرمای خود را از دست بدهد و ولرم شود. یک لیوان سرکه خرما را در این حالت که کمی گرما هم دارد به آن اضافه کنید. البته پیشنهاد ما برای بهتر شدن آب پنیر استفاده از سرکه خرما است، ولی اگر آن را در دسترس ندارید از سرکه انگور و آبلیمو هم می توانید استفاده کنید. در ظرف را بسته و ۱ الی ۲ ساعت در این مرحله به شیر اجازه دهید تا سفت شود.

وقتی زمان گذشت شما با مایعی تقریبا جامد نیم بند روبرو هستید که دلمه نام دارد. شیر دلمه را در کیسه کتانی ریخته و در جایی آویزان کنید تا آب پنیر از آن به خوبی جدا شود. آب حاصله را جدا کرده و در ظرفی برای مصرف نگهداری کنید.

استفاده در آشپزی

با توجه به خواصی که آب پنیر برای بدن دارد، می توانید از این ماده مفید در رژیم غذایی خود بهترین استفاده را داشته باشید. امروزه پودر آن در تهیه انواع تنقلات، چیپس، ذرت بو داده، اسنک و … بسیار کاربرد دارد. به عبارتی می توان از این پودر در آشپزی به جای چاشنی ها و ادویه های بازاری و مصنوعی در غذای کودکان و سالمندان استفاده کرد.

هر زمان تصمیم داشتید یک اسنک خانگی سالم و بدون مواد نگهدارنده که طعمی مانند مشابه بازاری داشته باشد، تهیه کنید بهتر است از این پودر کمک بگیرید.

فواید

در هر خانه ای که آب پنیر موجود باشد بدون شک خواص بی نظیر آن را می توان مشاهده کرد. در این مقاله شما را با برخی از خواص مهم این مایع اعجاب انگیز آشنا می کنیم.

  • کاهش وزن

یکی از ویژگی های آب پنیر کاهش وزن بدون از دست دادن عضله است. بسیاری از افرادی که در ابتدا می خواهند وزن کم کنند ممکن است به جای کاهش چربی، از دست دادن عضلات را تجربه کنند. اعتقاد بر این بوده که این مایع به کاهش چربی بدون از دست دادن توده عضلانی کمک می کند. آب پنیر با داشتن کالری کم سرشار از پروتئین است.

بنابراین پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرده و چربی های اضافی بدن را می سوزاند که باعث افزایش متابولیسم می شود. پروتئین آن می تواند اشتهای شما را تا ۲ ساعت کنترل کند. همچنین با داشتن چربی، کلسترول و لاکتوز کم بهترین انتخاب برای افرادی است که در رژیم غذایی نیاز به مقدار کمی کربوهیدرات دارند.
  • تنظیم هورمون

یکی دیگر از خواص این محصول کنترل هورمونی است. بیشتر پروتئین ها باعث نوسانات سطح هورمون می شوند، اما آب پنیر اینطور نیست. به علاوه، پروتئین آن بسیار مغذی تر از پروتئین سویا، سفیده تخم مرغ و گوشت است.

  • غنی از اسید های آمینه

اسید های آمینه را می توان جزء واحد های شیمیایی دانست که به طور طبیعی نمی توانند در بدن تولید شوند و باید از غذا به دست آیند. اسید های آمینه برای بافت های بدن، ترمیم استخوان ها و ماهیچه ها ضروری هستند. آب پنیر حاوی اسید آمینه ای به نام لوسین بوده که سبب بالا رفتن تولید پروتئین می شود و سیگنال هایی را برای ذخیره آن به بدن ارسال می کند که بسیار مفید می باشند.

  • کاهش علائم پیری

حاوی آنتی اکسیدانی بوده که آن را گلوتاتیون می نامند و از سه اسید آمینه اصلی به نام‌ های گلیسین، سیستئین و گلوتامیک اسید ساخته شده است. این آنتی اکسیدان با خنثی کردن رادیکال های آزاد باعث به تعویق انداختن علائم پیری می شود. همین طور در زمان کهن سالی با قوی نگه داشتن ماهیچه ها و جلوگیری از تحلیل رفتن آن ها کمک زیادی به افراد مسن سال خواهد کرد.

آب پنیر
خواصی دیگر
  • درمان سرطان

طبق آمار های وزارت بهداشت دومین عامل مرگ و میر در زنان سرطان سینه و رحم است. آب پنیر به دلیل  داشتن خواص آنتی اکسیدانی خود می تواند به طور موثر از سرطان جلوگیری کند. فردی که شیمی درمانی می کند بهتر است در طول درمان از این مایع به طور مرتب استفاده کند زیرا مانع رشد سلول های سرطانی می شود. مزیت دیگری که می تواند برای این بیماران داشته باشد این است که به خاطر هضم آسان و جذب راحت یک غذای بسیار خوب و انرژی دهنده به حساب می آید.

  • حفظ سلامت قلب

آب پنیر با کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، کاهش خطر  ابتلا به بیماری و حمله قلبی بسیار موثر است.

  • تقویت سیستم ایمنی

گلوتاتیونی که در پنیر وجود دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به خوبی می تواند با عفونت ها مقابله کند. همین طور به خاطر داشتن آنتی اکسیدان در ترکیبات آن سموم بدن به خوبی دفع می شوند.

  • تقویت عضلات

آب پنیر از شیر که یک پروتئین طبیعی است و برای ساخت، تقویت و ترمیم عضلات موثر می باشد، درست می شود. فعالیت های روزانه و ورزش باعث کاهش سطح انرژی بدن و تحلیل رفتن عضلات می گردد. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتماً در وعده ای روزانه خود از این تقویت کننده طبیعی کمک بگیرید.

  • تنظیم قند خون

یکی از مهمترین خواص آب پنیر تنظیم قند خون است. آب پنیر با کنترل سطح قند خون و جلوگیری کردن از نوسانات آن می تواند موثر باشد. آب پنیر همچنین با کاهش مقاومت بدن به انسولین و خطر ابتلا به دیابت برای بیماران قندی دیابتی مفید و کارساز خواهد بود.

  • تقویت استخوان ها

امروزه بسیاری از افراد از پوکی استخوان رنج می برند و این در قشر زنان جامعه بیشتر مشخص شده است. پوکی استخوان باعث کاهش تراکم استخوان و  افزایش شکنندگی آن می شود. با خوردن غذا های غنی از کلسیم می توانیم از روند این مشکل جلوگیری کرده و به ساخت و تقویت استخوان ها کمک کنیم. در این میان آب پنیر با داشتن مقدار زیادی کلسیم از خطر پوکی استخوان جلوگیری و باعث تقویت آن خواهد شد.

  • بهبود عملکرد کبد

مصرف آب پنیر در حد اعتدال به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. کبد ۵۰۰ عملکرد در بدن دارد که بدون حضور اسید های آمینه انجام نمی شود. آب پنیر می تواند آمینو اسید های مورد احتیاج کبد را تامین کند.

  • بهبود زخم ها

آب پنیر انتخاب خوبی برای کسانی است که عمل جراحی انجام داده اند. این مکمل با جذب راحت در بدن باعث بهبود و ترمیم زخم ها می شود.

  • افزایش رشد مو و پوست

برای داشتن مو های سالم و پوستی شاداب پروتئین ضروری است، زیرا بخش زیادی از آن را تشکیل می دهد. کمبود پروتئین می تواند منجر به ریزش مو و خشکی پوست شود. با مصرف متعادل آب پنیر می توانید کلاژن کافی به بدن خود برسانید و در نتیجه مو و پوست سالمی داشته باشید.

  • درمان آکنه

آب پنیر به دلیل خاصیت ضد میکروبی خود اثر فوق العاده ای در درمان آکنه و جوش دارد و به پاکسازی لک های پوستی و سفید شدن پوست کمک می کند.

دسته‌بندی دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت