مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

روغن جوجوبا چیست و فواید آن در طب سنتی

modirنویسنده: modir
بازدید: 29 بازدید
روغن جوجوبا

روغن جوجوبا:
روغن جوجوبا روغنی است که از دانه درخت جوجوبا استخراج می ‌شود. این درخت اصلاح شده در اصل در منطقه خشک و بیابانی کالیفرنیا در آمریکا رشد می‌ کند. این روغن به عنوان یک روغن طبیعی و بدون رنگ شناخته می‌ شود و برای ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.

آنچه خواهید خواند:

  • روغن جوجوبا چیست؟
  • ترکیبات
  • فواید
  • کاربرد در صنایع آرایشی و بهداشتی
  • نحوه مصرف
  • موارد منع مصرف

روغن جوجوبا چیست؟

روغن جوجوبا به عنوان یک روغن طبیعی از دانه درخت جوجوبا استخراج می ‌شود. این درخت در نواحی خشک و بیابانی کالیفرنیا رشد می‌ کند و جالب است که بدانید برگ‌ های خزان‌ دار ندارد و دانه‌ های آن دارای یک روغن طبیعی به نام روغن جوجوبا هستند.

جوجوبا به عنوان یک روغن بسیار خاص و منحصر به فرد شناخته می‌ شود و از ویژگی ‌های قابل توجه آن می ‌توان به عدم تغییر شکل از حالت مایع به جامد حتی در دمای اتاق اشاره کرد. علاوه بر این، بدون بو است و در مقایسه با سایر روغن‌ ها به خوبی جذب پوست می ‌شود، و باعث افزایش حس طراوت و تازگی آن‌ خواهد شد.

کاربرد این روغن در صنایع آرایشی و بهداشتی بسیار زیاد است و قابلیت جذب فراوانی دارد، به همین دلیل می‌توان از خواص آن برای افزایش رطوبت و از بین بردن چروک ‌ها و التهابات پوستی استفاده کرد.

روغن جوجوبا

ترکیبات

روغن جوجوبا دارای ترکیبات طبیعی حاوی موارد زیر است:

  • استروئید
  • ویتامین E
  • مواد معدنی
  • اسید های چرب
  • آنتی اکسیدان

 

  • استروئید ها

روغن‌ جوجوبا حاوی استروئید هایی است که از اسید های چرب بی ‌اشباع اصلی تشکیل شده است. استروئید های آن شامل سیموندسین، بی اکسوال و… است که به عنوان آبرسان و مرطوب کننده قوی پوست عمل می ‌کند.

  • ویتامین E

این روغن دارای ترکیبات طبیعی ویتامین E است که باعث افزایش شادابی و طراوت پوست می‌ شود. اکثر لوازم آرایشی و بهداشتی که از این روغن در ترکیبات اصلی خود استفاده می ‌کنند خاصیت انعطاف پذیری و درخشندگی پوست را تا حد زیادی افزایش می ‌دهند. علاوه بر این استفاده از آن در ترکیبات ضد آفتاب ‌های حاوی UV باعث جلوگیری از آسیب‌ های ناشی از اشعه ‌های مضر نور خورشید خواهد شد.

ترکیبات دیگر
  • مواد معدنی

این روغن حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی از قبیل روی، مس، سلنیوم و ایمینیوم است. این مواد معدنی باعث افزایش طراوت و حفظ سلامت پوست می ‌شوند.

  • اسیدهای چرب

روغن جوجوبا حاوی اسید های چرب اصلی مانند اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید گاما لینولنیک است. این اسید ها باعث افزایش رطوبت و تغذیه رسانی به پوست می ‌شوند و به حفظ طراوت و شادابی پوست کمک می ‌کنند.

  • آنتی اکسیدان‌ ها

این روغن حاوی آنتی اکسیدان‌ های طبیعی مانند توکوترینول و کافئیک اسید است. این آنتی اکسیدان ‌ها می‌ توانند در مقابل با آسیب‌ های اکسیداتیو و رادیکال‌ های آزاد موجود در محیط از پوست شما محافظت کنند.

فواید

روغن درخت جوجوبا خواص بی‌ نظیری دارد که بسیاری از افراد از آن آگاه نیستند. از مهمترین و قابل توجه‌ ترین خواص آن می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مرطوب کننده قدرتمند: این روغن یک مرطوب کننده بسیار قدرتمند برای انواع پوست است و خاصیت انعطاف پذیری و ارتجاعی آن را افزایش می‌ دهد. این روغن کاملا بدون بو است، به همین دلیل کاربرد فراوانی در ساخت انواع کرم‌ های مرطوب کننده و آبرسان ‌های تخصصی پوست دارد.
  • ضد التهاب آرام بخش پوست: روغن جوجوبا دارای خاصیت ضد التهابی و آرام بخش است. به همین دلیل می ‌تواند در کاهش التهابات پوستی و تسکین علائمی مانند خارش و قرمزی تاثیر گذار باشد. این ویژگی‌ ها باعث افزایش اثر گذاری آن در درمان برخی از مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و آکنه می شود‌.
  • تنظیم میزان چربی پوست: استفاده مداوم از این روغن باعث تنظیم چربی پوست و از بین بردن لک و ملاسما خواهد شد. اگر پوست صورت مستعد آکنه و ‌ چربی باشد استفاده از جوجوبا تا حد زیادی باعث افزایش تعادل پوست و کاهش چربی‌ های اضافه خواهد شد. علاوه بر این، این روغن می ‌تواند پوست شما را نرم‌ و مات کند.
  • ضد پیری و ضد چروک: ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ های موجود در این روغن خاصیت ضد پیری و ضد چروک بودن پوست را افزایش می‌ دهند. به همین دلیل افراد بالای ۳۰ سال که از چروک ‌های ریز در نواحی مختلف پوست رنج می ‌برند با استفاده درست و اصولی از این روغن می توانند تا حد زیادی روند پیری خود را به تعویق بیندازند. ویتامین E و آنتی اکسیدان در برابر آسیب‌ ها و مشکلات اکسیداسیونی که توسط رادیکال‌ های آزاد ایجاد می ‌شوند، از پوست شما محافظت می ‌کنند.

البته نباید این نکته را فراموش کنید که روغن جوجوبا برای هر فرد خواص متفاوتی دارد و ممکن است اثرات آن در مدت زمان کوتاه مشاهده نشود.

کاربرد در صنایع آرایشی و بهداشتی

همانطور که راجع به خواص روغن درخت جوجوبا صحبت کردیم به همان اندازه کاربرد آن در صنایع آرایشی و بهداشتی را نیز مورد بررسی قرار می‌ دهیم‌.

ساخت کرم ضد چروک: خاصیت آبرسانی این روغن باعث افزایش انعطاف پذیری و کاهش چروک ‌های سطحی پوست خواهد شد. به همین دلیل اکثر برند های معتبر تولید کننده لوازم آرایشی سعی می‌کنند در محصولات خود از روغن جوجوبا استفاده کنند.

ساخت سایه چشم: بسیاری از سایه چشم‌ های با کیفیت و اورجینال دارای ترکیبات روغن درخت جوجوبا هستند. به همین دلیل افراد می ‌توانند با خیال راحت از این نوع محصولات برای ساعات طولانی روی پوست خود استفاده کنند بدون اینکه نگران چروک شدن یا افتادگی پوست خود باشند.

ساخت انواع ماسک مو: خاصیت آبرسانی بسیار قدرتمند این محصول باعث افزایش استحکام و مقاومت مو های شما خواهد شد‌. همین دلیل از این روغن در ساخت انواع ماسک مو استفاده می‌ شود.

ساخت محصولات تقویت کننده ناخن: در ساخت تقویت کننده ناخن نیز از روغن جوجوبا استفاده می‌ شود زیرا باعث افزایش تقویت ناخن و خاصیت آبرسانی آن خواهد شد.

روغن جوجوبا

نحوه مصرف روغن جوجوبا

روغن جوجوبا می‌ تواند به صورت مستقیم روی پوست و مو استفاده شود یا در ترکیب با سایر محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه، نحوه مصرف این روغن را برای مراقبت از پوست و مو بررسی می ‌کنیم:

  1. مراقبت از پوست:

– مصرف مستقیم: چند قطره روغن جوجوبا را با دست خود بردارید و به آرامی روی پوست تمیز صورت، گردن یا قسمتی از بدن که نیاز به رطوبت و آبرسانی دارد، مالش دهید. می‌ توانید صبح و شب از این روش استفاده کنید.

– ماساژ پوست: قبل از استحمام، روغن جوجوبا را با حرکات ملایم ماساژ دهید. پس از آن، برای چند دقیقه صبر کنید تا پوست روغن را جذب کند، سپس با آب و صابون شستشو دهید.

– به عنوان ماسک صورت: روغن جوجوبا را به عنوان ماسک صورت استفاده کنید. برای این منظور، روغن را به صورت یکنواخت بر روی پوست صورت مالش بدهید و برای 15-20 دقیقه منتظر بمانید. سپس صورت خود را با آب و صابون بشویید.

  1. مراقبت از مو:

– تقویت مو ها: قبل از شستشوی موهای خود، روغن جوجوبا را روی موها مالش دهید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت صبر کنید. سپس مانند همیشه آن ها را بشویید.

– روشن کننده مو: روغن جوجوبا را با عصاره لیمو یا آب لیمو مخلوط کنید و روی موها بمالید. برای افزایش اثرگذاری، کمی زیر نور خورشید بشینید سپس با آب و شامپوی مخصوص موهای خود را بشویید.

– کنترل لطافت مو: چند قطره روغن جوجوبا را در دست خود قرار بدهید و روی انگشتانتان مالش دهید. سپس انگشتان را به آرامی از ریشه تا انتهای مو ها بکشید تا لطافت و نرمی به ریشه مو هم برسد.

توجه داشته باشید که قبل از استفاده از روغن جوجوبا، حتما آن را رقیق کنید، به خصوص اگر پوست حساسی دارید. علاوه بر این، قبل از استفاده آن را روی پوست یا مو، تست کنید تا مطمئن شوید که هیچ واکنش نامطلوبی وجود ندارد. علاوه بر این، در صورت وجود هر گونه عارضه یا واکنش ناخواسته، استفاده را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.

موارد منع مصرف روغن جوجوبا

روغن جوجوبا به عنوان یک محصول کاملا طبیعی برای اکثر افراد قابل استفاده است و منع مصرف ندارد. با این حال، در برخی از موارد ، ممکن است مصرف آن منع شود یا توصیه شود که با احتیاط آن را مصرف کنید. در ادامه، برخی از موارد منع مصرف روغن جوجوبا را بررسی می ‌کنیم:

  1. حساسیت: در صورتی که به این روغن حساسیت یا آلرژی دارید و علائمی مانند خارش، قرمزی، تورم یا تحریک پوست را تجربه می کنید، باید از استفاده از آن خودداری کنید.
  2. بروز واکنش‌ های نامطلوب: در برخی افراد، ممکن است بعضی واکنش‌ های نامطلوب مانند تحریک پوست، خشکی، ترشح چربی اضافی، جوش‌ ها و آکنه‌ ها را بعد از استفاده از روغن جوجوبا تجربه کنند. در صورت بروز هر گونه واکنش نامطلوب، مصرف آن را قطع کنید و به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید.
  3. استفاده در نواحی حساس: بهتر است روغن جوجوبا را در ناحیه چشم، دهان و سایر نواحی حساس استفاده نکنید، مگر اینکه از طرف پزشک توصیه مستقیم داشته باشید.
  4.  استفاده برای بچه‌ ها: در صورت استفاده از روغن جوجوبا برای کودکان یا نوزادان، بهتر است ابتدا با متخصص پوست مشورت کنید. آن ها می‌ توانند راهنمایی مناسب‌ تری برای استفاده در این گروه سنی ارائه دهند.
  5. تداخل با محصولات دیگر: در صورت استفاده از دارو ها، محصولات آرایشی یا بهداشتی دیگر، ممکن است تداخلی با روغن جوجوبا رخ دهد. در این موارد، بهتر است با پزشک یا متخصص مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ تداخلی وجود ندارد.
دسته بندی انواع روغن ها انواع غذاها دانستنی های خوراکی روغن ها مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت