شکلات های تخته ای و کاربرد آن

هست مارکتهست مارکت
16 بازدید
شکلات های تخته ای

شکلات تخته ای:
شکلات های تخته ای
یکی از پرطرفدار ترین و محبوب ترین خوراکی ها در بین مردم تمام دنیا است. از شکلات استفاده های زیادی می شود. مثلا در تهیه انواع کیک، بستنی، دسر، شیرینی و دیگر خوراکی ها می توانید از آن استفاده کنید. امروزه شکلات ها در طعم ها، شکل ها، رنگ های مختلف و با بسته بندی های متفاوت تولید می شوند. شکلات ها علاوه بر طعم بی نظیری که دارند، از خواص زیادی برخوردار هستند و جز مواد غذایی انرژی زا محسوب می شوند.

وجود شکل های مختلف از شکلات باعث بیشتر شدن کاربرد آن می شود. یکی از پر مصرف ترین نوع شکلات، شکلات تخته ای است که به آن شکلات موزاییکی نیز می گویند. نوعی از شکلات است که معمولاً از آن برای تزیین شیرینی و کیک استفاده می کنند.

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

  • شکلات های تخته ای و کاربرد آن
  • نحوه ذوب کردن شکلات تخته ای
  • کاربرد شکلات تخته ای ذوب شده
  • طرز تهیه شکلات تخته ای
  • انواع شکلات های تخته ای
  • فواید شکلات تخته ای

شکلات های تخته ای و کاربرد آن

شکلات تخته ای ظاهر بسیار ساده ای دارد و خودش به تنهایی محصول تزیینی به حساب نمی آید. ولی در میان شکلات ها از پرکاربرد ترین آن ها است. تولید شکلات تخته ای رنگی دلیل دیگری برای محبوبیت این شکلات می باشد. در تهیه بستنی، کیک یا شیرینی ها از شکلات های تخته ای تلخ یا شیری به عنوان روکش یا برای متنوع کردن طعم بیسکوییت ها استفاده می شود. کاربرد دیگر این شکلات، استفاده از آن در دسر های شکلاتی نظیر برشتوک، شیرینی ها یا انواع شکلات ها با طعم های متفاوت است.

خوراکی های متفاوتی وجود دارند که برای تهیه آن ها می توان از شکلات تخته ای کمک گرفت. مثلا با ذوب کردن آن به حالت بن ماری، می توان شکل های مختلفی برای تزیین روی کیک و کاپ کیک به وجود آورد، شکل هایی مثل پروانه، برگ، قلب و…

تبلیغات

تخفیف مهر سوپر مارکت

نحوه ذوب کردن شکلات تخته ای

در روش اول شکلات های تخته ای را خرد کرده و می گذاریم داخل مایکروفر تا ذوب شود. یکی از معروف ترین و آسان ترین روش های ذوب کردن شکلات، روش بن ماری می باشد. در ابتدا شکلات را با چاقو به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم. قابلمه، کتری یا سماوری که با آب پر شده است را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید، هنگامی که آّب به نقطه جوش رسید، ظرف حاوی شکلات را روی آن قرار می دهیم تا آب شود.

توجه داشته باشید، هنگامی که شعله گاز زیاد باشد نتیجه کار برعکس شده و شکلات ها به جای ذوب شدن، سفت خواهند شد. با این روش می توان انواع شکلات با طعم ها و رنگ های متفاوت را ذوب کرد، و با ترکیب شکلات های رنگی، رنگ های متفاوتی را به وجود آورد.

کاربرد شکلات تخته ای ذوب شده

همانطور که می دانید شکلات تخته ای در انواع مختلف با کاربرد های متفاوت عرضه می شوند. از شکلات ذوب شده برای درست کردن انواع شیرینی جات، کیک، کاپ کیک، دسر، بستنی و یا تزیین آن ها استفاده می شود. با استفاده از شکلات آب شده و به کمک ماسوره و قیف روی یک کاغذ روغنی که در سینی قرار دارد، طرح و شکل های مختلفی می توان خلق کرد که بعد از خشک شدن و سفت شدن شکلات ها، از آن ها برای تزیین استفاده می شود.

روشی دیگر برای خلق اشکال مختلف با شکلات  آب شده وجود دارد که با کمک قالب های سیلیکونی می توانید این کار را انجام دهید. برای این کار کافی است شکلات ذوب شده را درون قالبی که از قبل مقداری چرب شده است بریزید و بعد از خشک شدن و شکل پذیری از قالب به راحتی جدا کنید.

طرز تهیه شکلات تخته ای

برای تهیه آسان شکلات های تخته ای در خانه، اول از همه در کتری آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید، کره یا روغن قنادی را در ظرفی ریخته و آن را روی کتری می گذاریم تا به روش بن ماری آب شود. بعد از اینکه کاملا آب شد آن را کنار می گذاریم تا سرد شود. سپس پودر قند را الک کرده و درون کاسه ای می ریزیم و همچنین پودر کاکائو را در ادامه کار به آن اضافه می کنیم.

در آخر کره ذوب شده یا روغن را که حالا خنک شده است به آن می افزاییم. در این مرحله ظرف را به مدت ۲ دقیقه مجدد روی بخار کتری قرار داده و با قاشق به خوبی مخلوط می کنیم و در آخر در قالب های مورد نظر میریزیم. شکلات تخته ای شما بعد از ۳۰ دقیقه در یخچال ماندن آماده خوردن می شود.

انواع شکلات تخته ای

  • ساده: در تهیه این نوع از شکلات، از شیر استفاده نمی شود و مقدار کاکائو موجود در آن ۳۵ درصد می باشد. رنگ آن از شکلات های شیری کمی تیره تر است.
  • تلخ: به آن شکلات سیاه هم می گویند. در این نوع شکلات از کره کاکائو به جای کره شیری استفاده شده است. مقدار کاکائو استفاده شده در آن هم بین ۶۰ تا ۹۹ درصد می باشد.
  • شکلات تخته ای شیری: شکلات شیری از مقداری شکر، شیر و ۲۵ درصد کاکائو تولید می شود. به دلیل وجود درصد کم کاکائو در این شکلات، میزان تلخی آن کم بوده و بیشتر شیرین است. رنگ آن به خاطر وجود شیر در ترکیباتش از شکلات تلخ روشن تر است.
  • شکلات تخته‌ای سفید: ترکیبات استفاده شده در این شکلات، با شکلات‌ های معمولی متفاوت می باشد. شکلات سفید از ترکیب کردن شیر، کره کاکائو، شکر و انواع طعم‌ دهنده ‌ها مانند وانیل و… تهیه می‌شود.

فواید شکلات تخته ای

شکلات ها فواید بسیاری دارند. شکلات های تخته ای اگر به مقدار زیاد مصرف شود کمی باعث افزایش وزن افراد می شود. ولی اگر میزان مصرف آن رعایت شود جزو خوراکی های مفید و موثر در زندگی روزانه افراد می باشد.

در زیر به چند مورد از فواید شکلات اشاره شده است.

  • کمک به سلامت قلب
  • بهبود حافظه با بالا رفتن سن
  • بهبود خلق و خو
  • کاهش سطح کلسترول
  • تولید اندورفین
  • کمک به افزایش گردش خون
  • کاهش خستگی
جمع بندی

هرچند که با ترکیب کردن شکر، روغن  و پودر کاکائو، می توانید در منزل خود شکلات تخته ای تهیه کنید، ولی امروزه برند ها و شرکت های معتبر با تولید شکلات های با کیفیت و متنوع از نظر رنگ و طعم، کار مردم را آسان کرده اند. بنابراین مصرف کنندگان ترجیح می دهند شکلات ها را به صورت آماده تهیه کنند.

دسته بندی دانستنی های خوراکی شکلات مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نمادهای ما

logo-samandehi
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت
کمک لازم دارید؟ چت آنلاین