مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

هوموس یا حمص چیست ؟

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 1,210 بازدید
هوموس

هوموس چیست ؟
در سرتاسر جهان غذاهای بسیاری وجود دارد؛ با این وجود غذاهای مدیترانه‌ای به دلیل داشتن طعم لذیذ و خوشمزه در جهان شهرت بیشتری دارند. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت این غذاها در میان مردم جهان شده‌است؛ سالم بودن آن‌ها است. در میان کشورهای خاورمیانه؛ لبنان و غذاهایش شهرت بسیاری دارند. لبنان عروس خاورمیانه است و به غیر از زیبایی دارای خوراکی‌های خوشمزه‌ای دارد که امروزه به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های فرهنگی آنان شناخته می‌شود.

از آن جایی که لبنانی‌ها؛ علاقه زیادی به ادویه‌ های معطر دارند، غذاهایشان عطر و بوی شگفت‌انگیزی دارد و در بیشتر رستوران‌های بین‌المللی سرو می‌شوند. سیر و روغن زیتون؛ از موادی است که بیشترین کاربرد را در غذای لبنانی دارند. جالب است بدانید که غذاهای لبنانی؛ همانند فلافل به قدری در جهان معروف شده‌اند که تقریبا بیشتر کشورها با آن آشنایی دارند. سالاد تبوله، سالاد فاتوش، کبه لبنانی، شاورمای لبنانی، کوفته لبنانی، هوموس و … از معروف‌ترین غذاهای لبنان هستند.

هوموس یا حُمُص؛ یکی از غذاهای معروف لبنانی است که به تازگی به سفره ایرانیان وارد شده‌است. حمص ؛ نوعی اردور یا پیش غذا است که طعمی بی‌نظیر دارد و به عنوان یکی از جذاب‌ترین غذاهای خاورمیانه شناخته می‌شود.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • هوموس چیست ؟
  • هوموس غذای لبنانی
  • ترکیبات هوموس
  • طرز تهیه هوموس لبنانی
  • فوت و فن تهیه هوموس
  • کالری هوموس
  • فواید هوموس برای سلامتی بدن

هوموس چیست

هوموس چیست ؟

هوموس خوراکی؛ که حُمُص نام دیگر آن است، یکی از غذاهای مدیترانه‌ای عربی است. در حقیقت این غذا؛ یکی از معروف‌ترین دسر های لبنانی است که در کشورهای عربی و خاورمیانه سرو می‌شود.حمص غذایی سالم است که طعمی لذیذ دارد و به راحتی تهیه می‌شود. از این غذا بیشتر به عنوان پیش غذا استفاده شده و نخود پخته شده، ارده، سیر و روغن زیتون از ترکیبات حمص هستند. البته امروزه این غذا را با لوبیا سفید، لوبیا سیاه، بادمجان، کدو، فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی ترش نیز تهیه می‌کنند.

حمص غذای لبنانی

همان طور که گفته شد؛ هوموس یک غذای مدیترانه‌ای عربی است که کشور لبنان زادگاه آن است. این غذا که در نزد لبنانی‌ها بسیار معروف است؛ غذای کرم مانند است که با آرد نخود و یا نخود، ارده کنجد به همراه ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود و یک پیش غذای عربی و در اصل لبنانی است.

هوموس یا حمص در واقع یک دیپ است که از نخود تهیه می‌شود. دیپ؛ یک سس سرد است که معمولا با سبزیجات خام، نان، بیسکوییت و یا چیپس خورده می‌شود. حمص انواع مختلفی دارد که حمص با ارده کنجد اصیل‌ترین نوع آن است.

هوموس نخود و سیر بدون ارده، هوموس با بادام زمینی، حمص با گل‌ کلم، هوموس با کدو تنبل، حمص با لوبیا قرمز، حمص با بادمجان و حمص با هویج از انواع مختلف این غذا هستند.

ترکیبات

هوموس یا حمص؛ از پیش غذاهای معروف و لذیذ لبنان است که بسیار مقوی و خوشمزه است. این غذا طرز پخت آسانی دارد و بسیار اشتها‌آور است. آرد نخود یا نخود، ارده، ادویه‌های مخصوص از ترکیبات هوموس لبنانی هستند.

 

مواد لازم برای تهیه هوموس لبنانی

  • نخود؛ ۲ فنجان
  • سیر تازه؛ ۳ تا ۵ حبه
  • روغن زیتون؛ به مقدار لازم
  • فلفل سیاه و زیره سبز؛ به مقدار دلخواه
  • آب سرد؛ یک فنجان

مواد لازم برای تهیه سس

  • ارده؛ ۴/۳ فنجان
  • اب لیموترش تازه؛ نصف فنجان
  • نمک؛ به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا نخود‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیسانده و سپس به مدت ۲ ساعت بپزید تا خوب پخته و نرم شود.

مرحله دوم: سیرها را کبابی کرده تا له شوند.

مرحله سوم: آب لیموترش تازه و نمک را با هم مخلوط کنید تا سس حمص بدست آید.

مرحله چهارم: در این مرحله نخودهای پخته شده را همراه سیر در غذاساز بریزید و مطمئن شوید که مواد با هم ترکیب شده باشند.

مرحله پنجم: سپس سس هوموس را به همراه یک فنجان آب سرد، روغن زیتون و فلفل قرمز به بقیه مواد اضافه نموده و دوباره غذاساز را روشن کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.

مرحله ششم: حمص شما در این مرحله آماده است؛ می‌توانید این پیش غذا را با روغن زیتون و زیره سبز تزیین کرده و به همراه نان پیتا و یا انواع سبزیجات تازه سرو نمایید.

نکته: بهتر است هوموس را با نان پیتا، کراکر یا سبزیجات تازه مانند ساقه‌های کرفس، هویج، فلفل دلمه، خیار، پیاز، گوجه‌فرنگی، کلم و یا کاهو سرو نمایید.

انواع حمص

فوت و فن تهیه حمص

اگر می‌خواهید در کمترین زمان ممکن هوموس شما آماده شود؛ می‌توانید به جای نخود خام از کنسرو نخود استفاده کنید تا زمانی برای پخت آن نگذارید.

راهکار دیگر برای سریع‌تر آماده شدن حمص؛ استفاده از زودپز برای پخت نخود است.  زمان پخت با قابلمه در حدود دو ساعت است و با زودپز نخودها نیم ساعته پخته خواهند شد.

اگر هوموس را با سیر کباب شده تهیه کنید؛ حمص مجلسی خواهید داشت. بدین ترتیب که یک بوته سیر تا داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار داده تا کباب شود. سپس آن را از فرد خارج کرده و بعد از سرد شدن پوست آن را جدا کنید. چند حبه سیر را جدا کرده و همراه نخودها آسیاب کنید. از مابقی سیرها می‌توانید برای تزئین استفاده نمایید.

کالری حمص

همان‌طور که گفتیم؛ هوموس غذایی عربی لبنانی است که طعم خوبی دارد و سرشار از کلسیم است. در ادامه بهتر است که از ارزش غذایی آن  بیشتر بگوییم.

هر ۱۰۰ گرم هوموس؛ ۱۷۷ کالری دارد و درصد چربی آن ۹ گرم است. ۲۰گرم کربوهیدارت دارد و پروتئین آن ۴/۹ گرم است. فیبر در آن ۴ گرم و قند هوموس ۳٫۰ گرم است. همچنین حاوی؛ مقادیر بالایی از ویتامین ب۶، ویتامین سی، ویتامین کا و منیزیم است.

فواید حمص برای سلامتی بدن

گفتیم که هوموس؛ غذایی سالم است و برای سلامت بدن بسیار مفید است. در ادامه با فواید آن بیشتر آشنا شوید.

 کاهش کلسترول خون

از آن جایی که نخود به کار رفته در هوموس حاوی مقادیر بالایی از فیبر و مواد مغذی است؛ به کاهش کلسترول بالا کمک بسزایی خواهد کرد.

سلامت قلب

هوموس؛ دارای آنتی‌اکسیدان‌های بسیاری است که به سلامت قلب کمک کرده و همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

سلامت دستگاه گوارش

فیبر موجود در هوموس؛ سبب هضم بهتر غذا شده و با این کار به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

منبعی غنی از پروتئین گیاهی

پروتئین گیاهی در مواد غذایی؛ یکی از دغدغه‌های اصلی برای گیاه‌خواران و وگان‌ها است. خوشبختانه؛ حمص حاوی مقادیر بالایی از پروتئین است.

 کاهش وزن

ارده یکی از موادی است که در سس هوموس به کار می‌رود؛ این ماده غذایی دارای چربی‌های غیر اشباع است که می‌تواند کمک بسزایی در کاهش چربی‌های بدن داشته باشد. همچنین فیبر موجود در حمص ؛ سبب کاهش اشتها شده که می‌تواند در درازمدت سبب لاغری شود.

 پوکی استخوان

نخود به کار رفته در حمص؛ علاوه بر این‌که فیبر زیادی دارد، حاوی مقادیر بالایی از کلسیم است که در سلامت استخوان‌ها و خطر ابتلا به کاهش پوکی استخوان بسیار تاثیر دارد.

 کم‌خونی

آهنی که در نخود وجود دارد؛ به افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون کمک کرده و می‌تواند برای درمانی مفید برای کم‌خونی باشد.

هوموس لبنانی؛ همچنین می‌تواند قند خون را در افراد دیابتی کنترل نموده و خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ کاهش دهد.

نکته: استفاده زیاد از هوموس؛ سبب چاقی شده و خطر ابتلا به اسهال را افزایش می‌دهد.

دسته بندی انواع غذاها دانستنی های خوراکی دستورات غذایی غذاهای فرنگی غذای ساده و مقوی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت