اگر اینجا هستید تا آشپزی ایرانی را زیر ذره بین بگذارید، جای درستی را برای مطالعه انتخاب کردهاید. ما ایرانیان معمولاً عادت داریم، خودمان را دست کم بگیریم؛ غافل از اینکه در بخشهای مختلفی، زبانزد مردم دنیا هستیم. یکی از آنها، آشپزی ایرانی است. آشپزی ایرانی، مجموعه ای از دستور العملها، غذاهای خوشمزه، نکات کاربردی و داسنتنیهای جذاب است که نه تنها برای مردم ایران محبوبیت دارد، بلکه جای خود را به خوبی در دل گردشگران هم باز کردهاست. بنابراین اگر میخواهید بدانید:
- آشپزی ایرانی چه نکاتی دارد؟
- بهترین غذاهای ایرانی چه هستند؟
- محبوبترین غذاهای ایرانی در نظر گردشگران کدام اند؟
- و …
به خواندن ادامه دهید و هست مارکت را تا انتهای این مطلب، همراهی کنید.
فهرست مطالب
آشپزی ایرانی چیست؟
پیش از هر چیز، بیایید به یکی از علامت سوالهای مغزتان پاسخ دهیم. ممکن است با خودتان بگویید آشپزی ایرانی اصلاً چیست؟ آیا مجموعه ای از غذاها یا نکاتی که خاص دستور پخت ایرانیان است؟
اشپزی ایرانی، لیستی از غذاهای خوشمزه ای است که بیشتر ما ایرانیها، آنها را بهطور تمام و کمال نمیشناسیم.
اگر به دنبال مجموعه ای از غذاهای متنوع و لذیذ میگردید، سری به آشپزی ایرانی بزنید! در این مجموعه، همه آنچه مطابق سلیقه تان است را پیدا میکنید. از انواع خورشها، آبگوشت، دلمهها گرفته تا کوفته، غذاهای حاضری و … .
در ادامه با این خوشمزههای ایرانی، که آنها را بهترین غذاهای ایرانی مینامیم، بیشتر آشنا میشوید.
آشپزی ایرانی در دنیا شهرت بسیار بالایی دارد
آشپزی ایرانی در دنیا شهرت بسیار بالایی دارد. در واقع اگر بگوییم غذاهای ایرانی، زبانبزد گردشگران و بسیاری از مردم دنیا است، اغراق نکردهایم!
همه این محبوبیت، تنها به سبب اصالت و فرهنگ رژیم غذایی ایران است. جالب است بدانید، افراد زیادی در سرتاسر دنیا هستند که در وعدههای مختلف شان، پخت و طعم واقعی بهترنی غذاهای ایرانی را تجربه میکنند. البته لازم است ذکر شود، این افراد معمولاً غذاهایی را انتخاب میکنند که در گذشتهها، در سبد غذاهای ایرانی وجود داشتهاست و این روزها، کمرنگ تر شدهاست.
جدا از این موضوع، یکی از پرطرفدارترین تفریحات گردشگران خارجی در ایران، شکم گردی است! تجربه غذاهای لذیذ در باکیفیتترین رستورانهای ایران، یکی از بهترین خاطرههای سفرشان است!
بنابراین، این را همیشه به یاد داشته باشید که یکی از بهترین فرهنگهای غذایی دنیا را دارید و هیچوقت و غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی را دست کم نگیرید!
بهترین غذاها در آشپزی ایرانی
قبل از هر چیز خوب است بدانید لیست بهترین غذاهای ایرانی در مجموعه آشپزی ایرانی تمامی ندارد! غذاهای متنوع و باکیفیتی دست به دست هم میدهند تا لیست آشپزی ایرانی، به یکی از پرطرفدارترین لیست غذاهای دنیا تبدیل شود! با این وجود، چند غذا هستند که آشپزی ایرانی بدون آنها بیمعنی است! ضمناً، این موارد، خوشمزهترین غذاهای ایرانی از نظر گردشگران خارجی هم هستند! پس این مجموعه را از دست ندهید:
دیزی، غذای محبوب بزرگترها
بعید است پای صحبت بزرگترها بنشینید، از غذای محبوبشان بپرسید و نام دیزی را نشنوید! دیزی، یکی از مهمترین خوردنیهای آشپزی ایرانی است که جزو مقویترین و اصیلترین غذاهای ایران هم بهشمار میآید.
پیشینه این غذا به زمانی برمی گردد که مردم ایران بکجا نشین شدند و به غذایی مقوی نیاز داشتند. بنابراین، بهترین گزینه پیش رویشان، آبگوشت بود. اما در زمانی که مردم کوچ نشین بودند، این غذا هیچ محبوبیتی نداشت؛ چرا که پخت آن نیازمند زمان است. چیزی که کوچ نشینان، آن را در اختیار ندارند!
از همان زمان تا به حال، محبوبیت دیزی در بین مرذدم ایران بیشتر و بیشتر شد و این روزها، معمولاً پای ثابت وعده غذایی آخر هفته خانوادههای ایرانی است.
خوب است بدانید دیزی هم مانند هر غذای دیگری برای آنکه به کیفیت مطلوب برسد و معنای واقعی غذای ایرانی را برایتان تداعی کند، نکات خاص خودش را دارد. به عنوان مثال، حتماً باید گوشت ان تازه باشد، در آن از لیمو، گوجه، انواع ادویهها و … استفاده شود.
قورمه سبزی، خوشمزه ایرانی
و اما، قرمه سبزی محبوب خودمان!
به احتمال زیاد شما هم مانند ما در فضای مجازی و یا حتی رو در رو، گردشگرانی را دیدهاید که از این غذا با عنوان بهترین تجربه شان در ایران یاد میکنند و به آن “گُرمه سبزی” میگویند!
قورمه سبزی به قدری در بین ایرانیان مشهور است که نیازی به تعریف و تمجید ندارد. این غذا، به عنوان یکی از اصلیترین خوردنیهای لیست آشپزی ایرانی بهشمار میآید و محال است بدون آن بتوانید این مجموعه را تعریف کنید!
یکی از مهمترین مزیتهای غذای قرمه سبزی آن است که در تمامی مناسبتها قابل استفاده است. هم یک غذای باکیفیت، هم تا حدودی راحت و هم پرطرفدار را برایتان به ارمغان میآورد.
قیمه، غذای کامل ایرانی در آشپزی ایرانی
اگر در لا به لای غذاهای آشپزی ایرانی به دنبال یکی از کاملترین آنها از نظر غذایی میگردید، همین حالا در حال خواندن توضیحات آن هستید.
کارشناسان غذایی همواره به کامکل بودن خورشت قیمه در بین غذاهای ایرانی، تأکید دارند و از آن با عنوان یکی از بهترینها، یاد میکنند. اما علت این موضوع چیست؟
مهمترین دلیلی که باعث میشود قیمه، غذایی مقوی و کامل باشد، مواد اولیه مفیدی است که در آن استفاده میشود. از لپه، پیاز، سیب زمینی سرخ کرده گرفته تا لیمو عمانی، گوشت تازه و …. .
بنابراین اگر با خودتان گفتید، غذا چی بپزم؟، قیمه اولین گزینه ای باشد که به ذهنتان میآید.
فسنجان، غذای شمالی و پرطرفدار
فسنجان، یکی از آن خوشمزههای آشپزی ایرانی است که از شمال کشور به برنامه غذایی مان اضافه شدهاست.
از خوبیهای این غذا میتوان به این موضوع اشاره کرد که راههای زیادی برای پخت آن وجود دارد. در واقع در نقاط مختلف کشور، براساس سلیقه و نوع ذائقه ای که دارند، این غذا را به صورت شیرین، ترش و ملس تهیه میکنند.
این روزها فسنجان، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که نام آن در منوی اکثر رستورانها، میدرخشد!
زرشک پلو، غذای لذیذ و مجلسی ایران
از دیگر بهترین غذاهای ایرانی که به مزاج همه خوش میآید، زرشک پلو با مرغ است. این غذا، جزو یکی از محبوبترین خوردنیهای ایران است که نه تنها در ایران، بلکه در دنیا هم شهرت زیادی پیدا کردهاست.
معمولاً این غذا با مرغ سرو میشود و از آنجایی که استفادههای فراوانی دارد، از آن با عنوان غذایی مجلسی و کاربردی یاد میکنیم.
آلبالو پلو، غذای رنگی رنگی ایرانی
آلبالو پلو، جزو آن دسته از غذاهای آشپزی ایرانی است که رنگی رنگی است و از لحاظ ظاهری، جذابیتهای زیادی دارد.
این غذا معمولاً با گوشت قرمز به صورت کوفته و گوشت مرغ تهیه میشود. این شما هستید که انتخاب میکنید، کدام نوع آن را نوش جان کنید!
تنها در نظر داشته باشید که پخت آلبالو پلو، دارای فوت و فنهای خاصی است و هرکسی از پخت باکیفیت آن بر نمیآید.
۵ نکته کاربردی و طلایی در آشپزی ایرانی
اگر میخواهید آشپزی ایرانی را اصولی و اصیل فرا بگیرید، از این نکات به سادگی نگذرید! نکاتی کاربردی که نه تنها کیفیت آشپزی تان را بالا میبرد؛ بلکه به شما برای لذت چشیدن یک غذای واقعی ایرانی کمک میکند. در ادامه با ۷ مورد از پراستفادهترین نکات در آشپزی ایرانی آشنا میشوید:
ماهی یخ زده
ماهی، جدا از آنکه غذایی سالم است، طرفداران زیادی هم دارد. اگر شما هم جزو آن ماهی خوران قهار هستید، به احتمال زیاد در فریزرتان، ماهی نگهداری میکنید.
ماهی یخ زده دارای طعن ناخوشایندی است که برای از بین آن، بهتر آن را در داخل شیر قرار دهید تا به آن تازگی بدهد و طعم بد آن را از بین ببرد.
از بین بردن چربی خورشت
خورشها، یکی از جداناپذیرترین بخشهای آشپزی ایرانی است؛ بنابراین این نکته، حسابی به کارتان خواهد آمد.
اگر میخواهید چربی خورش را از بین ببرید، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید آن است که زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید خورش تا زمان جمع شدن چربیها رویش، دست نخورده باقی بماند.
بعد از آن، چند تکه یخ در داخل آن بیندازید. ازهمین لحظه به بعد چربیها به دور یخها منجمد میشوند و بعد از مدت زمان کوتاهی میتوانید آنها را خارج کنید. البته یادتان باشد، یخها را زود از قابلمه خارج کنید؛ چرا که اگر آب شوند، نه تنها چربیها از آن خارج نمیشود، بلکه طعم بدی هم به آن میدهد.
جایگزینی برای شکر
یکی از مهمترین نکاتی که در آشپزی ایرانی باید به آن توجه داشته باشید، سلامت غذایی است که پخت میکنید. هر چه بتوانید غذای سالم تری درست کنید، کیفیت پختتان هم بالا میرود و میتوان از غذایتان با عنوان غذایی اصیل، یاد کرد.
بنابراین، بهتر است تا جایی که میتوانید شکر و نمک را از غذاهایتان دور کنید! از بهترین جایگزینها برای طعم شیرین شکر، استفاده از خاک قند آسیاب شدهاست.
برنج سفید
ممکن است بنابه دلایلی بخواهید برنجتان را سفیدتر کنید! برای انجام چنین کاری میتوانید در هنگام جوشیدن برنجها، به آن ماست اضافه کنید.
استفاده از سوسیس تازه
اگر میخواهید کمی از غذاهای سالم ایرانی دور شوید و فست فود را هم تجربه کنید، بهتر است تازهترین نوع آن را انتخاب کنید.
برای آنکه بتوانید تازگی سوسیس را تشکیل دهید، راهکار فوقالعاده ای پیش رویتان قرار دارد. انگشت سبابه تان را روی سوسیس فشار دهید. اگر رد انگشتتان را روی آن باقی ماند، به معنای آن که کیفیت و تازگی زیادی ندارد!
همچنین اگر میخواهید به مخلوط نهایی تان پنیر پیتزا اضافه کنید، بهتر است کمی روی آن آب اسپری کنید و سپس در داخل فر قرار دهید تا کش بیشتری در آن ایجاد شود.
سخن آخر
و در نهایت، این هم از آشپزی ایرانی!
سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. امید است برایتان ارزش ایجاد کرده باشد و اگر تجربه ای در این زمینه دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان مقالات هست مارکت، به اشتراک بگذارید.