گرانولا برای صبحانه:
اگر تا کنون در رابطه با اهمیت مصرف صبحانه در طول روز شنیده باشید، بی شک بهترین خوراکی جات را برای این وعده غذایی سرو خواهید کرد. خوردن یک صبحانه کامل، که همه نیاز های بدن شما را در طول روز برآورده کند، وضعیت سلامتی شما را در سطح مطلوبی نگه می دارد و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند. گرانولا صبحانه یک ماده غذایی مفید محسوب می شود. به همین خاطر برخی از این مواد برای سرو صبحانه استفاده می کنند.
اما برخی افراد فرصت کافی برای سرو صبحانه ندارند. به همین خاطر این افراد اغلب صبحانه کاملی نمی خورند. به همین منظور در این بخش، چند نوع صبحانه کامل را که در زمان کوتاهی آماده می شوند، معرفی می کنیم. از خوراکی گرانولا برای صبحانه گرفته تا انواع غذا های گرم مخصوص صبحانه با استفاده از تکنیک های آشپزی به سرعت آماده مصرف می شوند.
فهرست مطالب
آنچه در مورد گرانولا برای صبحانه خواهیم خواند :
- طرز تهیه صبحانه، چند صبحانه سه سوته
- آشنایی با صبحانه های فرنگی ساده
- چرا از گرانولا برای صبحانه استفاده کنیم؟
- مواد غیر ضروری گرانولا برای صبحانه
- طرز تهیه گرانولا خانگی
- روش های سرو گرانولا
طرز تهیه صبحانه:
مصرف گرانولا برای صبحانه توسط پزشکان تغذیه توصیه می شود. این خوراکی برای صبحانه شما یک چاشت مفید محسوب می شود و تمام مواد مغذی بدن را تامین می کند. در کنار گرانولا، غذا های گرم نیز جای می گیرند.
کوکوی آویشن یکی از خوشمزه ترین صبحانه هایی است که می توانید، پیش از رفتن به سر کار میل کنید. آویشن گیاهی برای رفع اضطراب و استرس است. این گیاه، آرامش را برای شما به ارمغان می آورد و استفاده از آن در وعده غذایی صبحانه، بسیار توصیه می شود. آویشن خاصیت ضد عفونی کننده هم دارد و با استفاده از آن مجاری ادراری شما پاکسازی می شوند. برای تهیه این صبحانه خوشمزه به کمی آرد گندم و تخم مرغ و روغن مایع احتیاج دارید. ادویه جات دلخواه نیز در ادامه فرایند پخت به آن افزوده می شوند.
نان کنجدی سوخاری نیز در این میان جای می گیرد که یک صبحانه خوشمزه است و طرفداران زیادی دارد. شما می توانید، این نان را به همراه گرانولا برای کودک مدرسه ای خود آماده کنید. این نان کالری زیادی دارد و برای بچه های لاغر بسیار مفید می باشد. اسید های چرب اشباع نشده در این ماده غذایی بر خاصیت آن می افزایند. برای تهیه آن به کنجد و تخم مرغ و روغن مخصوص سرخ کردنی نیاز دارید.
آشنایی با صبحانه های فرنگی ساده:
کاسرول، یک صبحانه فرانسوی لذیذ است که برای این وعده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه کاسرول به کمی نان باگت و تخم مرغ احتیاج دارید. نان باگت در سینی فر چرب شده قرار می گیرد و کمی وانیل و شکر و شیر به آن افزوده می شود. سپس کره و کشمش روی آن ریخته شده و در فر قرار می گیرد.
اگر به غذا های فرنگی برای وعده صبحانه علاقه مندید، املت هندی را امتحان کنید. این املت از کمی کدو و تخم مرغ تهیه می شود. برای تهیه آن پیاز و فلفل نیز به کار می روند و مزه آن را بهتر می کنند. مدت آماده سازی این غذا 10 دقیقه است و به همین خاطر برای کارمندان یک انتخاب مطلوب محسوب می شود.
املت پنیر نیز یک خوراکی خوشمزه برای وعده صبحانه است. برای تهیه آن تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و خوب هم بزنید و در تابه ای بریزید و شیر را به آن اضافه کنید. به این ترکیب کمی جعفری ساطوری شده نیز اضافه کنید. این صبحانه در کمتر از 5 دقیقه آماده می شود.
چرا از گرانولا برای صبحانه استفاده کنیم؟
گرانولا برای صبحانه در بین لذیذ ترین مواد غذایی جای می گیرد. این خوراکی خوشمزه و مفید، طرز تهیه ساده ای دارد و با روش های خانگی نیز آماده می شود. اما مدل های بسته بندی شده و صنعتی آن نیز وجود دارند. گرانولا برای صبحانه از مواد غذایی ارزان قیمتی تشکیل می شود و خرید آن برای خانوار ها به صرفه است. این خوراکی برای کسانی که به کوهنوردی و پیاده روی علاقه مند هستند، یک ماده غذایی مفید محسوب می شود.
گرانولا برای صبحانه از چند نوع مواد غذایی تهیه خواهد شد. برای آماده سازی این صبحانه، باید چند ماده غذایی را در دسترس داشته باشید. استفاده از غله و جو دوسر ساده و پروسس نشده برای تهیه گرانولا ضرورت دارد. در دستور تهیه خانگی گرانولا برای صبحانه، هر نوع آجیل و خشکبار نیز مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید، در این خصوص از گردو و بادام، پسته و فندق استفاده کرده و کمی آن ها را خرد کنید و به سایر مواد و غلات بی افزایید. استفاده از شیرین کننده های طبیعی نیز برای تهیه گرانولا مفید می باشد.
دلیل دیگر
سیروپ افرا و شربت های طبیعی از مواد شیرین کننده مقوی محسوب می شوند که طعم خوشایندی به گرانولا برای صبحانه می دهند. روغن نیز در دستور تهیه گرانولا به کار می رود. این ماده غذایی، دانه های گرانولا را ترد تر می کند. استفاده از روغن از چسبناک شدن دانه های گرانولا جلوگیری کرده و خاصیت آن را نیز بیشتر خواهد کرد. در این زمینه از روغن هسته انگور، روغن نارگیل و روغن زیتون نیز استفاده می شود.
مواد غیر ضروری گرانولا برای صبحانه:
در دستور تهیه گرانولا برای صبحانه، برخی مواد غذایی غیر ضروری هستند. اما استفاده از آن ها در طعم و فواید گرانولا تاثیر گذار می باشد. استفاده از انواع دانه های روغنی در تهیه گرانولا بسیار مطلوب خواهد بود و مزه و طعم خوشایندی در این مواد ایجاد می کند. تخم کتان، تخم آفتابگردان، تخم کنجد و کدو و… در این میان جای می گیرند و هر یک از خواص بی نظیری برخوردار هستند. استفاده از نارگیل نیز برای تهیه گرانولا توصیه می شود.
گرانولا برای صبحانه با استفاده از میوه های خشک شده، فواید بیشتری خواهد داشت. میوه خشک شده انجیر، سیب، انبه، گیلاس و… به صورت خرد شده در تهیه گرانولا مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید، از انواع ادویه جات نیز برای تهیه این ماده غذایی مفید استفاده کنید. در تهیه آن از چوب دارچین استفاده می کنند. هل و زنجبیل نیز در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند. شکلات نیز یک ماده طعم دهنده فوق العاده برای تهیه گرانولا محسوب می شود. اگر از شکلات تلخ استفاده کنید، هم مزه گرانولا بهتر می شود و هم فواید بیشتری در آن ایجاد خواهد شد.
طرز تهیه گرانولا خانگی:
برای تهیه این صبحانه لذیذ، دستور تهیه خانگی آن نیز وجود دارد. اگر این مواد غذای به صورت صنعتی تولید شده باشند، مزه آن ها لذیذ تر است و به صورت تخصصی تر آماده می شوند. اما مدل های خانگی آن ها نیز به سهولت آماده خواهند شد.
برای تهیه گرانولا، همه غلات، خشکبار و ادویه جات آماده شده و در یک کاسه بزرگ ریخته می شوند. به این مخلوط مغزی جات و ادویه جات دلخواه نیز افزوده خواهند شد. در ادامه شیرین کننده های طبیعی مورد استفاده نیز در کاسه ریخته می شوند. همه مواد آماده شده را درون کاسه بزرگ به خوبی هم بزنید. این مخلوط را درون یک سینی بزرگ پهن کنید. سپس سینی را درون فر با درجه حرارتی 300 درجه قرار دهید. سینی گرانولا را هر چند دقیقه یک بار چک کنید.
وقتی رنگ گرانولا کمی قهوه ای شد، سینی را بیرون بیاورید. این ماده غذایی در فر کمی چسبناک و نرم است و وقتی سرد می شود، ترد خواهد بود. به همین خاطر، پس از پخت آن در فر اجازه دهید کمی سرد شود و سپس سرو کنید. برای نگهداری از گرانولا، آن را در ظرف درب دار می ریزند. مصرف گرانولا فواید بیشماری برای سلامتی بدن دارد و به همین خاطر بسیاری از گروه های سنی این ماده غذایی را مورد استفاده قرار می دهند.
روش های سرو گرانولا:
به دلیل استفاده ساده گرانولا برای صبحانه، رسپی های متعددی برای سرو آن وجود دارند. یکی از روش های سرو این ماده غذایی مفید، آماده کردن آن به همراه کمی کدو تنبل و گردو است. برای تهیه آن، پوره کدو تنبل را با مقادیری از ادویه جات ترکیب کرده و شربت افرا را به این مواد اضافه کنید. این روش سرو گرانولا برای صبح های سرد پاییزی بسیار مطلوب خواهد بود. پوره کدو تنبل، میزان چربی مورد نیاز بدن را نیز تامین می کند.
برای سرو گرانولا در وعده صبحانه، از دارچین نیز استفاده می شود. هنگام سرو می توانید، از تکه های موز و سیب نیز استفاده کنید. استفاده از کینوا و زنجبیل نیز در کنار گرانولا برای طعم دهی به این ماده غذایی طعم و مزه آن را مطلوب تر خواهد کرد. این مواد طعم ترد و تندی در گرانولای صبحانه ایجاد می کنند.
گرانولای کره بادام زمینی نیز یک ماده غذایی پرطرفدار محسوب می شود. با وجود این کره در کنار گرانولا، این خوراکی خیس تر خواهد شد. این دستور تهیه برای گرانولای آجیلی مفیدتر خواهد بود. در این میان گرانولای سیب و دارچین نیز جای می گیرد که اغلب بدون آجیل تهیه می شود. بعد از سرد شدن دانه های گرانولای پخته شده، برای ایجاد طعم در این ماده غذایی، کمی سیب تکه شده به آن افزوده می شود. این مدل گرانولا با کمی ماست سرو می شود. تهیه هر یک از این صبحانه ها در زمان کوتاهی انجام خواهد شد.