قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است.
«قلیه ماهی» از غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمیشناسد. این غذای لذیذ و پرخاصیت اهل جنوب هم به درد مهمانی میخورد و هم به عنوان یک وعده غذای خانوادگی روزانه همواره مورد توجه خانمهای کدبانو بوده است.
مواد لازم:
- سیر: ۶ عدد
- گشنیز: ۳۰۰ گرم
- شنبلیله :۵۰ گرم
- فیله ماهی: ۴ تکه
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- تمبر هندی: ۲۰۰ گرم
- روغن مایع: به اندازه کافی
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه قلیه ماهی :
یکی از مهمترین قسمت های درست کردن قلیه ماهی انتخاب ماهی مناسب برای این غذا است.
توجه داشته باشید که ماهی هایی که گوشت خیلی نرمی دارند برای تهیه این غذا مناسب نیستند. زیرا ممکن است له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند.
بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی، ماهی شیر ،ماهی شوریده و ماهی سنگسر هستند.
ابتدا تکه های ماهی را در ظرفی میگذاریم و هر دو طرف ماهی ها را نمک و فلفل می پاشیم و کناری می گذاریم. گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و میشوییم و روی تخته ساطوری خرد می کنیم.
پیاز ها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم. و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. پس از اینکه کمی داغ شد سیر ها را داخل آن میریزیم تا سرخ شوند و سپس در بشقابی می ریزیم.
پیازها را داخل تابه می ریزیم تا طلایی شوند و سیر های سرخ شده را به پیازهای سرخ شده در تابه می افزاییم و نمک میریزیم.
فلفل که میتوانید از فلفل سفید دان سرخود آسیاب کیچن رز و زردچوبه سارینا ماسالا استفاده کنید.
و روی پیاز و سیر داغ می ریزیم و تفت می دهیم و گشنیز و شنبلیله خرد شده را نیز اضافه میکنیم به مواد و تفت می دهیم.
تا جایی که رنگ آنها کمی تغییر کند و آب سبزی ها تبخیر شود. سپس نصف لیوان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند.
سپس تمبر هندی که با ۳ لیوان آب رقیق می کنیم و به خوشت اضافه می کنیم. و (اگر به تمبر هندی دسترسی ندارید به جای آن می توانید از ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید) تامل می کنیم تا خوب مواد خورشت خوب جا بیافتد.
خورشت که تغییر رنگ داد ماهی ها را داخل آن می ریزیم و ۳۰دقیقه زمان می برد تا ماهی ها کاملا پخته شوند. ( می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورشت ابتدا آنها را سرخ کنید).
در آخر خورشت که خوب پخت و جا افتاد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو نوش جان کنید.