رژیم ماه رمضان:
با آغاز ماه مبارک رمضان، بسیاری از افراد روزه می گیرند. افراد برای روزه گرفتن، اغلب یک وعده غذایی در سحر گاه و یک وعده در شب مصرف می کنند و در طول روز چیزی نمی خورند. بسیاری از افراد رژیم ماه رمضان را یک راه حل اساسی برای کاهش وزن تلقی می کنند. برخی افراد گمان می کنند، چون در طول روز به مدت طولانی غذایی مصرف نمی کنند، وزن آن ها کاهش می یابد. اما این کاهش وزن موقتی است و در صورت رعایت نکردن اصول رژیم ماه رمضان وزن آن ها مجددا باز می گردد.
در صورتی که از رژیم ماه رمضان پیروی کنید و عادت های سالم غذایی را در این ماه در خود پرورش دهید، کاهش وزن شما دائمی خواهد شد و به تناسب اندام می رسید. بهترین روش برای لاغری در این ماه، اصلاح خوراک ها و غذا های مورد استفاده در وعده افطار و سحری است. داشتن تحرک در طول روز نیز یکی از مهمترین اصول رژیم است. برای رعایت این رژیم، نکات بسیاری وجود دارند که شما را در رسیدن به اندام ایده آلتان یاری می رسانند. با ما همراه باشید، تا برخی از این نکات مهم را بیاموزید.
فهرست مطالب
آنچه خواهیم خواند:
- نکات مهم رژیم غذایی ماه رمضان برای کاهش وزن
- تغییر سبک زندگی در رژیم غذایی برای ماه رمضان
- تغییر سبک زندگی در رژیم غذایی برای ماه رمضان
- سوالات متداول درباره رژیم ماه رمضان
- خوراکی های مفید در وعده سحر و افطار
- نکات مهم صرف وعده غذایی سحری
نکات مهم رژیم غذایی ماه رمضان برای کاهش وزن
در رژیم ماه رمضان مصرف قند و مواد قندی به شدت محدود می شود. بهتر است، قید شیرینی های مخصوص ماه رمضان را بزنید و یا به اندازه از آن ها استفاده کنید. اگر می خواهید، رژیم غذایی ماه رمضان برای لاغری را دنبال کنید، نوشیدنی های قندی را نیز با مواد طبیعی جایگزین کنید. در صورتی که این مواد قندی را حذف نکنید، روزه گرفتن در ماه رمضان برای شما مضرات بسیاری به همراه خواهد داشت و سلامت شما را به خطر می اندازد.
با استفاده از قندی جات در حین روزه گرفتن، ریسک ابتلا به بیماری دیابت و بیماری های قلبی و عروقی در بدن شما افزایش می یابد. با عدم مصرف این مواد قندی در طول دوران روزه داری، اشتهای کاذب شما کمتر خواهد شد. به این ترتیب رژیم ماه رمضان به شما در کنترل اشتهای روزانه کمک می کند.
نکته دوم رژیم در ماه رمضان
افزایش مصرف چربی های مفید بدن است. یکی از اشتباهات رایج افراد، حذف کامل چربی ها در وعده های غذایی برای کاهش وزن است. این در حالی است که چربی های سالم موجود در تخم مرغ، مغزی جات، میوه هایی مانند نارگیل و… نه تنها ضرری برای بدن ندارند، بلکه سبب دفع کلسترول مضر بدن می شوند. این چربی ها جذب ویتامین ها را در بدن ساده تر می کنند. در این ماه مصرف کربوهیدرات نیز به حداقل می رسد. البته وجود برخی کربوهیدرات های پیچیده در رژیم ماه رمضان برای سلامت بدن الزامی است.
در رژیم ماه رمضان، مواد پروبیوتیک را از یاد نبرید. این مواد دستگاه گوارش شما را حفظ کرده و تعادل باکتری های موجود در روده و معده را افزایش می دهند. به این ترتیب فرایند هضم در بدن شما بهتر انجام می گیرد. به هم خوردن تعادل باکتری های در روده و معده، سبب افزایش چاقی و چربی های اضافی بدن می شود. غذا های پروبیوتیک، شامل ماست، کفیر، کلم ترش و… می شوند که وجود آن ها در رژیم ماه رمضان ضرورت دارد.
تغییر سبک زندگی در رژیم غذایی برای ماه رمضان
رژیم ماه رمضان با تغییر سبک زندگی افراد همراه است. نخستین اصل برای رسیدن به تعادل در وزن بدن، تغییر سبک زندگی و اصلاح عادات غلط است. شما می توانید، این اصلاحات را در ماه رمضان آغاز کنید. برای این منظور در گام اول از رژیم ماه رمضان، استرس را در بدن خود مهار کنید. وجود استرس سبب پرخوری های عصبی و در نتیجه افزایش وزن می شود. با کاهش استرس، سطح کورتیزول بدن نیز کاهش یافته و تمایل به خوردن غذا های شیرین و چرب کمتر می شود.
شما می توانید، در رژیم ماه رمضان، با مهار اضطراب و استرس، فرایند هضم غذا ها را نیز بهبود ببخشید. یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در رژیم ماه رمضان، تحرک است. اگر شما هم عادت دارید، ساعات طولانی پشت میز کار خود بنشینید، این عادت را در ماه رمضان از بین ببرید. نشستن طولانی مدت، متابولیسم بدن شما را تضعیف می کند. بهتر است، در رژیم ماه رمضان غذا هایی را مورد استفاده قرار دهید، که متابولیسم بدن شما را افزایش داده و سبب بهبود سوخت و ساز بدن شما شوند.
نکته ای دیگر
تاثیر گذاری رژیم ماه رمضان با مصرف میزان آب مورد نیاز بدن ارتباط مستقیم دارد. مصرف زیاد آب، یکی از ساده ترین روش های کاهش وزن در ماه رمضان محسوب می شود. یادداشت کالری های دریافتی روزانه نیز یکی از بهترین عادات غذایی است که می توان در رژیم ماه رمضان از آن استفاده کرد. در ماه رمضان از روش های طب سنتی نیز برای کاهش وزن استفاده می شود. استفاده از انواع ادویه جات در این ماه برای سلامت بدن شما بسیار مفید خواهد بود و در روند کاهش وزن شما نیز تاثیر فوق العاده ای بر جای می گذارد.
سوالات متداول درباره رژیم برای ماه رمضان
برخی از افراد با مشکلات در زمینه روزه داری در ماه رمضان مواجه هستند. اولین مسئله، روزه گرفتن افراد دیابتی است. افرادی که برای بهبود دیابت خود از انسولین استفاده می کنند، نباید روزه بگیرند. اما بیماران دیابتی دیگر می توانند، با مصرف دارو های خود در طول روز و با اجازه از پزشک خود، روزه بگیرند.
دسته دوم افراد، کسانی هستند که به میگرن های غیر قابل کنترل دچار هستند. این افراد نیز با مصرف دارو های خود در طول روز می توانند، به سادگی روزه بگیرند. در این ماه با اصلاح عادات رفتاری و غذایی، از شدت میگرن آن ها کاسته می شود.
مسئله بعدی در رابطه با افرادی است که به بیماری های فشار خون مبتلا هستند؛ کسانی که فشار خون پایینی دارند، به سهولت می توانند روزه بگیرند. این افراد در طول دوران روزه داری باید آب کافی و میزان نمک مناسبی استفاده کنند.
در وهله بعدی، روزه داری در زنان باردار مورد بررسی قرار می گیرد. روزه گرفتن برای زنان بارداری چندان مطلوب نیست و اثرات مثبتی بر بدن آن ها نخواهد داشت. اما در برخی موارد، در صورتی که شرایط بدنی مادر باردار مطلوب باشد، قادر به روزه گرفتن خواهد بود. در نظر داشته باشید که روزه گرفتن برای کودکان زیر هشت سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
در رابطه با کسانی که با مسئله کم آبی شدید در بدن خود رو به رو هستند، دستورالعمل های خاصی برای روزه داری وجود دارد. کم آبی بدن، با انجام فعالیت های روزانه نیز تشدید می شود. حال اگر افراد مبتلا به این اختلالات از آب کافی در طول روز استفاده نکنند، بیماری آن ها بدتر خواهد شد.
خوراکی های مفید در وعده سحر و افطار
افراد در ماه مبارک رمضان، دو بار در طول روز غذا می خورند، یک وعده غذایی آن ها مربوط به سحری است. سحری ماه رمضان متشکل از غذا های مفید و خوراکی جاتی است که انرژی آن ها را در طول روز حفظ کند. وعده دوم افطار است که با وجود خوراکی های مفید که مواد مغذی مورد نیاز را در اختیار آن ها قرار دهند، تکمیل می شود. اولین گروه مواد غذایی که در وعده غذایی افطار مورد استفاده قرار می گیرد، لبنیات است.
بهتر است، مصرف شیر و سایر لبنیات را در ماه مبارک رمضان ادامه دهید. استفاده از یک لیوان شیر گرم در وعده افطار بسیار توصیه می شود. در ساعات پس از افطار نیز برای تنظیم فعالیت های دستگاه گوارش، از مواد غذایی مانند ماست و خیار، ماست و نعنا و… استفاده کنید. این برنامه غذایی از تشنه شدن شما در طول روز نیز جلوگیری خواهد کرد. مصرف زیاد گوشت نیز در این ماه سبب تشنگی می شود.
مصرف سبزیجات در این ماه مبارک تاثیر به سزایی در سلامت بدنتان دارد. سالاد و سبزی در وعده افطار و سحر، قوای بدن شما را تقویت می کنند. برای کاهش تشنگی در طول روز مصرف چند برگ کاهو نیز توصیه می شود. در نظر داشته باشید که در صورت پر خوری در این ماه، با اضافه وزن رو به رو می شوید. مصرف غذا های شیرین و چرب را در این ماه کنترل کنید.
نکات مهم صرف وعده غذایی سحری
در این وعده غذایی برخی غذا های مفید، برای بهبود وضعیت بدن مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین کسانی که این وعده غذایی را حذف می کنند، قوای بدنی ضعیفی خواهند داشت. پرخاشگری و انجام رفتار های عصبی نیز از مهمترین عوارض نخوردن سحری است. غذای سحری باید کم حجم باشد و به آرامی خورده شود.
در جویدن وعده سحری عجله نکنید. بهتر است این وعده با آب فراوان مصرف شود. در صورتی که غذای سحری خود را تند تند بجوید، بخشی از آن در بدن هضم نشده و به انرژی تبدیل نمی شود. غذایی که در بدن هضم نشود، سبب ایجاد نفخ در بدن خواهد شد. برای خوردن غذا های ساندویچی، لقمه های کوچکی بگیرید. بین غذا در این وعده آب ننوشید. پس از اتمام وعده سحری، یک لیوان دمنوش سنتی را به همراه خرما میل کنید. به این ترتیب آنزیم های بدن شما حفظ خواهند شد.