فهرست مطالب
طرز تهیه سوپ کینوا و کدو حلوایی
شاید تا به امروز نام سوپ کینوا و کدو حلوایی به گوشتان نخورده باشد.
و یا حتی ندانید کینوا چیست و مصرف آن چه فوایدی برای سلامتی بدن دارد.
اگر تا به حال با این گیاه فوق العاده آشنا نبودید، وقت آن رسیده کمی از خواص کینوا بدانید.
کینوا نوعی دانه خوراکی است که از گیاهی به همین نام به دست می آید.
از آنجا که کینوا سرشار از مواد مغذی است، از آن به عنوان خاویار گیاهی نیز نام برده می شود.
کمتر خوراکی یافت می شود که حاوی تمام آمینواسیدهای ضروری بدن باشد.
اما کینوا تمام این ۹ آمینواسید ضروری را یکجا دارد.
بدن توانایی ساخت این آمینواسیدها را ندارد و تنها از طریق مواد غذایی که میخوریم، در بدن جذب می شوند.
پروتئین، فیبر، پتاسیم، فسفر، آهن، منیزیم، کلسیم، ویتامین ای، ویتامینهای گروه ب و انواعی از آنتی اکسیدان ها از جمله مواد معدنی و ریزمغذی های مفیدی هستند که در این دانه گیاهی به مقدار فراوان یافت می شود.
مقادیر زیاد فیبر و پروتئین آن را به جایگزینی برای برنج و استفاده در انواع سالاد تبدیل کرده است.
با وجود آنکه مصرف این گیاه مغذی اخیرا در ایران رایج شده است، اما همین زمان کافی بود. تا به عنوان یکی از خوراکی های محبوب در بین ورزشکاران و افرادی که تصمیم به کاهش وزن دارند، شناخته شود.
فیبر موجود در کینوا کمک می کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. بنابراین دریافت کالری اضافی را کمتر می کند.
کنترل سطح کلسترول خون، خواص ضد سرطانی، پیشگیری از دیابت، بهبود سلامتی استخوان ها، کاهش ریسک سکته قلبی تنها برخی از ده ها خواص این دانه خوراکی است.
اگر پس از خواندن تمام این خواص هنوز در استفاده از کینوا تردید دارید با پخت این سوپ خوشمزه بی شک نظرتان درباره این خوراکی مقوی تغییر خواهد کرد.
مصرف این سوپ خصوصاٌ در فصل پاییز و زمستان موجب تقویت بدن و پیشگیری از سرماخوردگی می شود.
با وجود اینکه سوپ کینوا و کدو حلوایی کالری زیادی ندارد، اما غذایی کامل برای تمام کسانیست که رژیم غذایی دارند و یا خواهان یک غذای سبک و مقوی هستند.
حتما برای دیدن تهیه سوپ شیر اینجا کلیک کنید و از طرز تهیه آن استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ کینوا و کدو حلوایی :
برای تهیه این سوپ کینوا لذیذ به نصف یک کدو حلوایی کوچک، نصف لیوان کینوا .
۱ لیوان نخود پخته شده، ۱یک لیتر آب گوشت،۱ لیوان لوبیای پخته شده (هر نوع لوبیای دلخواه)، ۱پیاز نسبتاً بزرگ، چند حبه سیر، مقداری پیازچه و ادویه های آویشن، نمک و فلفل احتیاج داریم.
طرز تهیه :
برای سوپ کینوا نصف کدو حلوایی را پوست گرفته، مربعی شکل یا نگینی درشت خورد کنید. سیر و پیاز را نیز نگینی و ریز خورد کنید. و همراه با نخود به قابلمه اضافه کنید.
کینوا در رنگ های متفاوتی از جمله سفید، قرمز و سیاه وجود دارد. اگر چه مصرف کینوا سفید بسیار معمول تر است. اما در حقیقت تفاوت زیادی به لحاظ ارزش غذایی و طعم و مزه ندارند.
تنها تفاوت اصلی انواع مختلف کینوا در نوع بافت و پوسته این دانه است. با وجودی که مزه انواع کینوا فرق چندانی با هم ندارند اما ممکن است مزه یکی از آنها برای شما خوشایندتر از بقیه باشد.
بنابراین کینوا مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید و نصف لیوان از آن را به سایر محتویات قابلمه اضافه نمایید. اکنون یک لیتر آب گوشت را درون قابلمه بریزید.
اگر آب گوشت در دسترس نداشتید میتوانید از استاک های آماده با طعم گوشت استفاده کنید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تمام مواد کاملا پخته شود. سپس لوبیاهای پخته شده را به وسیله میکسر یا چنگال کاملا له کنید و به بقیه مواد اضافه کنید.
ادویه ها را نیز در این مرحله بنا بر ذائقه دلخواه میزان کنید. و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا سوپ کینوا کاملاً جا بیوفتد و سپس نوش جان کنید.