انواع دانه های قهوه
اگر نیاز به انرژی دارید تا باقی روز را بگذارنید و یا شب را به صبح برسانید؟ اگر نیاز به آرامش دارید؟یک فنجان قهوه برایتان مناسبترین گزینه خواهد بود. این نوشیدنی محبوب دنیا دارای انواع مختلفی است که گاهی میتواند انتخاب را برایتان سخت کند! در نتیجه ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع دانه های قهوه آشنا سازیم؛
فهرست مطالب
آنچه در این مقاله درباره انواع دانه های قهوه خواهید خواند:
- دانه قهوه
- دانه قهوه خام و انواع آن
- دانه قهوه ترک
- دانه قهوه اسپرسو
- دانه قهوه عربیکا
- دانه قهوه ایلی
- دانه قهوه فرانسه
- دانه قهوه سبز
- دانه قهوه لاوازا
- دانه قهوه روبوستا
دانه قهوه
انواع مختلفی از دانه های قهوه در سرتاسر جهان وجود دارد که هرکدام طعم مختلفی دارند. با این وجود اکثر دانههای تولید شده به دو گروه اصلی عربیکا و روبوستا تقسیم میشود.
دانه قهوه خام و انواع آن
دانه های قهوه از سه نوع درخت عربیکا، روبوستا و لیبریکا تولید میشوند. هر کدام از این قهوهها ویژگیهای مختص خود مانند، عطر، کافئین، طعم، ظاهر و … را دارند.
دانه قهوه ترک
دانه های قهوه ترک دارای عطر و طعم بینظیری هستند و برای تهیه آنها نیاز است، دانه های قهوه را ملایم تف داده و بسیار ریز آسیاب نمایید. قهوه جوشهای مسی کوچکی که برای تهیه این قهوه مورد استفاده قرار میگیرند از جذابیتهای قهوه ترک هستند. در واقع میتوان شیوه آماده سازی قهوه ترک؛ از قدیمیترین راههای دم کردن یک فنجان قهوهی خوشمزه است. قهوه ترک از قهوه فرانسه غلیظتر است و معمولا لایهای از کف نسبتا دارد که از این کف برای گرفتن فال قهوه استفاده میشود.
دانه قهوه اسپرسو
قهوه اسپرسو ایتالیا؛ یکی از معروفترین قهوهها است و برای تهیه آن نیاز به دستگاههای مخصوص اسپرسو است. دانه قهوه اسپرسو؛ از عصارهگیری دانه های قهوه تحت فشار بالا بوجود میآیند و تلخترین و خالصترین نوع قهوه هستند. طرز تهیه قهوه اسپرسو با دیگر قهوهها کاملا متفاوت است و امادهسازی آن نیاز به دانش، مهارت و البته تجهیزات خاصی دارد.
این نوشیدنی بیشتر در کافی شاپها به صورت خالص سرو میشود و یا پایهی نوشیدنیهایی مانند کاپوچینو است. با این وجود برای تهیه یک اسپرسوی عالی؛ نیاز به ترکیب مقادیر مشخصی از دانه های قهوه عربیکا و روبوستا است. قهوه اسپرسو پریسکا، قهوه اسپرسو آرتیمان و قهوه اسپرسو مانوکا از قهوههای اسپرسو رایج در بازار هستند.
دانه قهوه عربیکا
دانه قهوه عربیکا؛ معروفترین قهوه در بازار است. این قهوه بیشتر در ارتفاعاتی که باران میبارد، پرورش مییابد. نگهداری از درختان قهوه عربیکا بسیار آسان است، چرا که آنها قدی کوتاه در حدود ۱۸۰ سانتیمتر دارند و هرس و برداشت آنان بسیار ساده است. این قهوه دارای رنگی روشن و درخشان است و عطر و طعم پیچیدهای دارد، مزهای مابین شیرینی و شوری. بهتر است این قهوه را بدون هیچ گونه مواد افزودنی مانند خامه گرم نوش جان کنید.
دانه قهوه ایلی
قهوه ایلی؛ یکی از معتبرترین و معروفترین قهوههای دنیا است و در واقع یک برند ایتالیایی مشهور در دنیای تجارت قهوه است. میتوان گفت که ایلی در دنیای اسپرسو یک قهوه کلاسیک به شمار میرود. ایلی؛ نام یک شرکت معروف است به دلیل کیفیت و طعم بینظیر قهوه در پنج قاره برای همگان شناخته شدهاست.
قهوه ایلی؛ ترکیبی از نوع قهوه عربیکای خالص است و عطر و طعمی دلپذیر دارد. قهوه ایلی اینتنسو، قهوه دانه کامل ایلی، قهوه اسپرسو ایلی، کپسول قهوه ایلی، پد قهوه ایلی، عربیکا سلکشن اتیوپی، عربیکا سلکشن گواتمالا، کلاسیک، کلاسیک موکا، کلاسیک دیکف و .. از انواع محصولات قهوه ایلی هستند.
دانه قهوه فرانسه
قهوه فرانسه چیست؟ قهوه فرانسه؛ قهوهای نسبتا رقیق است که برخلاف اسپرسو در فنجانهای بزرگ سرو میشود. کافئین قهوه فرانسه نسبت به دیگر قهوهها کمتر است؛ البته کافئین آن تا حد زیادی بستگی به دانه های قهوه دارد و همچنین دارای رایحه خوشی است. هر چقدر که درصد روبوستا در قهوه فرانسه بیشتر باشد؛ کافئین آن بیشتر میشود.
قهوه فیلتری یا قهوه چکشی؛ نامهای دیگر قهوه فرانسه است که در کشورهای دیگر به این نام خوانده میشود. قهوه فرانسه برای پذیرایی از مهمانان بسیار عالی است و برای درست کردن آن میتوان از دو دستگاه دستگاه فرنچ پرس و یا قهوهساز برقی استفاده کرد. مشتقات کافه و کاکائو، کاپوچینو، کافیمیکس، هاتچاکلت و … از فرآوردههای حاصل از دانه قهوه فرانسه است. توجه داشته باشید که قهوه فرانسه یکی از بهترین محصولاتی است که در بازار فروخته میشود و در بیشتر کافهها نیز سرو میشود.
دانه قهوه سبز
دانه های قهوه سبز؛ برای دمآوری و قابل مصرف شدن نیاز به پخته شدن دارند. به این معنا که؛ دانه این قهوه را خام آسیاب کرده و برای تهیه و دمآوری نوشیدنیها از آن استفاده میکنند. در حقیقت میتوان گفت که دانه های قهوه سبز؛ همان دانه های قهوه معمولی هستند که کاملا خام مورد مصرف قرار میگیرند.
دانه قهوه سبز؛ رنگی سبزی دارد و تلخی از آن از بقیه قهوهها بیشتر است. این نوع قهوه بیشتر برای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرد و در میان افرادی که از اضافه وزن رنج میبرند بسیار محبوب است.
دانه قهوه سبز به عنوان یک مکمل رژیم غذایی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل داشتن ترکیباتی با اثرات آنتیاکسیدان، ضد التهاب قوی به عنوان یک ماده مفید برای سلامتی شناخته میشود. خاصیت ضدسرطانی، ضد قندخون، ازبین برنده میکروبها، مفید برای سلامت پوست و مو از بیشترین مزایای دانههای قهوه سبز است.
دانه قهوه لاوازا
لاوازا یا لاواتزا؛ یک شرکت بزرگ ایتالیایی در زمینه تولید و فروش قهوه است. لاوازا نیز همانند ایلی یک ترکیب کلاسیک ایتالیایی دیگر است. دانه قهوه لاوازا؛ از دیگر قهوههای موجود در بازار است که تنوع زیادی دارد. محصولات این برند به صورت بستههای یک کیلو گرمی بسته بندی شده و دارای درجه رُست مدیوم است.
این قهوه؛ ترکیبی از بهترین دانه های قهوه عربیکا برزیل و دانههای قهوه روبوستا در کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی و آسیای شرقی است. دانه قهوه اسپرسو لاوازا، دانه قهوه لاواتزا، دانه قهوه لاوازا کوالیتا روسا، دانه قهوه لاوزا گوستو فورته، دانه قهوه لاوازا کرما آروما، دانه قهوه لاوزا سورته، دانه قهوه لاوازا دولچه مدل کافه، دانه قهوه لاوازا کرما گوستا و … تنها برخی از محصولات از خانواده بزرگ قهوه لاوازا هستند. کاراملی، شکلاتی، میوهای، عسلی، مالت، بیسکویتی و … از طعمهای موجود در بازار قهوه لاوازا هستند.
دانه قهوه روبوستا
قهوه روبوستا دانههای گردی دارد و کافئین آن نسبت به عربیکا بیشتر است. دانههای این قهوه دارای آنتیاکسیدانهای ۷ تا ۱۰ درصد هستند و خواص بسیار زیادی برای سیستم عصبی دارند. قهوه روبوستا طعم تلخی دارد و دانههای آن کافئین بیشتری از قهوه عربیکا دارند، شاید به همین دلیل است که قیمت قهوه روبوستا از قهوه عربیکا ارزانتر است. ویتنام، برزیل، هند و اندونزی از کشورهای تولید کننده این نوع قهوه هستند.
سخن آخر:
حال که با انواع قهوه آشنا شدید؛ میتوانید بنا به سلیقه خود قهوه موردنظر را خریداری نمایید. سعی کنید برندهای معروف قهوه را خریداری کرده تا طعم خوش آن را هیچ وقت از یاد نبرید.