شکر قهوه ای:
یکی از تولیدات استراتژیک جهان شکر نام دارد. در دنیا مدل های مختلفی از این ماده غذایی تولید می شوند که یکی از محبوب ترین آن ها شکر قهوه ای نام دارد؛ ویژگی ها و خواص شکر قهوه ای سبب محبوبیت جهانی آن در عرصه های آشپزی، دارویی و… شده اند. مردم در سر تا سر خاورمیانه، این ماده دارویی را برای مصارف متعددی تهیه و خریداری می کنند. این روزها شکر با تصفیه لایه نازکی به نام ملاس تولید می شود. این محصول را به نام شکر تصفیه شده نیز می شناسند.
خواص شکر قهوه ای در هر یک از مدل های آن متفاوت است. این شکر ها بر اساس رنگ و شکل ظاهری دسته بندی های به خصوصی دارند. برخی از آن ها رنگی سفید متمایل به قهوه ای دارند و به نام شکر قهوه ای مدل ۱ شناخته می شوند. شکر قهوه ای شماره ۱۵ تیره ترین و قهوه ای ترین مدل این محصولات غذایی است. در این میان شکر های شماره ۶، ۸، ۱۰ و ۱۳ بیشترین کارایی را در عرصه های غذایی و دارویی ایفا می کنند.
خواص شکر قهوه ای به میزان رطوبت این مواد غذایی بستگی دارد. فواید آن برای بخش ها و اندام های مختلف بدن هر یک از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در ادامه با چندی از مهمترین خواص شکر قهوه ای آشنا می شوید که اهمیت استفاده از این ماده غذایی را شفاف تر می کنند.
فهرست مطالب
آنچه در مورد خواص شکر قهوه ای خواهیم خواند:
- نحوه تشخیص شکر قهوه ای مرغوب
- شکر قهوه ای برای درمان بیماری ها
- شکر قهوه ای برای دیابت
- خواص شکر قهوه ای طب سنتی
- مضرات و خواص شکر قهوه ای چیست؟
- بهترین روش های استفاده از شکر قهوه ای
نحوه تشخیص شکر قهوه ای مرغوب:
خواص شکر قهوه ای تنها در مدل های اصل این ماده غذایی وجود دارند. از این رو باید در حین خرید آن ها به برخی نکات و دستورالعمل ها دقت داشته باشید تا مرغوب ترین نوع این مواد را تهیه کنید. شکل ظاهری این مواد به صورت دانه های ریز کریستالی است که رنگی متمایل به قهوه ای دارند و کمی مرطوب هستند و به هم چسبیده می شوند. با وجود انجام فرایند تصفیه برای تولید این شکر ها، همچنان مقادیری ملاس در آن ها وجود دارد که سبب ایجاد رطوبت در میان دانه های شکر می شود.
خواص شکر قهوه ای در نمونه های تازه این محصول بیشتر است. شما می توانید، با چشیدن مقادیر کمی از این مواد به تازگی آن ها پی ببرید. طعم و مزه مدل های مرغوب شکر قهوه ای، بسیار دلنشین است و برای خوشمزه تر شدن شیرینی ها و کیک ها مناسب می باشد. بافت نرم این ماده غذایی نیز از مهمترین ویژگی های آن به شمار می رود. این مدل شکر در قیاس با شکر های سفید، بافت و ساختار نرم تری دارد.
شکر قهوه ای برای درمان بیماری ها :
شما می توانید، از خواص شکر قهوه ای در راستای بهبود سلامت عمومی بدن استفاده کنید و برخی از بیماری ها را نیز با استفاده مداوم از آن درمان کنید. یکی از مشکلات پوستی که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند، ایجاد لایه های پوست مرده بر سطح صورت آن ها است. شما می توانید، از شکر قهوه ای در راستای از بین بردن این لایه های مرده استفاده کنید. در این زمینه این مواد به صورت موضعی یا خوراکی مورد استفاده قرار می گیرند.
شکر قهوه ای در زمینه بهبود سرماخوردگی نیز مورد توجه قرار گرفته است. این شکر با ترکیب با زنجبیل و کمی آب جوش به یک اکسیر شفابخش برای درمان سرماخوردگی مبدل می شود. در زمینه رفع اختلالات گوارشی نیز این مدل شکر یک ماده بسیار موثر محسوب می شود. شما می توانید، چربی خون بالای خود را نیز با استفاده از این ماده غذایی درمان کنید. شکر قهوه ای خاصیت بسیار بالایی در انرژی زایی در بدن دارد. به همین خاطر با استفاده از آن در طول روز، انرژی از دست رفته خود را باز می یابید. این شکر در ساخت شربت های انرژی زا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص شکر قهوه ای برای دیابت:
افراد مبتلا به بیماری دیابت اغلب رژیم های غذایی خاصی دارند و از مصرف شکر و مواد قندی محروم هستند. این افراد قند مورد نیاز خود را از شکر قهوه ای به دست می آورند. این شکر، آسیب های شکر سفید را برای بدن آن ها به همراه ندارد و سلامت آن ها را به خطر نمی اندازد. البته در استفاده از این شکر نیز باید جانب اعتدال رعایت شود و مصرف بیش از اندازه آن سلامت این بیماران را به خطر می اندازد.
خواص شکر قهوه ای برای بیماران دیابتی به دلیل وجود برخی آنتی اکسیدان های مقوی در آن ایجاد شده است. این ماده در کنترل بیماری دیابت نوع دوم موثر واقع می شود و از بروز بیماری های قلبی و عروقی نیز جلوگیری خواهد کرد.
شکر قهوه ای طب سنتی:
شکر قهوه ای برای جلوگیری از چاقی و اضافه وزن از مهمترین مزایای استفاده از این ماده به شمار می رود. شما می توانید، با استفاده از خواص شکر قهوه ای برای لاغری، ظرف مدت کوتاهی به وزن ایده آل خود برسید. در این شکر کالری کمی وجود دارد و همین مسئله از چاقی بدن جلوگیری خواهد کرد.
این شکر یک ماده ضد التهابی محسوب می شود و به همین خاطر در زمینه سلامت پوست نیز تاثیر گذار می باشد. شکر قهوه ای برای پوست صورت، از مهمترین دلایل استفاده از آن در عرصه های دارویی محسوب می شود. شکر قهوه ای رطوبت مورد نیاز پوست را تامین می کند و آکنه های سطح پوست را به مرور زمان از بین می برد. خاصیت ضد میکروبی آن در درمان سریع زخم های بدن نیز موثر واقع می شود. این محصول نوعی ماده ضد عفونی کننده است که در عرصه های طبی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مهمترین خواص شکر قهوه ای، تامین پتاسیم مورد نیاز بدن است. پتاسیم از بروز درد های قاعدگی برای خانم ها جلوگیری می کند و به این ترتیب این محصول به عنوان یک ماده ضد درد در طول دوران عادت ماهانه خانم ها معرفی می شود و در این زمینه مصارف بسیاری دارد. در طب سنتی این ماده را به عنوان یک مکمل غذایی برای نوزادان نیز معرفی می کنند. وجود مواد معدنی مهم از جمله فسفر، منگنز و آهن در این نوع شکر، استفاده از آن برای نوزادان را ضروری تر کرده است. شکر قهوه ای برای جلوگیری از ایجاد یبوست در بدن نوزاد نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و از دلایل استفاده این ماده غذایی برای کودکان محسوب می شود.
مضرات و خواص شکر قهوه ای چیست؟
برای این که این ماده غذایی را در وعده های روزانه غذایی خود قرار دهید، لازم است که با انواع خواص و ضرر شکر قهوه ای به طور کامل آشنا شوید. یکی از عوارض استفاده از این شکر، کند ذهنی در دوران خردسالی است. وجود فروکتوز بالا در این شکر، سبب بروز چنین عارضه هایی در اثر مصرف بی رویه آن در بدن می شود.
به علاوه شکر قهوه ای، انرژی مورد نیاز کودکان را در بدن آن ها فراهم نمی کند و این مسئله محدودیت هایی برای استفاده از این مواد غذایی ایجاد کرده است. به طور کلی مصرف بیش از اندازه از شکر و مواد شیرین، سبب از بین رفتن حساسیت پرز های چشایی می شود و این مسئله سلامت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
با این وجود کثرت خواص شکر قهوه ای، همچنان سبب استقبال از این مواد غذایی می شوند. استفاده از این شکر برای زنان باردار خواص منحصر به فردی دارد. وجود این شکر در رژیم غذایی زنانی که به تازگی زایمان کرده اند، انرژی از دست رفته آن ها را بازیابی می کند.
بهترین روش های استفاده از شکر قهوه:
خواص شکر قهوه ای استفاده از این ماده غذایی را الزامی کرده است. به گونه ای که رسپی های متعددی برای مصرف این محصول در سر تا سر دنیا تعریف شده اند. برای استفاده صحیح از این ماده باید به چند نکته مهم دقت داشته باشید. در وهله اول این مواد را در جای خشک قرار دهید. وجود رطوبت در محل نگهداری از این اقلام از کیفیت و خواص این شکر کم می کند.
شما می توانید، برای جلوگیری از شکرک زدن این محصول آن را با کمی آبلیمو ترکیب کرده و به صورت محلول نگهداری کنید. شما می توانید، این مواد را با سس و خامه مخصوص بستنی ترکیب کرده و خوشمزه ترین دسر ها را با استفاده از آن آماده کنید. به این ترتیب از کلیه خواص شکر قهوه ای نیز بهره مند خواهید شد.
طی تحقیقات انجام شده در کشور های اروپایی، این ماده بهترین افزودنی طعم دهنده برای ساخت انواع مربا، تارت و پای میوه ای است و افزون بر ایجاد خواص متعدد در این خوراکی ها سبب بهبود طعم و مزه آن ها می شود. همچنین خواص شکر قهوه ای برای دیابتی ها، سبب استفاده از این شکر در ساخت مواد غذایی مخصوص این بیماران شده است. شکرهای قهوه ای توربینادو و دمرارا از مهمترین انواع این محصولات در کشورهای اروپایی محسوب می شوند. در این میان شکر توربینادو رنگ بلند و ملایمی دارد و شکر دمرارا با رنگ طلایی و دانه های درشت شناخته می شود.