طرز تهیه استانبولی پلو
استانبولی پلو؛ یکی از غذا های ساده و خوشمزه است که در شهر های مختلف دنیا با مواد متنوعی تهیه میشود. با این وجود سیب زمینی، گوجه فرنگی و برنج از مواد اصلی این غذا در همه جای دنیا هستند. نام دیگر استانبولی؛ دمی گوجه است و می توان آن را یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی دانست.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو
- برنج؛ ۴ پیمانه
- پیاز؛ ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی؛ ۴ عدد
- سیب زمینی؛ ۲ عدد
- گوشت چرخ کرده؛ ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی؛ ۳ قاشق غذا خوری
- روغن، نمک، زردچوبه؛ به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز ها را به صورت نگینی خرد کرده و سپس در روغن تفت بدهید تا کمی طلایی رنگ شود. سپس زرد چوبه را به آن اضافه نموده با پیاز تفت بدهید. حالا زمان آن رسیده که گوشت را نیز با پیاز تفت داده تا بوی تند گوشت گرفته شود. سپس گوجه ها را خرد کرده و به همراه رب، نمک و فلفل به مابقی مواد اضافه نمایید. درب ماهیتابه را گذاشته و ۵ دقیقه به آن زمان بدهید تا حسابی جا بیفتد.
۴ پیمانه آب را داخل قابلمه ریخته و آن را بر روی حرارت قرار بدهید. سپس سیب زمینیها را پس از پوست کندن، به صورت نگینی خرد کرده و به برنج اضافه نمایید. در این مرحله سسی را که از قبل در ماهی تابه آماده نمودهاید را به برنج اضافه نموده و سپس شعله زیر آن را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
بعد از جوش آمدن آب؛ شعله را کمتر نموده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آب آن کاملا تبخیر شود و برنج شما شفته نشود. بعد از تبخیر آب؛ درب قابلمه را گذاشته و یا از دمکش استفاده نمایید. ۴۰ دقیقه زمان لازم است تا استانبولی شما آماده شود؛ بعد از این زمان استانبولی پلو شما آماده است، میتوانید آن را به همراه سالاد شیرازی و یا ماست سرو نمایید.