مقدمه:
نوع تغذیه، روی سلامت جسم و تندرستی انسان تاثیر بسیاری دارد. پس چه خوب است که همه افراد با رعایت رژیم غذایی سالم و تغذیه درست نسبت به حفظ سلامت بدن خود تلاش کنند. حتی تغییرات کوچک می تواند تاثیر زیادی بر بیماری قلبی یا خطر سکته داشته باشد. اگر علائم خطر ابتلا به سکته قلبی در بدنتان رویت شده یا قصد جلوگیری از بروز علائم را دارید باید به رژیم غذایی خود اهمیت دهید.
فهرست مطالب
رژیم غذایی:
رژیم غذایی می تواند عامل اصلی بیماری قلبی و عروقی باشد. به عنوان مثال، خوردن چربی های ناسالم می تواند منجر به افزایش وزن، چاقی و کلسترول بالا شود که همگی خطر بیماری قلبی یا سکته را افزایش می دهند. اما وقتی غذا هایی را انتخاب می کنید که تاثیر مثبتی بر سلامت شما دارند، می توانید با تامین سوخت بدن با آنچه که برای سالم ماندن نیاز دارد، خطر ابتلا به بیماری قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
به جای رعایت کردن رژیم های سخت و داشتن انتظارات عجیب از خود روی رژیم غذایی سالم که حاوی گروه های مختلف غذایی است، تمرکز کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید. در این مطلب قصد داریم 5 خوراکی صبحگاهی که خطر سکته قلبی را کاهش می دهد را به شما معرفی کنیم.
5 خوراکی مفید برای سلامت قلب
در این بخش 5 ماده غذایی مفید برای سلامت قلب و عروق را به شما معرفی می کنیم. این ماده های غذایی را در لیست خوراکی های صبحانه قرار دهید تا قلبتان را از هرگونه خطر بیماری قلبی در امان نگه دارید.
سبزیجات تازه
گنجاندن سبزیجات تازه یا منجمد در لیست مواد غذایی مصرفی، راهی عالی برای پر کردن مواد مغذی سالم، کاهش وزن، کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب و عروق است. به دنبال انواع سبزیجات رنگارنگ و مورد علاقه خود باشید تا به کمک آنها صبحانه ای خوشمزه و مفید درست کنید.
میوه های تازه
میوه ها برای بهبود سلامت قلب و عروق و هضم غذا بسیار مفید هستند. آنها می توانند به کاهش وزن کمک کنند و تاثیر خوبی روی هضم غذاهای مختلف داشته باشند.
غلات کامل
مصرف جو دوسر در وعده صبحانه توصیه اکثر متخصصان غذا است. طبق نظر محققان افرادی که اوتمیل یا ماده غذایی حاوی جو دوسر میل می کنند نسبت به سایر افراد کمتر دچار سکته و یا حمله قلبی می شوند. در واقع غلات کامل در لیست رژیم غذایی سالم برای قلب و عروق قرار داشته و به کاهش کلسترول و بهبود هضم غذا کمک می کند. منظور از غلات کامل بلغور، جو دوسر، کینوا، جو و برنج قهوه ای است. می توانید از انواع گرانولا برای صبحانه استفاده کنید. آنها نیز گزینه خوبی برای وعده صبحانه محسوب می شوند.
چای سبز
اکثر افراد در کنار وعده صبحانه چای می نوشند اما اگر بتوانید چای سبز را جایگزین چای سیاه کنید، به سلامت قلب و عروق خود کمک خواهید کرد. در واقع شما با نوشیدن چای سبز می توانید جداره های رگ های خونی را تقویت کنید. علاوه بر وعده صبحگاهی می توانید در طول روز برای برطرف شدن خستگی چای سبز بنوشید تا هم نوشیدنی گرم میل کرده باشید هم سلامت قلب خود را بهبود ببخشید. البته نوشیدن چای بیشتر از چهار بار در روز توصیه نمی شود.
شکلات کاکائویی یا شکلات سیاه
شکلات تلخ یا شکلات سیاه منجر به حفظ جداره های رگ های خونی شده و کلسترول را کاهش می دهد. پس می تواند تاثیر زیادی روی سلامت قلب انسان داشته باشد. زمانی که وعده صبحگاهی را با شکلات سیاه شروع کنید فشار خون شما تنظیم شده و کمتر دچار سکته می شوید. پلی فنول خاصیت شکلات سیاه است که جداره های رگ های خونی را به صورت ارتجاعی حفظ می نماید. پس چه خوب است که شکلات سیاه را در لیست صبحانه های مفید برای سلامت قلب قرار دهید.
برای کاهش خطر سکته قلبی چه بخوریم؟
مصرف پروتئین های بدون چربی برای کاهش خطر سکته قلبی بسیار مفید می باشد. بهتر است روی مصرف خوراکی هایی مثل ماهی، صدف، آجیل، لوبیا، عدس و دانه ها تمرکز کنید. این پروتئین های بدون چربی می توانند به شما کمک کنند تا مدت طولانی تری احساس سیری کنید و آنتی اکسیدان های بدن را تقویت نمایید.
همچنین روغن ها و چربی های سالم یکی از بهترین گزینه های تغذیه برای کاهش خطر سکته قلبی است. روغن های پخت و پز تهیه شده از گیاهان یا دانه ها مانند روغن زیتون یا روغن آووکادو و همچنین خوراکی هایی مثل آجیل، آووکادو یا ماهی های چرب تاثیر خوبی روی سلامت قلب و عروق دارند. چربی های موجود در این غذاها موجب کاهش کلسترول شده و باعث حفظ سلامت بدن می شوند.
همه میوه های قرمز رنگ اعم از توت فرنگی دارای خاصیت ضدسرطانی هستند و جداره های رگ های خونی را تقویت می کنند. برای جلوگیری از انسداد رگ ها و حفظ سلامت قلب بهتر است هر هفته با مصرف میوه های ریز با رنگدانه های قرمز رنگ از مزایا و فواید آنها استفاده کنید. شما باید با تغذیه سالم و مفید در حفظ سلامت قلب بدن بسیار کوشا باشید؛ زیرا قلب مهمترین اعضای بدن انسان بوده و عملکرد صحیح آن روی فعالیت روزانه افراد تاثیرگذار است.
عده زیادی از افراد تمایل دارند صبحگاه را با نوشیدن آب پرتقال شروع کنند؛ در صورتی که نوشیدن آب انار در صبح بسیار برای سلامت قلب موثر است. آب انار دارای خاصیت ضد آندروژنی بوده و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است؛ به همین دلیل مصرف روزانه آن موجب بهبود جریان خون شده و به سلامت قلب بدن کمک می کند.
چه غذاهایی برای قلب مضر است؟
مواد غذایی ناسالم و پرچرب از جمله غذاهای مضر برای سلامت قلب انسان است. با آگاهی از این موضوع تا حد امکان از مصرف گوشت های چرب و غذاهای پرروغن و سرخ شده مثل انواع فست فودها بپرهیزید. مخصوصاً اگر سابقه بیماری قلبی دارید با توجه به اینکه اینگونه ماده های غذایی سبب بالا رفتن کلسترول می شوند، به طور کامل غذاهای سرخ شده را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.
تمام نوشیدنی های الکلی در لیست مواد ممنوعه برای بیماران قلبی قرار دارند. الکل فشار خون را بالا برده و عملکرد قلب را تضعیف می کند. علاوه بر این باید مصرف نمک در وعده های غذایی را کنترل کنید. ماده غذایی سدیم دار بیماری قلبی عروقی را تحریک کرده و در کاهش سلامت قلب تاثیر گذار است. همچنین مصرف کنسرو و تمام غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش می دهد.
در انتخاب خوراکی برای وعده صبحگاهی دقت کنید. نان سفید از جمله مواد غذایی مضر برای بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود. نان های حاوی فیبر یکی از بهترین گزینه ها به جای مصرف نان سفید است. ایننان تنها موجب افزودن چربی به شکم و بروز بیماری های مختلف می شود و هیچ گونه مواد معدنی و چربی سالم در خود ندارد.
برای جلوگیری از خطر سکته قلبی چه کنیم؟
برای سکته قلبی چی خوبه؟ این سوال از زبان یکی از کاربران ارائه شده و سوال اکثر افراد است. اول از همه باید بدانید که مصرف شکلات های شیرین و هرگونه آب نبات را باید به حداقل برسانید. شما با مصرف خوراکی های شیرین ذخایر چربی را در بدن اضافه می کنید و پیامدهای ناخوشایندی در انتظار شما خواهند بود.
همچنین باید از مصرف چیپس و سیب زمینی های سرخ شده روغنی بپرهیزید. چیپس علاوه بر روغنی بودن حاوی مقدار زیادی سدیم است که فشار خون را بالا می برد. پس برای عدم بروز بیماری های قلبی در مصرف خوراکی های مضر دقت کنید.
کیک های بسته بندی شده حاوی روغن های هیدروژنه هستند که سلامت بدن را تهدید می کنند. همچنین انواع نوشابه حتی نوشابه های رژیمی با داشتن قند مصنوعی بسیار سلامت انسان را به خطر می اندازند. باید بدانید که نوشابه ها حاوی اسید فسفریک هستند و احتمال بروز سرطان در بدن را افزایش می دهند. پس بهتر است به طور کلی مصرف نوشابه را در وعده های غذایی حذف کنیم.
از مصرف بیسکویت در وعده صبح یا حتی وعده های دیگر هم بپرهیزید. اکثر بیسکویت های بسته بندی شده مقدار زیادی چربی اشباع شده دارند و برای بدن مضر هستند.
جمع بندی
در این مطلب از اهمیت مواد غذایی و تغذیه سالم در سلامت قلب و عروق صحبت کردیم. باید بدانید که نوع تغذیه برای حفظ سلامت بدن و قلب بسیار موثر است. امروزه عده زیادی از افراد چه گروه سنی جوان چه افراد مسن درگیر بیماری های قلبی عروقی هستند. پس بهتر است با رعایت رژیم غذایی مفید در کم کردن عوامل خطر سکته قلبی کوشا باشیم. مصرف خوراکی های تحریک کننده قلب موجب سکته قلبی شده و موجب مرگ انسان می شود.
مصرف ماهی ها و آجیل ها به دلیل داشتن چربی های سالم بسیار توصیه می شود. اینگونه خوراکی ها با تزریق روغن های گیاهی به بدن موجب بهبود التهاب ها شده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند. نوشیدن مایعات قندی شاید در لحظه احساس خوشایندی در شما ایجاد کنند؛ ولی به مرور اثر مخربی روی اعضای بدن دارند. پس با کم کردن غذاهای سرخ کردنی و حذف نوشیدنی های قندی تا حد زیادی می توانید خود را از شر بیماری های قلبی محفوظ نگه دارید.