مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

خواص شکلات تلخ

بازدید: 427 بازدید
خواص شکلات تلخ

خواص شکلات تلخ:
شکلات تلخ یکی از بهترین و سالم ترین گزینه ها است که در سرتاسر جهان طرفداران خود را دارد. رنگ تیره این شکلات پر طرفدار به دلیل نسبت بالای کاکائو در آن است. از این رو به آن شکلات سیاه نیز می گویند.

شکلات ها از هر نوع و شکلی که باشند، از محصولات محبوب به خصوص برای کودکان به شمار می آیند. شکلات شیری، سفید و تلخ هر کدام ترکیبات و درصد های تشکیل دهنده متفاوتی دارند. در نتیجه طعم و رنگ ها نیز با هم فرق دارد. شکلات شیری از ترکیباتی چون کره کاکائو، شیر، شکر و مقداری کاکائو تولید می شود و بافت نرمی دارد. شکلات سفید حاوی شیر و شکر و کره کاکائو است و طعم نسبتاً شیرین تری دارد. علت سفید رنگ بودن آن عدم وجود کاکائو است.

اما شکلات تلخ از ترکیباتی چون مقدار بالایی کاکائو، کره کاکائو و مقدار کمی شکر تهیه می شود. بنابراین رنگ تیره و طعم تلخی دارد. متخصصان علم تغذیه، مصرف منظم این نوع شکلات را برای سلامتی بسیار مفید می دانند.

آنچه در مورد خواص شکلات تلخ خواهید خواند:

  • انواع شکلات تلخ
  • خواص شکلات تلخ
  • تاثیر شکلات تیره روی سلامتی
  • بهترین زمان مصرف

 

انواع شکلات تلخ

شکلات تلخ بر پایه شکر و کاکائو است. درصد هر کدام از شکلات ها بستگی به میزان تلخی دارد. افراد می توانند بنا بر ذائقه خود آن ها را انتخاب کنند و از خوردن آن لذت ببرند.

۱۰ تا ۲۰%: این نوع شکلات که در بین همه افراد شناخته شده است، طعمی شیرین دارد. مقدار کاکائو بکار رفته در آن پایین تر از انواع دیگر است و از لحاظ تغذیه ای فواید کمتری برای آن ذکر شده است.

۳۵ تا ۶۰%: میزان کاکائو در این نوع شکلات که به آن نیمه شیرین می گویند، نسبت به سی درصد بالاتر است و  مصرف آن در همه سنین خوشایند است.

۶۵ تا ۸۰%: اگرچه در زمان خوردن طعم تلخ آن کاملاً حس می شود اما خوردن آن قابل تحمل است. تولید کنندگان شکلات گاهی برای جبران این تلخی، با میوه هایی همچون پرتقال و آلبالو طعم ویژه ای به آن می دهند.

۸۵ تا ۱۰۰%: این نوع شکلات تلخ به دلیل درصد بالای کاکائو، خالص ترین و تلخ ترین نوع محسوب می شود. این نوع شکلات برای تزئین کیک ها و شیرینی ها کاربرد بسیار دارد. هرچند خواص زیادی برای این درصد بیان کرده اند اما توصیه شده با معده خالی مصرف نشود.

خواص شکلات تلخ

آیا شکلات تلخ خوراکی سالمی است؟ مصرف شکلات چه نقشی در سلامتی دارد؟ باید گفت مصرف هر نوع شکلاتی نمی تواند ضامن سلامتی باشد. تحقیقات نشان می دهند، شکلات تلخ در صورتی که حاوی قند و چربی اشباع نشده باشد، می تواند خواص بی نظیری داشته باشد.

شکلات تلخ از دانه های درخت کاکائو تهیه می شود. این دانه ها سرشار از آنتی اکسیدان های قوی هستند. هرچه میزان کاکائو در آن بیشتر باشد، خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز افزایش می یابد. پلی فنول یک آنتی اکسیدان طبیعی است که در کاکائو به وفور یافت می شود. علاوه بر آن مواد معدنی همچون آهن، مس، فسفر، روی، منیزیم و فلاوانول ها در این نوع شکلات برای سلامتی بسیار سودمند هستند.

تاثیر شکلات تیره روی سلامتی

  • بهبود بیماری قلبی: مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم حداقل ۵ بار در هفته شکلات تلخ می خورند ۵۷% کمتر از دیگران به مشکلات قلبی دچار می شوند.
  • بهبود بیماری کبدی: مصرف شکلات تلخ برای بیماران کبدی بسیار سودمند است. مصرف آن در کنار داروهای تجویز شده روند درمان را بهتر و سریع تر پیش می برد.
  • کاهش کلسترول خون: شکلات تلخ حاوی پلی فنول و تئوبرومین است که می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد.
  • تنظیم کننده فشار خون: طبق مطالعات متخصصان، مصرف شکلات تلخ به دلیل وجود فلاوانول و تولید اکسید نیتریک سبب گشاد شدن عروق خونی می شود. این امر عملکرد جریان خون را بهبود بخشیده و در نتیجه به کاهش فشار خون کمک می کند.
  • بهبود عملکرد مغز: مصرف شکلات تلخ با درصد بالای کاکائو در بهبود حافظه و عملکرد مغز تأثیرات مثبت دارد. ترکیباتی چون کافئین، تئوبرومین و فلاونوئید و آهن موجود در شکلات همگی در فعالیت مغز نقش دارند.
  • کاهش استرس و مقابله با افسردگی: منیزیم و فنیل اتیل آمین موجود در شکلات خاصیت آرام بخشی و تسکین دهندگی دارند. بنابراین مصرف این نوع شکلات سبب کاهش اضطراب افراد می شود. بعد از مصرف شکلات تلخ، مغز اندورفین ترشح می کند. ترشح این هورمون موجب افزایش احساس شادی می شود.
  • محافظت از پوست: همانطور که گفته شد این شکلات حاوی فلاونوئید است که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود. بنابراین می تواند از پوست در برابر اشعه مضر خورشید محافظت کند.

بهترین زمان مصرف

پژوهش های زیادی روی مصرف شکلات تلخ و تأثیر خوردن آن در زمان های مختلف صورت گرفته است. افرادی که در وعده صبحانه از تمام گروه های لبنیات، پروتئین، نان سبوس دار، میوه و همچنین شکلات مصرف می کنند، علاوه بر داشتن انرژی بیشتر در وعده های ناهار و شام کمتر احساس گرسنگی می کنند.

براساس نظر متخصصان مصرف یک تکه شکلات تلخ در وعده صبحانه می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند. همچنین این نوع شکلات نقش مثبتی در کاهش وزن دارد.

علاوه بر آن خوردن شکلات تلخ در اوایل صبح سبب آزاد شدن آنتی اکسیدان در بدن می شود و عملکرد قلب را بهبود می بخشد. همچنین آزاد شدن آنتی اکسیدان از پیری زودرس جلوگیری می کند. اما تمام این تأثیرات مثبت زمانی حاصل می شود که در خوردن آن زیاده روی نکنید. مصرف بیش از ۲۵ گرم در روز نه تنها چربی های بدن را از بین نمی برد بلکه چربی بیشتری ذخیره می کند.

دسته‌بندی دانستنی های خوراکی شکلات مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت