مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

طرز تهیه کوکو سیب زمینی

بازدید: 943 بازدید
طرز تهیه کوکو سیب زمینی

طرز تهیه کوکو سیب زمینی
کمتر کسی است که کوکو دوست نداشته باشد!  کوکو؛ دارای انواع مختلفی است و به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. کوکوها؛ از آن غذاهای ساده و خوشمزه‌ای هستند که افراد در هر سنینی دوست دارند. کوکو؛ یک غذای دانشجویی خوشمزه است! غذاهای مجرد‌هایی که زیاد حال آشپزی کردن ندارند! غذایی برای خانم‌های شاغل؛ که بتوانند در کمترین زمان ممکن سریع آن را آماده کنند! این غذای خوشمزه ایرانی؛ دارای چندین نوع مختلف است که معمولا در اکثر نقاط ایران به یک روش مشابه تهیه می‌شوند.

کوکوسبزی؛ که با سبزی تهیه می‌شود، کوکوی مرغ؛ که برای تهیه آن از مرغ استفاده می‌شود و کوکو سیب‌زمینی که بچه‌ها آن را بسیار دوست دارند از کوکوهای معروف ایرانی هستند. کوکو لوبیا سبز، کوکو ذرت، کوکو گوشت، کوکوی ماکارانی،کوکو سویا، کوکو حبوبات، کوکو بادمجان، کوکوی تره و کوکوی کدو سبز از دیگر انواع کوکو هستند که طرفدارن خاص خود را دارند. هر کدام از این کدوها بسته به سلیقه افراد دارای طعم متفاوتی هستند؛ با این وجود کوکوی سیب‌زمینی؛ کوکوی محبوب اکثر افراد خانواده است که غذایی آسان و ساده است و برای پیک‌نیک بسیار مناسب است.

آنچه در این مقاله درباره طرز تهیه کوکو سیب زمینی خواهید خواند:

  • طرز تهیه کوکو سیب زمینی ساده
  • طرز تهیه کوکو سیب زمینی با سیب‌زمینی خام
  • طرز تهیه کوکو سیب زمینی رستورانی
  • فوت‌وفن پخت کوکو سیب‌زمینی

کوکو سیب زمینی

طرز تهیه کوکو سیب زمینی ساده

همان‌طور که گفته شد؛ کوکو سیب‌زمینی از غذاهای اصیل، ساده و مشهور ایرانی است که به عنوان میان وعده و یا یک غذای سبک برای شام می‌تواند مناسب باشد. در کوکو سیب‌زمینی نیز همانند دیگر کوکوها؛ پایه اصلی غذا تخم‌مرغ است. در کوکو سیب‌زمینی ساده؛ سیب‌زمینی‌ها قبل از سرخ شدن پخته می‌شوند اما در کوکوی سیب‌زمینی خام، سیب‌زمینی پخته نمی‌شود و به وصرت خام سرخ می‌شود.

مواد لازم جهت تهیه کوکو سیب‌زمینی ساده

  • سیب‌زمینی؛ ۲ عدد
  • پیاز کوچک؛ ۱ عدد
  • تخم‌مرغ؛ ۲ عدد
  • سبزیجات معطر کوهی؛ به مقدار لازم
  • زردچوبه، نمک، فلفل؛ به مقدار کافی
  •  روغن؛ به اندازه کافی

 طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی ساده

مرحله اول؛ ابتدا سیب‌زمینی‌ها را شسته و سپس داخل قابلمه مناسب قرار بدهید. چند لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و آن را بر روی حرارت قرار دهید. حداق زمانی که برای پخت سیب‌زمینی‌ها لازم است؛ سی دقیقه است.

مرحله دوم؛ بعد از این‌که سیب‌زمینی‌ها آب‌پز شدند، آن‌ها را داخل ظرفی دیگر قرار دهید تا کمی خنک شوند. بعد از این‌که سیب‌زمینی‌ها؛ خنک شدند پوست‌شان را جدا کنید. در ادامه می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را با گوشکوب بکوبید و یا با رنده بزرگ رنده کنید.

مرحله سوم؛ در این مرحله پیاز را پوست کنده و با رنده به صورت جداگاه رنده کنید. سپس؛ آب اضافی پیاز را با فشار دست بگیرید و بعد آن را به سیب‌زمینی‌ها اضافه نمایید.

مرحله چهارم؛ تخم‌مرغ‌ها را داخل یک کاسه بشکنید و خوب به هم بزنید و بعد از آن نمک، زردچوبه و فلفل را به تخم‌مرغ اضافه کنید. اگر از سبزیجات معطر استفاده می‌کنید؛ در این مرحله می‌توانید آن را به بقیه مواد اضافه نمایید. زمانی که مواد کاملا یکدست شد؛ تخم‌مرغ‌ها را به سیب‌زمینی‌ها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا مایه کوکوی منسجمی داشته باشید.

مرحله پنجم؛ یا همان مرحله آخر مربوط به سرخ کردن سیب‌زمینی‌ها می‌شود. در این مرحله؛ مقداری روغن داخل تابه ریخته و مطمئن شوید که روغن کاملا داغ شده باشد. بعد از داغ شدن روغن؛ مقداری از مایه کوکو را با قاشق برداشته و بعد از شکل دادن به آن داخل روغن بیندازید. ( همچنین می‌توانید از قالب‌های مخصوص کوکو که شکل‌های مختلفی دارند نیز استفاده نمایید) بعد از این‌که؛ یک سمت کوکو سرخ شد آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیر کاملا سرخ شود و به اصطلاح آشپزها کوکو کاملا مغز پخت شود. کوکوسیب‌زمینی خود را می‌توانید با گوجه‌فرنگی، خیارشور و نان سرو کنید.

طرز تهیه کوکو سیب زمینی با سیب‌زمینی خام

کوکو سیب‌زمینی خام؛ نوعی دیگر از کوکو سیب‌زمینی است که نسبت به کوکوی سیب‌زمینی ساده در زمان کمتری آماده می‌شود و روغن کمتری در حین سرخ شدن به خود می‌گیرد. برویم و با طرز پخت کوکو سیب‌زمینی خام آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیه کوکو سیب‌زمینی خام

  • سیب‌زمینی کوچک پوست کنده؛ ۳ عدد
  • پیاز درشت پوست کنده؛ ۱ عدد
  • تخم‌مرغ؛ ۴ عدد
  • آرد سفید؛ آرد ذرت و یا آرد سوخاری؛ ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، زردچوبه، نمک؛ به مقدار کافی
  • سیر پوست کنده؛ ۲ حبه
  • روغن؛ به مقدار لازم

طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی با سیب‌زمینی خام

مرجله اول؛ ابتدا سیب‌زمینی‌ها را با رنده ریز و پیاز را با رنده درشت‌تر رنده کنید. سپس آب مواد را گرفته و آن‌ها را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله دوم؛ تخم‌مرغ‌ها را شکسته و با استفاده از چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید و به بقیه مواد اضافه کنید.

مرحله سوم؛ در این مرحله آرد، نمک، فلفل‌سیاه، زردچوبه و سیر را به مایه کوکو اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. سپس مایه را به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا ادویه به خرد آن برود.

مرحله چهارم؛ داخل ماهی‌تابه کمی روغن بریزید و اجازه بدهید روغن حسابی داغ شود. بعد با استفاده از قاشق یا قالب کوکو مواد را برداشته و آرام داخل روغن بیندازید. بعد از چند دقیقه؛ کوکوها را برگردانید تا هر دوطرف آن کاملا سرخ شود.(  کسانی که خوردن غذاهای چرب را دوست ندارند؛ می‌توانند کوکوها را پس از سرخ شدن در یک دستمال کاغذی قرار بدهند تا روغن اضافی آن خارج شود)

مرحله پنجم؛ کوکوسیب‌زمینی با سیب‌زمینی خام شما آماده است، آن را نان تازه، سبزی خوردن، کاهو، گوجه‌فرنگی و یا خیار شور سرو کنید.

کوکو سیب زمینی رستورانی

طرز تهیه کوکو سیب زمینی رستورانی

طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی رستورانی تقریبا همانند کوکوی سیب‌زمینی ساده است؛ با این تفاوت که کمی پنیر پیتزا باید به آن اضافه کرد.

مواد لازم برای تهیه کوکو سیب‌زمینی رستورانی یا با پنیر پیتزا

  • روغن زیتون؛ دو قاشق مرباخوری
  • تخم‌مرغ؛ ۲ عدد
  • سیب‌زمینی پخته و خرد‌شده؛ یک فنجان و نیم
  • فلفل دلمه خرد شده؛ یک فنجان
  • سس فلفلی؛ نصف قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل، ادویه؛ به مقدار لازم
  • پنیر چدار؛ نصف فنجان
  • جعفری یا گشنیز خرد شده؛ دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی رستورانی

مرحله اول؛ در این مرحله ابتدا باید سیب‌زمینی‌ها را خرد کرده و در تابه‌ای پر از روغن سرخ کنید.

مرحله دوم؛ در مرحله بعدی باید تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه شکسته و خوب بهم بزنید تا حسابی کف کند.

مرحله سوم؛ سپس فلفل دلمه‌ای خرد شده را به همراه روغن زیتون، سس فلفلی، نمک و ادویه به  تخم‌مرغ اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ زمانی که مواد خوب با تخم‌مرغ ترکیب شد و مایعی یکدست آماده شد، مواد را داخل تابه سیب‌زمینی‌ها ریخته و بر روی آن پنیر چدار و جعفری خرد شده بریزید. مواد را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار بدهید و بعد از آماده شدن آن را برش زده و سرو کنید.

( توجه داشته باشید که حتما فر را از قبل گرم کرده و قالب مناسب فر را کمی چرب کنید)

فوت‌وفن پخت کوکو سیب‌زمینی

برای داشتن یک کوکو سیب‌زمینی ترد و پفکی باید؛ حتما تخم‌مرغ‌ها را در ظرف جداگانه خوب هم بزنید تا یکدست شود و بعد آن را به مواد اضافه نمایید.

اضافه کردن بیکینگ پودر به کوکو باعث پف بیشتر آن می‌شود.

شما می‌توانید از سیر تازه یا پودر سیر برای کوکو سیب‌زمینی استفاده نمایید؛ البته اضافه کردن سیر کاملا اختیاری است و بسته به سلیقه و ذائقه شما دارد.

اگر می‌خواهید کوکوی سیب‌زمینی خوشمزه‌تری داشته باشید؛ می‌توانید  مقداری سبزی جعفری و یا پیازچه تازه به مواد اضافه نمایید.

نگرفتن آب پیاز؛ از دیگر دلایلی است که باعث شل شدن کوکوی شما می‌شود.

سخن آخر:

کوکوی سیب‌زمینی غذایی است که سریع و راحت آماده می‌شود و می‌تواند یک گزینه مناسب برای میان وعده همانند عصرانه یا شام سبک باشد. با این وجود از آن جایی که روغن زیاد مصرف می‌کند؛ برای کسانی که رژیم غذایی لاغری دارند زیاد توصیه نمی‌شود.

دسته‌بندی انواع غذاها دستورات غذایی غذای ایرانی غذای ساده برای شام غذای ساده برای ناهار غذای ساده دو نفره غذای ساده و سریع غذای ساده و مقوی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت