مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

طرز تهیه کاچی و تاریخچه کاچی

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 2,078 بازدید
طرز تهیه کاچی

طرز تهیه کاچی
نام کاچی شاید برای نسل امروز کمی ناآشنا باشد! اما مادربزرگ‌ها خوب این دسر خوشمزه و مقوی را می‌شناسند. کاچی؛ که امروزه به عنوان یک دسر از آن یاد می‌شود، به قول مادربزرگ‌ها یک بمب انرژی است و می‌تواند همانند یک داروی خانگی و معجزه‌بخش برای بدن باشد. کاچی؛ برای کسانی که ضعف جسمانی دارند، خانم‌هایی که تازه زایمان کرده‌اند و خانم‌هایی که در دوران پریودی هستند؛ بسیار مناسب است، چرا که می‌تواند به خوبی کم‌خونی آن‌ها را جبران کند.

معمولا این دسر؛ با روغن‌حیوانی، زعفران فراوان و مغزیجات تهیه می‌شود. این دسر سنتی ایرانی به قدری خوشمزه و لذیذ است که می‌تواند حال هر مریضی را بهتر کند. کاچی به روش‌های گوناگونی در ایران پخته و تهیه می‌شود؛ اما با این وجود چیزی از ارزش غذایی آن کم نخواهد شد. این دسر؛ بومی کرمان است و در هر شهری نام مخصوصی به خود دارد. به عنوان مثال؛ در منطقه‌ی آذربایجان کاچی قویماق به کاچی می‌گویند.

آنچه در این مقاله درباره طرز تهیه کاچی خواهید خواند:

  • کاچی چیست ؟
  • خواص کاچی
  • طرز تهیه کاچی ساده
  • طرز تهیه کاچی با آرد گندم
  • نکات طلایی در تهیه کاچی

کاچی

کاچی چیست ؟

کاچی؛ یکی از دسرهای قدیمی و سنتی ایرانی است که طعمی خوش و لذیذ دارد و تقریبا در بسیاری از شهرهای ایران پخته می‌شود. این خوراکی خوشمزه؛ همچنین خواص درمانی زیادی دارد و از آن به عنوان معجون معجزه‌آسا یاد می‌کنند. می‌گویند شهر کرمان؛ زادگاه کاچی است، آری کاچی، دسری که یکی از سنت‌های قدیمی مردم شهر کرمان است و نسل به نسل منتقل شده‌ تا نسل‌های امروز نیز با این معجون معجزه‌آسا آشنا شوند. از آن جایی که کاچی دارای انرژی زیادی است؛ کالری فراوانی دارد و برای کسانی که مشکل ضعف و کم‌خونی دارند و یا افراد لاغر بسیار مناسب است.

خواص کاچی

کاچی یا همان معجون معجزه‌آسا؛ دارای خواص بسیاری است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. از آن جایی که در تهیه کاچی از انواع مغزیجات استفاده می‌شود؛ این دسر طبیعت بسیار گرمی دارد. تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قوای جنسی، رفع کم‌خونی و .. برخی از خواص کاچی هستند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با خواص کاچی بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه کاچی خوشمزه

خب حالا که وسوسه شده‌اید و قرار است این دسرلذیذ ایرانی را امتحان کنید؛ زمان آن است که شما را با طرز تهیه کاچی آشنا سازیم. همان‌طور که گفتیم کاچی در سرتاسر ایران؛ طبخ می‌شود اما روش‌های متفاوتی برای تهیه آن نیز وجود دارد.

بهرحال مواد لازم برای تهیه کاچی شامل:

  • آرد برنج یا گندم؛ ۳ قاشق غذاخوری
  • کره حیوانی؛ ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر یا نبات آسیاب شده و یا عسل؛ نصف لیوان
  • آب؛ دو لیوان
  • گلاب؛ در صورت تمایل
  • زعفران دم کرده؛ به مقدار کافی
  • پودر هل؛ یک نوک قاشق چای‌خوری
  • دارچین؛ یک نوک قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته و بادام؛ به مقدار لازم

معمولا دارچین و خلال پسته و بادام را برای تزئیین روی دسر استفاده می‌کنند؛ اما شما بسته به سلیقه خود می‌توانید از این مواد در کاچی نیز استفاده نمایید. برای تهیه کاچی؛ ابتدا باید شکر و آب را روی حرارت قرار داده تا شکر آب شود؛ سپس زعفران دم‌کرده و گلاب را به آن اضافه کرده و مواد را از روی حرارت بردارید. در ظرفی دیگر آرد را به همراه کره و روغن‌حیوانی روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ طلایی به خود بگیرد. در این مرحله تمامی مواد را باهم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا به قول آشپزها به روغن بیاید. در مرحله آخر پودر هل را به مواد اضافه نموده و گاز را خاموش و مواد را در ظرف می‌ریزیم تا خنک شود. حالا می‌توانید با پودر پسته، دارچین و یا هر چیز دیگری که دوست دارید کاچی خود را تزیین نمایید.

کاچی با آرد گندم

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

کاچی با آرد گندم؛ از دیگر روش‌های تهیه کاچی است که بسته به ذائقه شما دارد. تمامی مواد این کاچی همانند دیگر کاچی‌ها است؛ با این اختلاف که حتما باید در تهیه آن از آرد گندم استفاده نمود.

  • آرد گندم دو لیوان؛
  • شکر دو لیوان؛
  • کره ۲۵۰ یا ۳۰۰ گرم،
  • گلاب یک سوم لیوان،
  • زعفران سائیده شده و دم کرده یک قاشق غذاخوری،
  • خلال پسته، خلال بادام و دارچین برای تزیین به مقدار دلخواه

ابتدا؛ چهار لیوان آب را درون یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه نمایید. اجازه بدهید شکر کامل درون آب حل شود.

در مرحله بعد؛ زعفران دم‌کرده را به همراه گلاب به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید.

برای پخت کاچی با آرد گندم؛ ابتدا باید آرد را دو یا سه بار خوب الک کنید.

در ظرف دیگری؛ کره را روی حرارت ملایم ذوب یا آب کرده و آرد را کم‌کم به آن اضافه کرده تا گلوله گلوله نشود.

بعد شروع به هم زدن کنید و این کار را تا جایی ادامه بدهید که رنگ آرد طلائی شود.

رنگ آرد در طعم کاچی بسیار تاثیر دارد؛ اگر آرد زیاد روی حرارت بماند سوخته و طعمی بد به خود می‌گیرد.

ظرف آرد را از روی حرارت برداشته و شربت را به آن اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا موادی یکدست داشته باشید.

بعد از اضافه کردن خلال بادام؛ دوباره ظرف را روی حرارت گذاشته و مواد را هم بزنید تا خوب غلیظ شود و به اصطلاح حسابی جا بیفتد.

مواد که خوب به غلظت افتاد؛ یعنی کاچی شما آماده است. آن را در ظرف ریخته و با دارچین و یا خلال پسته تزئین کنید.

مدت زمانی که برای طبخ این کاچی لازم دارید؛ سی دقیقه است. شما می‌توانید این کاچی را برای صبحانه، یک دسر بعد از غذا و یا حتی افطار استفاده کنید.

نکات طلایی برای تهیه کاچی

با رعایت چند نکته طلایی در تهیه کاچی؛ یک دسر خوشمزه و مقوی آماده نمایید.

به جای شکر؛ می‌توانید از عسل در دستور تهیه کاچی استفاده کنید تا کاچی خوشمزه‌ و سالم‌تری داشته باشید.

تخم‌مرغ؛ یکی از موادی است که می‌توانید به کاچی خود اضافه کنید؛ این کار باعث می‌شود کاچی مقوی‌تری داشته باشید. این نوع کاچی برای خانم‌هایی که تازه زایمان کرده‌اند بسیار مفید است.

اگر کاچی شما سفت شد؛ نگران نباشید! با اضافه کردن یک لیوان آب و قراردادن آن روی حرارت در زمان کوتاهی کاچی شما آماده خواهد شد.

بهتر است کاچی را یه صورت گرم میل کنید؛ تا با طعم آن بیشتر آشنا شوید.

آرد کاچی باید کمتر از حلوا سرخ شود و تقریبا رنگی طلایی داشته باشد.

آرد کاچی را باید خوب تفت دهید؛ اما این به آن معنی نیست که آرد شما کامل سرخ شود. درست زمانی که آرد؛ تغییر رنگ داد می‌توانید شربت شکر خود را که از قبل آماده کرده‌اید به آن اضافه کنید. در نهایت باید گفت که رنگ کاچی شما؛ بستگی به اندازه تفت‌دادن آرد دارد.

کره گیاهی و یا کره حیوانی؛ بسته به ذائقه و سلیقه شما از موادی است که می‌توانید به جای روغن استفاده نمایید.

اگر نصف قاشق چای‌خوری زنجبیل؛ به کاچی خود اضافه نمایید؛ کاچی طعم خوش‌تری به خود خواهد گرفت.

غلظت کاچی؛ باید همانند فرنی یا ماست چکیده باشد! بنابراین کاچی شما نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

گلاب؛ نیز از آن طعم دهنده‌های عالی است که می‌توانید در صورت تمایل به کاچی خود اضافه نمایید.

کاچی؛ یکی از بهترین دسرها برای گیاهخوران و وگان‌ها است، اگر گیاه‌خوار هستید از کره سبزیجات به جای کره حیوانی در تهیه کاچی استفاده نمایید.

گفتیم که کاچی؛ غذای بومی کرمانی‌ها است؛ کرمانی‌ها یک ادویه مخصوص دارند که برای مقوی‌تر شدن کاچی از آن استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین کاچی خود را با آجیل حسابی پر انرژی می‌کنند. با این وجود؛ شما می‌توانید ادویه کاچی را خود تهیه کنید و یا از ادویه فروشی‌ها تهیه کنید. ( زردچوبه، هل، دارچین، زیره، تخم گشنیز، پودر زنجبیل، فلفل‌سیاه) ادویه ترکیبی کاچی است. گردو، پسته، بادام، فندق از آجیل‌هایی است که می‌توانید در تهیه کاچی از آن‌ها استفاده کنید.

کاچی با شیر، کاچی ساده یا کاچی زرد، کاچی چهار مغز، کاچی قهوه‌ای، کاچی کنجد، کاچی نبات گلاب، کاچی زائو، کاچی میوه‌ای، کاچی آرد برنج، کاچی ارده، کاچی شیره انگور و کاچی گل‌سرخ؛ از انواع مختلف کاچی هستند.

کاچی برای زائو

سخن آخر:

شما می‌توانید کاچی را به سبک شهرهای دیگر ایران تهیه فرمایید؛ مثلا کاچی به سبک اهالی ارومیه تهیه کنید. کافی است برای شیرین کردن کاچی به جای شکر از شیره‌انگور استفاده نمایید. و یا به سبک کرمانی‌ها؛ از ادویه مخصوص استفاده کرده و چهار مغز را آسیاب کرده و به کاچی اضافه نمایید.

دسته بندی انواع دسرها دانستنی های خوراکی دستورات غذایی دسرها غذای ایرانی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت