مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

برنج؛ گنجینه‌ای از خواص و مزایا

modirنویسنده: modir
بازدید: 33 بازدید
برنج

مقدمه:
برنج
یکی از بهترین و خوش طعم ترین غلات است که به عنوان یکی از قدیمی ترین غذای باب طبع مردم جهان محسوب می شود. این دانه های پر از خاصیت به یکی از عمده بخش های سفره ایرانی و همچنین دیگر کشور های جهان تبدیل شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

آنچه خواهید خواند؟

  • خواص و فواید برنج برای سلامتی
  • معرفی انواع
  • تاثیر بر بدنسازی
  • مزایای برنج کته
  • طرز تهیه برنج کته
  • جمع بندی نهایی
  • سوالات متداول

خواص و فواید برنج برای سلامتی

اگر بخواهیم به خواص و فواید این دانه اشاره کنیم، باید بگوییم که مصرف این خوراکی می تواند سبب ثابت ماندن سطح قند خون، تامین کردن فوری انرژی بدن، فعالیت فوق العاده دستگاه گوارش افراد و … شود.  شما می توانید این غلات را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود بگنجانید، به این علت که این دانه های خوش عطر و طعم فاقد چربی های مضر بوده و آسیبی به سلامتی شما وارد نمی کند.

برنج به علت سدیم کمی که در خود دارد، می تواند برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند گزینه ای مناسب و کاربردی باشد. یکی دیگر از خواص آن، این است که می توان آن را پودر کرد و از آن به صورت ماسک بر روی پوست خود استفاده کرد.

برنج
خواصی دیگر

از دیگر خواص آن این است به دلیل کلسیم و ویتامین B موجود در خود سبب تقویت کردن ریشه مو و همچنین جلوگیری از ریزش مو می شود. برنج قهوه ای نیز به دلیل فیبر بالای خود می تواند برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند، بسیار مفید باشد. سیری کاذب را در افراد ایجاد کند و سبب کاهش وزن آن ها شود.

از دیگر خواص این محصول که می توان به آن اشاره کرد، داشتن انواع ویتامین ها از جمله، ویتامین D، آهن، فیبر، کلسیم، ویتامین و غیره است.

این محصول به دلیل خواص بالای خود دارای طرفداران بسیار زیادی بوده و در سطح جهان در جایگاه والایی قرار گرفته است. علاوه بر خواصی که در مطالب بالا ذکر شد این غلات می تواند یک داروی موثر برای پیشگیری از سرطان، آلزایمر، اسهال خونی، سلامت قلب و غیره باشد.

معرفی انواع

برنج ها در انواع و اقسام مختلف از جمله سفید، قهوه ای، سیاه و غیره دسته بندی می شوند، که ما در ادامه مطالب به تعریف این سه نوع می پردازیم.

برنج سفید

یکی از پر استفاده ترین برنجی که نه تنها در سطح کشورمان بلکه در سطح جهان طرفداران بسیار زیادی داشته و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، نوع سفید است. هر ساله در کشورمان درصد بالایی از این نوع کشت می شود.

دانه سفید در مقایسه با انواع دیگر، در زمان پخت آب زیادی را جذب خود می کند و دانه های آن نیز نسبت به برنج های دیگر بیشتر قد می کشد، عطر و طعم این نوع فوق العاده است.

برنج قهوه ای

سبوس این نوع از آن جدا نشده و رنگش اندکی تیره است، به همین دلیل برنج قهوه ای نامیده می شود، طعم و مزه این نوع با نوع سفید اندکی متفاوت است.

برنج قهوه ای به دلیل فیبر بالایی که دارد، می تواند برای افرادی که رژیم لاغری دارند گزینه ای مناسب محسوب شود. زیرا سبب سیری کاذب در افراد می شود و اشتهای آن ها را کاهش می دهد. مصرف این نوع به صورت کته می تواند خواص بیشتری را برای بدن داشته باشد، پس پیشنهاد می شود آن را به صورت کته مصرف کنید.

برنج سیاه

نوع سیاه یکی دیگر از انواع برنج است که بیشتر در سطح کشور چین کشت می شود. رنگ این دانه های پر خاصیت بنفش مایل به سیاه است که پس از پخت نیز رنگ آن ثابت می ماند و تغییر نمی کند. نشاسته موجود در برنج سیاه نسبت به سایر برنج های دیگر کمتر است. این نکته نیز لازم به ذکر است که در افسانه های کهن از این نوع به عنوان برنج ممنوعه نام برده شده است.

تاثیر بر بدنسازی

اگر شما از جمله افراد ورزشکار و بدنساز هستید، می ‌توانید برای تامین انرژی از دست رفته خود از برنج استفاده کنید، که یک منبع غنی کربوهیدرات است.

این برنج به دلیل کربوهیدراتی که دارد برای ورزشکاران و بدنسازان گزینه ای بسیار مناسب می باشد تا عضلات آن ها را تقویت کند. از نظر کلسیم ‌نیز در درجه بالایی قرار گرفته و می تواند کلسیم مورد نیاز بدن افراد ورزشکار را به راحتی تامین کند.

شما به عنوان یک ورزشکار می توانید برنج را بعد از تمرین و اتمام ورزش خود به همراه گوشت و یا مرغ کباب شده استفاده کنید. در میان سایر برنج ها، نوع سفید می تواند یک گزینه مناسب برای بدنسازان باشد تا بتوانند انرژی مورد نیاز خود را بعد تمرین های سخت به دست بیاورند. غالبا ورزشکاران تصمیم به کم کردن وزن خود ندارند و برای سوخت بدن خود به کربوهیدرات با مقدار بالا نیاز دارند. بنابراین مصرف آن یک گزینه عالی می باشد.

مزایای برنج کته

برنج کته به این علت که دارای مواد معدنی و همچنین ویتامین های بسیار زیادی از جمله کلسیم، آهن، ویتامین D و غیره می باشد، برای سلامت ایمنی بدن بسیار مفید است. همچنین عملکرد های بدن را نیز بهتر می کند.

نوع سفید آن هم به صورت کته ای می تواند یک منبع بسیار عالی برای رشد، درخشندگی و سلامت موهای شما باشد. با مصرف این خوراکی مغذی می توان رشد مو های خود را افزایش داد. افرادی که از شوره سر رنج می برند می توانند برنج سفید را به صورت کته ای درست کرده و میل کنند تا شوره سر آن ها به مرور و به صورت کامل از بین برود.

زمانی که برنج به صورت کته پخته می شود، تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون آن نیز حفظ می شود. این امر سبب می شود تا بدن ما از تمامی مواد مغذی و ویتامین های درون آن بهره ببرد.

برنج

ویژگی های دیگر

بر اساس تحقیقات و گفته کارشناسان برنج آب کشیده تنها یک بیستم از ویتامین ها و مواد مغذی دیگر را در خود دارد. پس بدون شک به صورت کته می تواند مزایای بسیار زیادی را برای افراد پیش رو داشته باشد. طبق مطالعات و بررسی‌ ها نشان داده شده است که در هر ۱۰۰ گرم برنج کته شده حدود ۱۷۰ کیلو کالری موجود می‌ باشد.

برنج کته شده می‌ تواند یک غذای بسیار مغذی و عالی برای بیماران دیابتی نیز باشد. پس بهترین راه این است که ما نیز برای حفظ سلامتی خودمان و عزیزانمان برنج را به صورت کته ای استفاده کنیم.

طرز تهیه کته

ابتدا برنج را دو تا سه بار شسته و آن را با آب سرد خیس کنید و اجازه دهید تا به مدت زمان ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در همان حالت بماند. سپس ظرفی را برای پخت کته انتخاب کنید که برنج شما یک سوم از حجم ظرف را پر کند.

در مرحله دوم آب را خالی کرده و برنج را درون ظرف مورد نظر به صورت یک دست قرار دهید. بر روی آن به اندازه ‌ای آب می‌ ریزید که یک بند انگشت شما را فرا بگیرد. در مرحله سوم روغن و نمک را اضافه کنید، این نکته نیز یادآور شود که مقدار روغن نباید بیش از حد باشد زیرا باعث شفته شدن کته می شود.

نکته: به ازای هر پیمانه برنج، نصف قاشق نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یا جامد آب شده اضافه کنید تا کته شما خوش طعم شود.

در مرحله‌ چهارم قابلمه را روی شعله قرار داده و حرارت را بالا ببرید تا شروع به جوشیدن کند، پس از آنکه آب تمام شد و سوراخ‌ هایی بر روی سطح آن نمایان شد وقت دم زدن آن رسیده است.

برای بهتر دم‌ کشیدن بهتر است چند سوراخ را بر روی سطح برنج ایجاد کرد. این کار نه تنها سبب بهتر دم کشیدن می شود بلکه باعث می شود که دانه های برنج بیشتر قد بکشد.

در مرحله آخر برنج ها را در وسط قابلمه جمع کرده و دم کنی را روی آن را قرار می دهیم و به مدت بیست تا سی دقیقه بر روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملا دم بکشد و نوش جان کنید.

جمع بندی نهایی

در این مقاله بیان کردیم که این دانه منبع غنی انواع ویتامین ها، آهن، کلسیم و غیره است. کودکان و افرادی که کهولت سن دارند بهتر است برنج را به حالت کته مصرف کنند تا کمبود های بدن آن ها جبران شود. می توان از آن در انواع سوپ، ته چین، کته و انواع غذا های مختلف دیگر استفاده کرد. همچنین یک غذای مقوی و سالم را تهیه و نوش جان کنید. طبق مطالبی که در بالا ذکر شد به این نتیجه رسیدیم که برنج غذای بسیار مقوی است. همچنین پیشنهاد می شود همه افراد آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

سوالات متداول

  • آیا برنج قهوه ای داری سبوس است؟ بله
  • آیا در برنج سفید ویتامین وجود دارد؟ بله
  • آیا برنج قهوه ای را می توان کته ای درست کرد؟ بله
دسته بندی دانستنی های خوراکی غذای ساده با برنج غذای ساده و سریع مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت