بهترین زمان وعده های غذایی چه زمانی است؟
تمامی فرمان ها و امور بدن ما بر پایه نظمی بسیار دقیق شکل گرفته است به گونهای که همه ارگان های بدن انسان، در زمانی مشخص؛ عملکردی صحیح و درست و دقیق را اعمال می کنند.
بنابراین، داشتن رژیم غذایی مناسب و مهم تر از آن، نظم و برنامه ای مشخص برای صرف وعده های غذایی، بسیار شایان اهمیت است و ارتباط مستقیمی با سلامتی افراد دارد.
این مقاله، شامل توصیه های متخصصین تغذیه و مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در این زمینه میباشد:
فهرست مطالب
۱٫صبحانه: ۷ صبح
اهمیت خوردن صبحانه در دهه های کنونی،به شدت رو به کاهش است در حالی که یک صبحانه خوب و مقوی، می تواند در میزان عملکرد بدن و مغز شما، تا انتهای روز تاثیر گذار باشد.
طبق مطالعات صورت گرفته، بهترین نوع صبحانه، متشکل از میزان بالای پروتئین بوده و افرادی که این وعده غذایی را به درستی دریافت کنند، در طول روز سرحال تر و پر انرژی تر میباشند و تمایل کمتری به خورده خواری و تنقلات پیدا میکنند.
همچنین استفاده از غلات و حبوبات در صبح، به حفظ عملکرد صحیح روده کمک کرده و بسیار توصیه میگردد.
از بهترین منابع غنی فیبر نیز می توان به جو دوسر اشاره کرد که در بدن به آرامی هضم شده و احساس سیری را به فرد غالب میکند. همچنین میتوان با اضافه کردن شیر کم چرب به آن؛ منبع پروتئین و فیبر را در آن واحد تامین نمود. خوردن مغزهایی همچون گردو و کره بادام زمینی نیز، که دارای چربی های مفید هستند کاملا مناسب و معقول میباشد.
*سعی کنید از مصرف شیرینی جات و مواد قندی و کیک، کلوچه و دیگر تنقلاتی که آماده، شیرین و بی فایده هستند خودداری نمایید*
۲٫میان وعده: ۱۰ صبح
اگر صبحانه را زود میل کنید، احتمال گرسنه شدنتان تا قبل از وعده ناهار بسیار است، بنابراین می توانید میان وعده ای سالم همانند میوه ها، سبزیجات و کره بادام زمینی میل کنید.
دوباره تاکید می کنیم که کیک و شیرینی های کارخانه دارای مقادیر بالایی از قند و فرآورده های غیر مفید و پرکالری هستند و خوردن یک عدد از آن ها به همراه چای و یا قهوه شیرین شده، کالری برابر یک وعده غذایی را وارد بدنتان می نمایید.
ناهار:۱۲:۳۰ ظهر
برای ناهار میتوانید از گوشت، مرغ و ماهی استفاده کنید و چربی های سالمی مانند روغن زیتون، آووکادو که حاوی ویتامینهای محلول در چربی A، D، E. و K. هستند را میل نمایید.علاوه بر این استفاده از خیار، گوجه ، فلفل دلمه ای،کاهو و غیره در این وعده توصیه میگردد.
از خوردن غذاهای سرخ شده و پرچرب خودداری کنید، زیرا علاوه بر کالری بسیار بالا ، انرژی زیادی را برای هضم خود میگیرند و این امر موجب میشود تا بعد از ظهر احساس خستگی و کرختی زیادی به شما دست دهد.
۴٫میان وعده بعد از ظهر:۴ بعد از ظهر
در این زمان برای کسب انرژی مورد نیاز و انجام آخرین امور روزانه تان،مصرف سیب زمینی ، بادام و میوه(پروتئین و چربی سالم) را فراموش نکنید و از میان وعده های زود هضم همچون موز، ماست، شیر کاکائو استفاده نمایید.
در این زمان از مصرف مواد غذایی با فیبر بالا پرهیز نمایید چرا که موجب نفخ ناخوشایندی میگردد.
مصرف قهوه نیز در این زمان، اگرچه گرسنگی را سرکوب میکند، اما در روز بعد علاقه شما به پرخوری را تشدید خواهد کرد.
۵٫شام:۷ عصر
یک چهارم بشقاب این وعده باید حاوی پروتئین بدون چربی، یک چهارم دیگر دانه ها و حبوبات و نیم دیگر بشقاب سالاد و سبزیجات باشد.
همچنین میتوانید از یک قاشق غذاخوری روغن سالم(مانند روغن زیتون) نیز استفاده کنید.
برنج و مرغ و ماهی نیز میتواند گزینه مناسبی برای وعده غذایی باشد.
۶٫خوراک مختصر قبل از خواب:۱۱ شب
اگر فاصله شام تا زمان خوابتان بیشتر از ۴ ساعت طول کشید،بهتر است یک میان وعده مختصر را میل نمایید. به طور مثال مقداری دارچین روی سیب بریزید و آن را در مایکروویو قرار دهید و سپس میل نمایید. این یک میان وعده سبک و مفید است.
یک لیوان شیر و عسل یا بیسکوییت نیز میتواند رضایت بخش و موثر باشد.