تفاوت تارت و پای:
تفاوت های بسیاری بین خمیر تارت و پای وجود دارد. افرادی که در آشپزی مهارت دارند باید در مورد تفاوت آن ها اطلاعات کافی داشته باشند. هر دو نوع این خمیر در صنعت شیرینی پزی و تهیه انواع دسر کاربرد دارند. یکسری ترکیبات و مواد به همراه این خمیر ها آمیخته می شوند تا از این طریق شیرینی ها و دسر های خوشمزه ای تولید شوند.
آشپز های حرفه ای و کد بانو های خانه همواره در مورد تفاوت تارت و پای سوالاتی دارند که به هنگام پخت شیرینی و تهیه خمیر ذهن آن ها را مشغول می کند. این نوع خمیر در هنر آشپزی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و دستور پخت و تهیه آن ها همواره طرفداران زیادی دارد.
فهرست مطالب
آنچه خواهید خواند:
- پای چیست؟
- تارت چیست؟
- تفاوت تارت و پای؟
- اصلی ترین تفاوت خمیر تارت و پای
تفاوت تارت و پای
امروزه اکثر افراد به هنگام تهیه تارت و پای به تفاوت آن ها فکر می کنند و همیشه برای آن ها سوال است که این دو نوع خمیر با یکدیگر چه فرقی دارند. ریشه این دو نوع خمیر با یکدیگر یکسان است اما تفاوت های قابل توجهی میان این دو نوع خمیر وجود دارد که برای شما ممکن است جالب باشد. تاریخچه دستورالعمل پخت خمیر تارت و پای با یکدیگر متفاوت است. همه مردم از گذشته های بسیار دور با دستور پخت پای آشنا بوده اند و از آن برای تهیه غذا های مختلف استفاده می کردند، در حالی که مردم با خمیر تارت در حدود ۲۰۰ سال پیش آشنا شدند.
خمیر تارت و پای برای تهیه انواع دسر های غذایی خوشمزه و لذیذ قابل استفاده است. هر دو نوع این خمیر ها از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. خمیر تارت از لحاظ شکل ظاهری بسیار مطلوب تر و بهتر از خمیر پای است. به همین خاطر از خمیر تارت همواره برای پخت انواع شیرینی ها و دسر های غذایی استفاده می شود.
فرق های دیگر:
یکی دیگر از تفاوت های تارت و پای، قالب های آن دو است. معمولاً طرح قالب های خمیر پای، عمیق تر هستند و امروزه انواع مدل ها و طرح های قالب پای در بازار دیده می شود. در حالی که تنوع قالب های خمیر تارت بسیار کمتر و محدود تر از قالب پای است. قالب های خمیر تارت، معمولاً عمق کمی دارند و از دیواره های عمودی شکلی برخوردار هستند.
خمیر پای را بعد از پخت در قالب می توان به همان شکل سرو کرد، در حالی که خمیر تارت بعد از پخت حتماً باید از قالب جدا شود. امروزه یکسری قالب های مخصوص کف جدا برای سهولت خارج کردن خمیر تارت از قالب طراحی شده است که بسیار مورد توجه مردم قرار می گیرند. هنگام تهیه خمیر پای می توانید کره و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید البته در خمیر پای، کره با خمیر آمیخته نمی شود و به صورت تکه های چربی از خمیر جدا می ماند، در حالی که در خمیر تارت کاملاً خمیر و کره به صورت یکنواخت ترکیب می شوند.
پای چیست؟
اگر می خواهید از تفاوت تارت و پای به خوبی مطلع شوید ابتدا باید تعریف درست تارت و پای را بدانید. در گذشته مردم برای پخت غذای مختلفی از فرهای قدیمی که از گل ساخته شده بودند، استفاده می کردند. اما بسیاری از غذاها در این فرها به دلیل حرارت بالا می سوختند، به همین خاطر مردم همواره به دنبال راهکاری برای جلوگیری از این مشکل بودند.
یکی از بهترین راه حل ها استفاده از آرد و آب برای حفظ گوشت بود که به این صورت خمیر پای به وجود آمد. خمیر پای ابتدا تنها برای حفظ غذا پخته می شد ولی به مرور زمان دستور پخت این خمیر تغییر پیدا کرد و امروزه داخل آن را با مواد مختلفی به نام فیلینگ پر می کنند. امروزه خمیر پای در دنیای آشپزی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از آن برای پخت پای سیب و سایر شیرینی های خوشمزه استفاده می کنند.
تارت چیست؟
تارت نیز نوعی شیرینی خوشمزه ای است که برای تهیه آن به خمیر مخصوص و مواد ویژه ای نیاز است. امروزه انواع نان تارت را با طعم های مختلفی می پزند که مواد داخل خمیر تارت نیز با توجه به نوع نان آن انتخاب می شود. برای مثال امروزه مواد داخل تارت می تواند شامل شیرینی جات و یا میوه ها باشد و یا اینکه از غذاهای مختلف مثل الویه استفاده شود.
خمیر تارت را می توان در اشکال مختلفی آماده کرد. قالب های مخصوص بسیاری برای پخت این نوع خمیر در بازار موجود است که می توانید از آن ها استفاده کنید. امروزه حتی علاقمندان به آشپزی می توانند پودر تارت را تهیه کنند و به کمک آن انواع خمیر تارت و شیرینی های تارت را به آسانی آماده کنند.
اصلی ترین تفاوت خمیر تارت و پای
یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که بین خمیر تارت و پای وجود دارد، مواد اولیه به کار رفته شده در دستور پخت آن ها است. خمیر تارت و پای از نظر نوع ترکیب آرد با خمیر با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال هنگام تهیه خمیر پای در بیشتر موارد مواد به صورت یکنواخت ترکیب نمی شوند. در حالی که در طرز تهیه خمیر تارت قضیه فرق می کند. همواره برای آماده سازی پای باید از بیش از یک لایه خمیر استفاده شود.
زیرا ترکیبات باید در قسمت میانی لایه های خمیر قرار داده شوند. بنابراین در قسمت بالایی و پایینی قالب پای از خمیر پوشانده می شود و قسمت میانی نیز ترکیبات لازم قرار داده می شوند. این قضیه در مورد خمیر تارت فرق می کند و فقط در قسمت کف قالب تارت از خمیر استفاده می شود. سپس بر روی آن مواد مورد نظر قرار داده می شود.
تفاوتی دیگر:
یکی دیگر از تفاوت های تارت و پای، مشخص بودن و یا نبودن محتویات آن است. محتویات موجود در پای قابل مشاهده نیست. افراد باید حتماً آن را میل کنند تا از طعم آن مطلع شوند، در حالی که در تارت اینگونه نیست و با مشاهده آن می توان از محتویات آن آگاه شد.
خمیر تارت را می توان در انواع طعم های شیرین و یا حتی شور تولید کرد. تارت شور برای تهیه انواع غذاها قابل استفاده است. خمیر تارت شیرین برای پخت شیرینی های لذیذ و خوشمزه کاربرد دارد. انواع شیرینی های زیبا و خوش طعم را با میوه ها و ترکیبات مختلف می توان با استفاده از خمیر تارت، تولید کرد.