مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

خواص مصرف روزانه بادام

بازدید: 190 بازدید
بادام

مقدمه:
بادام یک دانه خوراکی است که بر روی درخت رشد و پرورش می ‌یابد. این خوراکی برای بدن بسیار مفید بوده و به عنوان یک منبع غذایی مغذی و ارزشمند به شمار می ‌رود. مغز بادام در دو نوع تلخ و شیرین مشاهده می ‌شود که هر دو از خواص دارویی و درمانی بی ‌نظیری برخوردار هستند.

آنچه خواهید خواند:

  • مشخصات گیاهی کامل درخت بادام
  • انواع درخت بادام
  • روش های تکثیر درخت بادام
  • شرایط اکولوژیک رشد درخت بادام
  • خواص دارویی و شگفت انگیز بادام

مشخصات گیاهی کامل درخت بادام

بادام به عنوان یکی از درختان مثمر محسوب می ‌شود که میوه آن به صورت دو پوستی است. پوسته بیرونی این میوه سبز رنگ و گوشتی بوده و می ‌توان آن را به صورت خام نیز مصرف کرد که اصطلاحا آن را چاقاله بادام می ‌نامند. هنگام رسیدن میوه پوست سبز ترک خورده و به آسانی جدا می ‌گردد. در زیر این پوسته سبز، پوسته ‌ای سفت و سخت مشاهده می ‌کنید که مغز بادام درون آن قرار دارد. این ماده غذایی در کشور های مختلف به عنوان آجیل و حتی تنقلات مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

درخت این میوه معمولاً کوتاه قامت بوده و در اکثر مناطق رشد می ‌یابد. این گیاه به نور آفتاب، آبیاری و کوددهی مداوم احتیاج دارد. ریشه این درخت بسیار عمیق بوده و تا ۲ الی ۳ متر درون خاک نفوذ می ‌کند. برگ‌ های درخت بادام سبز رنگ و نوک تیز بوده و شیار های ظریفی دارد.

بادام

در صورت مراقبت صحیح، این درخت ثمردهی بالایی خواهد داشت. مقاومت بالای درخت بادام در برابر سرما سبب گردیده که بتوان در شرایط آب و هوایی گوناگون آن را پرورش داد. شکل ظاهری این میوه خوراکی کشیده و بیضی مانند می‌ باشد. این ماده غذایی سفید رنگ بوده که روی سطح آن به وسیله یک پوست نازک قهوه ‌ای رنگ پوشانده شده است.

معمولاً فصل برداشت بادام اواخر تابستان و شهریور ماه است، اما اگر زودرس باشد در اواسط تابستان قابل برداشت خواهد بود.

انواع درخت بادام

در این بخش به بررسی انواع درخت‌ های این ماده خوراکی خواهیم پرداخت که عبارتند از:

  1. کاغذی: این نوع بادام از پوست بسیار نازکی برخوردار است، به گونه ‌ای که با وارد کردن فشاری اندک به راحتی می ‌شکند. عمر اقتصادی این گیاه حدود ۲۰ سال است و در کشور عزیز ما ایران به وفور مشاهده می ‌شود.
  2. شاهرودی: سایز این نوع بادام متوسط بوده و از طعم شیرینی برخوردار است. این گیاه در اکثر نقاط کشور وجود دارد و از رشد سریعی برخوردار می ‌باشد. بادام شاهرودی طعم شیرینی داشته و در جنبه‌ های دارویی و درمانی نیز مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
  3. سهند: درخت این بادام در گروه درخت ‌های دیر گلده قرار می ‌گیرد. این آجیل از طعم شیرینی برخوردار بوده و مغز آن نیز رنگ قهوه‌ ای روشنی دارد.
  4. شکوفه: بادام شکوفه دیر رس است و مغز آن قهوه‌ ای روشن می‌ باشد و معمولاً در شهریور ماه برداشت می ‌شود. نوبرانه این میوه در فصل بهار برداشت خواهد شد و به عنوان چاقاله بادام مصرف می ‌گردد.
  5. بادام کوهی یا ارژن: این نوع بادام درختچه ‌ای کوتاه دارد و معمولاً در مناطق کوهستانی مشاهده می‌ شود. میزان باردهی این درخت بسیار زیاد بوده و میوه آن نیز بیضی شکل است.

روش های تکثیر

به طور کلی درخت این ماده غذایی به دو روش بذر و پاجوش تکثیر خواهد شد. این روش ‌ها عبارتند از:

  • کاشت بذری: در هنگام کاشت بذری باید از بذر شیرین استفاده شود تا محصول به دست آمده نیز طعم شیرینی داشته باشد. در صورت استفاده از بذر تلخ محصولات نهایی نیز طعم تلخی خواهند داشت.

در این روش باید بذر ها را به مدت ۱ الی ۲ شبانه درون آب ولرم قرار دهید. در فصل پاییز و یا زمستان باید بذر را در دل زمین بکارید. بدین منظور می ‌بایست یک سوراخ به عمق ۳ الی ۵ سانتیمتر را درون خاک ایجاد کرده و بذر را درون آن بگذارید. روی بذر را با استفاده از خاکی کاملاً نرم بپوشانید.

علت کاشت بذر در فصول سرد سال این است که سرما موجب از بین رفتن پوسته سخت بادام شده و گیاه در فصل بهار رشد و جوانه زدن را آغاز می ‌کند. این امکان نیز وجود دارد که گیاه را درون گلدان کاشته و سپس آن را به زمین مورد نظر خود انتقال دهید.

  • کاشت پاجوش: در این روش پاجوش‌ ها نزدیک درخت اصلی رشد می ‌یابند. شما باید پاجوش‌ ها را جدا نموده و به محل دیگری منتقل کنید.

بدین منظور می ‌توانید توسط بیل و یا وسیله دیگر پاجوش را از خاک خارج نموده و آن را درون گودال دیگری بکارید. اطراف پاجوش را با استفاده از خاک پوشانده و سپس آن را آبیاری کنید.

شرایط اکولوژیک رشد درخت بادام

این درخت نیز همانند سایر درخت ‌های مثمر به شرایط محیطی مناسبی جهت رشد و پرورش احتیاج دارد. شرایط اکولوژیک لازم برای رشد این درخت شامل موارد زیر می ‌شود.

  • ارتفاع: ارتفاع این درخت متناسب با شرایط اقلیمی، نوع خاک، نژاد و مراقبت از آن بین ۳ الی ۱۰ متر خواهد بود.
  • نور: این درخت به عنوان گیاهی آفتاب دوست محسوب می ‌شود که برای رشد روزانه به ۶ الی ۸ ساعت نور آفتاب احتیاج دارد. البته این درخت در صورت وجود سایه نیز رشد خود را ادامه می ‌دهد.
  • دما: این درخت با توجه به نژادی که دارد برای رشد خود به دمایی بین ۱۰ الی ۴۵ درجه سانتیگراد نیاز خواهد داشت. دمای ایده‌آل برای رشد این درخت بین ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتی گراد خواهد بود. به طور کلی این گیاه در برابر سرما و گرما مقاومت خوبی دارد.
  • خاک: به منظور رشد هر چه بیشتر و بهتر بادام استفاده از خاک لومی را پیشنهاد خواهیم کرد. البته رشد این درخت محدود به خاک خاصی نبوده و در محدوده وسیعی از خاک ‌ها رشد خواهد کرد.
  • آبیاری: نهال این گیاه در سال ‌های نخست به آبیاری بسیار زیادی احتیاج دارد. در فصول بهار و تابستان باید حداقل هفته ای یک مرتبه این گیاه را آبیاری کنید.
  • فاصله کاشت: فاصله کاشت درخت ‌ها از یکدیگر باید ۴ الی ۵ متر باشد. برای فاصله بین ردیف‌ ها نیز باید ۳ الی ۴ متر فاصله در نظر گرفت.

خواص دارویی و شگفت انگیز بادام

به عنوان مهمترین خواص دارویی این ماده خوراکی شگفت انگیز می ‌توان موارد زیر را نام برد.

  • تقویت سلامت مغز: این ماده غذایی در تکامل و سلامت مغز انسان نقش موثری خواهد داشت. از آن جایی که این آجیل می ‌تواند سبب افزایش سطح هوش انسان شود به عنوان یکی از مواد مغذی در زنجیره غذایی کودکان به شمار می ‌رود.

این خشکبار متشکل از ال کارنیتین و ریبوفلاوین بوده و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش خواهد داد.

  • تنظیم سطح کلسترول: مصرف مداوم این خوراکی سبب افزایش کلسترول مفید خون (HDL) و کاهش کلسترول مضر خون (LDL) می شود.
  • بهبود سلامت استخوان: بادام سرشار از انواع مواد معدنی، ویتامین ‌ها و فسفر است. فسفر موجب استحکام و سلامت استخوان ‌ها و دندان ‌ها شده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.
  • جلوگیری از بیماری های قلبی: پروتئین، پتاسیم و چربی ‌های غیر اشباع نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارند. بادام از تمامی این ترکیبات برخوردار بوده و ریسک ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد.

استفاده از این خوراکی در رژیم غذایی سبب بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی خواهد شد.

  • تقویت دستگاه ایمنی: مصرف این ماده مغذی سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و بیماری‌ ها را از بین خواهد برد.
بادام
خواص دیگر:

بادام سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با از بین بردن رادیکال ‌های آزاد بدن نقش بسیار مهمی در درمان بیماری‌ هایی همچون سرطان خواهد داشت.

  • مراقبت از پوست: امروزه در تولید بسیاری از وسایل آرایشی و بهداشتی از این ماده مغذی استفاده می ‌کنند که وجود آن سبب شادابی و زیبایی پوست خواهد شد.
  • کاهش التهاب: اسید های چرب برای بدن فواید زیادی را به همراه دارند. در این ماده خوراکی دو نوع اسید چرب وجود دارد که شامل لینولئیک و لینولنیک می‌ باشد. این اسید ها التهابات بدن را کاهش داده و به بهبود سلامت پوست و مو کمک خواهند کرد.
  • تنظیم فشار خون: بادام سرشار از پتاسیم است و پتاسیم سبب پیشگیری از نوسان فشار خون می‌ شود.
  • افزایش تولید انرژی: از دیگر مواد مغذی موجود در این خوراکی می ‌توان به منیزیم، مس و ریبوفلاوین اشاره کرد. این مواد سوخت و ساز بدن را افزایش داده و انرژی مورد نیاز شما را تامین خواهند کرد.
  • جلوگیری از سرطان: با مصرف این خوراکی غذا به راحتی از لوله گوارش شما عبور کرده و ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ به شدت کاهش می‌ یابد.
  • جلوگیری از دیابت: خوردن بادام از افزایش ناگهانی سطح انسولین و گلوکز خون شما جلوگیری می ‌کند. این خوراکی سبب تعادل گلوکز خون شده و فرآیند جذب آن را آسان ‌تر خواهد کرد.
  • کاهش وزن: همان طور که بیان کردیم بادام سرشار از اسید های چرب غیر اشباع است که موجب کاهش اشتها و پرخوری خواهند شد.
جمع بندی

امکان رشد و پرورش درخت بادام در اکثر مناطق سردسیر و گرمسیر کشور وجود دارد. به منظور ثمردهی بالای این درخت لازم است که با اصول پرورش و مراقبت از آن آشنا شوید.

با توجه به ارزش غذایی بسیار بالای بادام بهتر است که آن را در زنجیره غذایی خود بگنجانید. به منظور پیشگیری از بیماری‌ های مختلف و حفظ سلامت خود از مصرف این آجیل مغذی غافل نشوید.

دسته‌بندی انواع تنقلات دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت