بادمجان شکم پر:
با این وجود اصالت آن به استان های شمالی و شمال غرب کشور می رسد. جالب است بدانید که این غذا؛ به عنوان یکی از مجلسی ترین غذا ها در مجالس شناخته می شود. بادمجان شکم پر یا دلمه بادمجان؛ به روش های مختلفی تهیه می شود. ما در این مقاله شما را با یکی از بهترین دستور پخت ها برای تهیه بادمجان آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم
- بادمجان؛ ۴ الی ۵ عدد
- گوشت چرخکرده؛ ۲۰۰ گرم
- پیاز؛ ۲ عدد
- گوجه فرنگی؛ ۳ عدد
- رب گوجه؛ ۳ قاشق غذا خوری
- ترخون خشک شده؛ ۲ قاشق مربا خوری
- آبغوره؛ به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه؛ به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان شکم پر
برای تهیه بادمجان شکم پر ابتدا بادمجان ها را پوست کرده و بر روی هر کدام از آن ها یک برش طولی با چاقو ایجاد کنید. سپس روی بادمجان ها کمی نمک بپاشید و بگذارید برای دقایقی در هوای آزاد باشد تا تلخی آن کاملا گرفته شود.
مرحله بعد؛ نوبت آماده کردن سس و مایع داخل بادمجان است. بنابراین ۲ عدد پیاز را رنده کرده و سرخ نمایید. زمانی که پیاز خوب سرخ شد؛ به آن زرد چوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه نمایید. سپس رب را نیز اضافه نموده تا کاملا با پیاز ها سرخ شود و مزه خامی آن گرفته شود. در مرحله آخر تهیه سس کمی از مخلوط پیاز و رب را برداشته و کنار بگذارید. سپس گوشت چرخکرده را به بقیه مواد اضافه نمایید. سپس به گوشت نمک و فلفل سیاه را اضافه نموده و با رب و پیاز تفت بدهید و در نهایت در مرحله آخر به آن ترخون نیز اضافه نمایید. در این مرحله مایع داخل مواد شما آماده شده است.
مراحل پایانی
حال زمان آن رسیده است که سس بادمجان را نیز آماده نمایید، برای انجام این کار کافی است که گوجه فرنگی ها را خرد نمایید و در غذاساز بریزید تا پوره بشوند. سپس پوره گوجه ها را به همراه یک دوم لیوان آب داخل قابلمه بریزید و مابقی پیاز و رب سرخ شده را که کنار گذاشته بودید به آن اضافه نمایید. مواد را خوب مخلوط نموده و بگذارید خوب غلیظ شود و سپس به آن ترخون و نمک و فلفل را اضافه نمایید تا سس شما آماده شود.
در مرحله بعد؛ بادمجان ها را سرخ نموده و با مایع گوشت داخل آن را پر نمایید. در مرحله آخر تهیه بادمجان شکم پر؛ بادمجان ها را داخل سس گذاشته و به آن حرارت بدهید تا کاملا قوام بیاید. بعد از حدود بیست دقیقه بادمجان شکم پر شما اماده است میتوانید آن را به همراه پلو و یا نان نوش جان نمایید.