طرز تهیه باقلا قاتق:
باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است، که جای خودش را در نقاط مختلف کشورمان باز کرده است. این خورش به نام های دیگری مثل باقالی خورشت یا خورشت گل در چمن هم معروف است. میل کردن غذاهایی مثل باقلا قاتق برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد.
مواد لازم:
- لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم
- سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه
- شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آب: ۲ یا ۳ لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- روغن: به مقدار لازم
برای درست کردن خورش باقلا قاتق رشتی یا شمالی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» میگویند استفاده کنید.
طرز تهیه باقلا قاتق :
- ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آنها را عوض کنید.
- پوست لوبیاها را بگیرید و آنها از وسط دو نیم کنید.
- برای پخت خورشت باقلا قاتق در یک قابلمه مقداری روغن که از روغن جامد سبزیجات (روغن نباتی) اصیل از سایت هست مارکتبه راحتی تهیه کنید و بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیرها نسوزند.
- سیرها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیاهای آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید.
- زردچوبه که از ادویه زرچوبه سارینا ماسالا را از سایت هست مارکت تهیه کنید و شوید تازه یا خشک را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید.
- ده دقیقه زمان برای تفت کافی است. در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیاها خوب بپزند.
- پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است.
- در اواسط پخت خورش نمک و فلفل که از نمک آبی پرشین سر خود آسیاب کیچن رزر و فلفل که ازدانه فلفل سیاه سرخود آسیاب کادیا را به راحتی از هست مارکت تهیه کنید به آن اضافه کنید.
- وقتی که لوبیاها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغها را داخل باقلا قاتق بشکنید.
- بهتر است تخممرغها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمیتری داشته باشد.
خورشت باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.
نوش جان
خوشحال میشیم در پایان این مطلب از تجربیات و نظرات خود ما را بهره مند کنید.