فسنجان:
طرز تهیه فسنجان در قسمت های مختلف کشور متفاوت است. در واقع این خوراکی از آن دسته غذا هایی است که بعضی افراد شیرین یا ملس می پسندند و بعضی دیگر ترش را ترجیح می دهند. سعی کنید حتماً طرز تهیه فسنجان را یاد بگیرید. زیرا این غذا یکی از اصلی ترین خورشت های ایرانی محسوب می شود و همیشه طرفداران خود را دارد.
مواد مورد نیاز خورشت فسنجان:
- گردو: ۳۰۰ گرم
- سینه یا ران مرغ : ۲ عدد
- رب انار ترش یا ملس : ۲ قاشق غذا خوری
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- شکر: ۲ قاشق غذا خوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا روی تکه های مرغ کمی نمک و فلفل و زردچوبه بپاشید و بعد از چند دقیقه آن ها را درون روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- در مرحله بعد پیاز رنده شده را کمی تفت دهید تا از خامی در آمده و کمی طلایی شود. سپس گردوی خرد شده و آسیاب شده را به پیاز در حال تفت اضافه کنید و اجازه دهید کمی با پیاز ها سرخ شود. الان موقع آن رسیده رب انار را به آن اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید.
- تکه های مرغ را به همراه این مواد داخل قابلمه ریخته و مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. برای این که خورشت شما بهتر به روغن بیفتد سعی کنید کم کم آب سرد به آن اضافه کنید. در مرحله آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
- فسنجان حداقل به ۳ ساعت زمان نیاز دارد تا خوب جا بیفتد و به اصطلاح روغن پس دهد. بنابراین اجازه دهید با شعله ملایم و به آرامی پخته شود. در ده دقیقه آخر می توانید بنا بر ذائقه خود دو قاشق شکر را در آب حل کرده و به خورشت اضافه کنید.
چند نکته طلایی که باید در طرز تهیه فسنجان بدانید:
- خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، بوقلمون و گوشت مرغابی و مرغ می توان آماده نمود. در بسیاری از شهر های شمالی کشور از گوشت مرغابی در تهیه آن استفاده می کنند که طعم بی نظیری به فسنجان می دهد.
- برای آن که فسنجان روغن بیشتری پس دهد در چند مرحله تکه های یخ به آن اضافه کنید.