مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

تاریخچه چای و اصالت آن در فرهنگهای مختلف

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 387 بازدید
دم کردن چای

چای:
تاریخچه کشت و تولید چای به هزاران سال پیش باز می گردد. تاریخچه چای در مورد دم کردن این گیاه دارویی نیز اطلاعات مختلفی ارائه می دهد. برای چای خاستگاه ها و پیشینه های متعددی در روایات تاریخی وجود دارد. و این مسئله نشان دهنده قدمت طولانی سنت دم کردن چای در کشور های مختلف است.

شاید اولین کشوری که چای را به جهان معرفی کرد، چین باشد. پس از آن در بسیاری از کشور های اروپایی و آسیایی مصرف این برگ های خشک شده و دم کردن چای رواج یافت. در گذشته از چای به عنوان یک نوشیدنی شفا بخش نیز استفاده کرده و با دم کردن آن دارو های دست ساز و سنتی را آماده می کردند.

دم کردن چای برای مراسم های سنتی نیز بسیار متداول بود. این نوشیدنی را در اعیاد مذهبی مربوط به هر کشور سرو می کردند و جایگاه خاصی در مناسبت های رسمی مردم برای آن قائل بودند. بر اساس متونی که توسط راهب ها تنظیم شده اند، چای در ژاپن به قرن ۹ باز می گردد. در زمان های قدیم چای را برای افزایش عمر مورد استفاده قرار می دادند. آن ها معتقد بودند این نوشیدنی سموم بدن را دفع کرده و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند.

آنچه در مورد دم کردن چای سبز خواهیم خواند:

  • همه چیز درباره چای سبز
  • دم کردن چای سفید
  • آشنایی با چای ماچا
  • معرفی انواع چای ساز
  • روش های دم کردن چای در فرهنگ های مختلف

همه چیز درباره چای سبز:

دم کردن چای سبز برای بخش های مختلف بدن انسان مفید است و فواید بیشماری برای بدن دارد. این چای از گل و جوانه تازه گیاه چای به دست می آید و به روش ساده ای آماده می شود. دم کردن چای پرخاصیت سبز از کشور های چینی و ژاپنی آغاز شد و این روزها در بسیاری از کشور های جهان متداول شده است.

برای دم کردن چای سبز می توانید، از ادویه جات و گیاهان مختلف طعم دار در ترکیب با این نوع نوشیدنی استفاده کنید تا طعم و مزه آن مطلوب تر شود. به طور میانگین استفاده از ۳ تا ۴ فنجان چای سبز در طول روز، نتایج مطلوبی بر سلامت بدن شما خواهد داشت و بدن را در بهترین وضعیت قرار می دهد.

با استفاده از این چای میزان کالری سوزی در بدن شما به حداکثر می رسد. از این رو بسیاری از این نوشیدنی برای کاهش وزن استفاده می کنند تا به اندام ایده آل خود برسند. مصرف چای سبز بر زیبایی و سلامت پوست نیز تاثیر گذار است.

با دم کردن چای سبز و استفاده از بخور آن برای پوست، سلامت پوست خود را تضمین خواهید کرد. این چای سلول های پوست را در برابر افتادگی محافظت کرده و از چروک خوردن آن نیز جلوگیری می کند. وجود ویتامین C بالا در چای گیاهی سبز، از مزایای مهم این محصول به شمار می رود که مصرف آن را همواره افزایش می دهد.

این نوشیدنی، به روش های مختلفی آماده می شود. شما می توانید، با ترکیب کمی لیمو و زنجبیل در این نوشیدنی، مزه و طعم آن را بهبود ببخشید. برای تهیه این دمنوش، به یک قاشق چای خوری زنجبیل ریز شده و کمی آب لیمو احتیاج دارید.

برای دم کردن چای سبز آب را کمی حرارت دهید و قبل از جوش آمدن زیر آن را خاموش کرده و برگ های چای را درون آن بریزید. سپس آب لیمو و زنجبیل را به محلول مورد نظر بی افزایید و ۱۵ دقیقه صبر کنید. حالا نوشیدنی شما آماده سرو است.

چای سبز

چای سفید:

چای سفید و نوشیدن آن در طول روز، سلامتی شما را افزایش می دهد. تنها تفاوت دم کردن چای سفید و سیاه، در دمای آب مورد استفاده در تهیه چای می باشد. این چای مزه خاصی داشته و برگ آن نیز با برگ های چای سیاه تفاوت دارد. برگ های تازه دست چین شده گیاه کاملیا برای تهیه این چای مورد استفاده قرار می گیرند. مزه و طعم خوشایند این چای سبب محبوبیت آن شده است. فرایند اکسیداسیون و فرآوری چای گیاهی سفید در طعم و مزه آن تاثیر به سزایی دارد.

دم کردن چای سفید از کشور هند آغاز شده و امروزه در همه دنیا رواج دارد. برای آماده سازی این چای باید نکات مهمی را مد نظر قرار دهید. بهتر است برای احساس طعم خوشایند این نوشیدنی، از مصرف هر گونه ماده افزودنی در کنار آن خودداری کنید. این چای اغلب بدون قند و شکر های اضافی سرو می شود. همچنین برای تهیه این نوشیدنی باید میزان بیشتری از برگ چای را در قوری بریزید تا به رنگ و طعم دلخواه برسید.

برای دم کردن چای خوش طعم سفید به مدت زمان دم کشیدن آن نیز دقت داشته باشید. رنگ این چای با مدت زمان دم کشیدن آن نسبت مستقیم دارد. هر چه بیشتر دم شود، پر رنگ تر می شود. بهتر است برای انجام این کار، از برگ های خشک شده آن استفاده کنید. دم کشیدن چای کیسه ای سفید، چندان خوشایند نخواهد بود و عطر و طعم چای طبیعی و تازه را به همراه ندارد. این چای را به عنوان نوشیدنی پایه در تهیه انواع لاته و اسموتی نیز به کار می برند.

 آشنایی با چای ماچا:

دم کردن چای ماچا نیز به سبب عطر و بوی خوشایند و دلپذیر آن افزایش یافته است. این چای در میان انواع چای عطری جای می گیرد. استفاده از آن در کشور های ژاپنی بسیار متداول است. بر اساس فرهنگ و سنت مردم ژاپن، چای عطری ماچا باید با استفاده از آسیاب های گرانیتی پودر شود تا کلروفیل موجود در آن نسوزد و از بین نرود.

دم کردن چای از کشور چین آغاز شده است. در زمان های قدیم راهبی به نام ایساسی، در سفر خود به چین، انواع برگ گیاه و چای را با خود به ژاپن آورد و با کاشتن آن ها به چای عطری ماچا دست یافت. این چای برای جلوگیری از پیری بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از چای ماچا برای تقویت سوخت و ساز بدن نیز یکی از مهم ترین فواید آن محسوب می شود. شما می توانید، برای سم زدایی کبد خود نیز از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید. این چای برای تقویت باکتری های خوب موجود در روده نیز به کار می رود.

از آن به دلیل ایجاد خواص ضد سرطانی در بدن نیز استفاده می شود. نوشیدن این ماده غذایی، از استرس شما کم می کند و آرامش را به جای آن در بدن شما نهادینه خواهد کرد. به علاوه در ساختار این چای گیاهی، انواع آمینو اسید های مفید وجود دارند که سلامتی بدن شما را افزایش می دهند.

چای ساز

معرفی انواع چای ساز:

برای دم کردن انواع چای قلم، چای های ترکیبی و عطری و… از دستگاه های پیشرفته و جدیدی به نام چای ساز استفاده می شود. دم کردن چای در چای ساز بسیار ساده تر است. به همین خاطر در زندگی های مدرن امروزی، از این روش به جای جوشاندن دستی و سنتی این نوشیدنی استفاده می کنند.

چای ساز ها در مدل های متنوعی ارائه می شوند و هر یک از آن ها به گونه ای خاص، چای روزانه شما را آماده می کنند. برخی از آن ها به صورت بالا پایین طراحی شده اند. در این چای ساز دم آور دستگاه، در قسمت بالایی و پایینی جای می گیرد. برخی از آن ها به همراه یک استند تولید می شوند.

برخی از مدل های این سازه ها نیز بدون قوری ارائه می شوند. نظافت و نگهداری صحیح و اصولی از این دستگاه برای افزایش عمر و ماندگاری آن اهمیت دارد. برای این منظور باید دستگاه چای ساز را بر روی یک سطح صاف و یک دست قرار دهید.

در مراحل شست و شوی دستگاه نیز، از ابر های نرم استفاده کنید تا به بدنه داخلی و خارجی آن آسیبی وارد نشود. برای تمیز کردن آن ها، ابتدا به سراغ رسوبات موجود در کف ظرف بروید و آن ها را با استفاده از ابر نرم از بین ببرید. شما می توانید، از این دستگاه ها برای تهیه و آماده سازی هر مدل چای استفاده کنید.

روش های دم کردن چای در فرهنگ های مختلف:

علاوه بر این که نحوه دم کردن چای در فرهنگ های مختلف متفاوت است. چای مورد استفاده در هر کشور نیز با دیگری تفاوت های اساسی دارد. به طور مثال، ژاپنی ها اغلب در طول روز، از چای ماچا استفاده می کنند. اما چای محبوب هندی ها دارجیلینگ نام دارد که در ناحیه هیمالیا کشت داده می شود.

در کشور های اروپایی انگلستان و اسکاتلند، چای را به همراه شیر سرو می کنند. چای مصرفی آن ها اغلب سیاه است که بافت و رنگ آن با استفاده از شیر دگرگون می شود. چای های ترکیه ای نیز روش دم و سرو به خصوصی دارند. ترکیه ای ها به غلظت چای اهمیت می دهند و چای مصرفی آن ها اغلب در لیوان های کمر باریک سرو می شود.

تبتی ها در آماده سازی چای، به گونه ای منحصر به فرد عمل می کنند. چای آن ها با استفاده از شیر و کره و بلوط آماده می شود. این چای بسیار تند و تیز است و گرمای بدن را افزایش می دهد. در کشور مراکش نیز از چای سبز به عنوان نوشیدنی روزانه استفاده می کنند. با این تفاوت که درون آن از برگ های نعناع استفاده کرده و با این روش چای آن ها طعم دار می شود.

دسته بندی چای سبز دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت