طرز تهیه چلو گوشت
چلو گوشت؛ یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است. با وجود اینکه چلو گوشت از غذاهای گران قیمت است در نزد ایرانیان طرفداران بسیاری دارد. اگر با طرز تهیه این غذا آشنا بشوید؛ خواهید توانست در هزینههای خود صرفهجویی کرده و یک غذای مفید و مقوی را برای خود در خانه تهیه نمایید. چلو گوشت؛ به روشهای متفاوتی تهیه میشود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه چلو گوشت آشنا سازیم.
طرز تهیه چلو گوشت با رب
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت بارب
- سیر؛ ۲ عدد
- برگ بو؛ ۴ عدد
- پیاز بزرگ؛ ۲عدد
- چوب دارچین؛ ۱ عدد
- زعفران؛ ۶ قاشق غذاخوری
- گوشت گردن گوسفندی؛ ۱ عدد
- رب گوجهفرنگی؛ ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه؛ به مقدار لازم
طرز تهیه چلو گوشت
مرحله اول: ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و سپس آن را در روغن با حرارت کم سرخ میکنیم. (اجازه بدهید روغن کمی داغ شود سپس پیاز را به آن اضافه نمایید)
مرحله دوم: در این مرحله زردچوبه را به پیاز اضافه نموده و مجددا تفت میدهیم تا پیاز کاملا آغشته به زردچوبه شود.
مرحله سوم: گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار بدهید و با قلم مو آشپزخانه زعفرانی را که از قبل دم کردهاید روی آن بکشید. زمانی که گوشت کاملا آغشته به زعفران شد؛ کمی فلفل سیاه روی آن بپاشید و در نهایت آن را داخل قابلمه بگذارید. اجازه بدهید گوشت با پیاز تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود. ( حتما حرارت را کم کرده تا پیاز نسوزد)
مرحله چهارم: سپس رب گوجهفرنگی را به مواد اضافه کرده تا چلو گوشت خوش رنگتری داشته باشید. زمانی که رب سرخ شد؛ ۸ لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و حرارت آن را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد؛ حرارت را کم کرده تا گوشت کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: در نهایت سیرها را پوست کنده و به همراه چوب دارچین و برگ بو به گوشت اضافه کنید تا گوشت شما طعمدار شود و بوی زمختی نداشته باشد.
نکته: مقدار مواد اولیه ذکر شده مناسب برای ۳ الی ۴ نفر است.