مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

نودل های جاجانگمیون و خاصیت آنها

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 1,726 بازدید
نودل جاجانگمیون

نودل‌های جاجانگمیون و خاصیت آن‌ها
اگر فیلم‌های کره‌ای را دیده باشید و یا بخشی از فرهنگ آن‌ها را مطالعه کرده باشد، متوجه می‌شوید که مصرف نودل در زندگی روزمره آن‌ها نقش مهم و پررنگی دارند. به‌طورکلی رشته فرنگی یا همان نودل در لیست غذاهای کره‌ای محبوب است که به سایر کشورهای آسیای شرقی نیز نفوذ کرده است. و حتی در کشورهای دیگری نیز مثل کشور خودمان ایران، هستند افرادی که نودل یا رشته فرنگی کر‌های را غذایی خوشمزه محبوب می‌دانند. این خوراکی در مزه به روش‌های متفاوت و سس‌های گوناگونی طبخ می‌شود که نودل جاجانگمیون یکی از این غذاها است.

نودل جاجانگمیون همانند سایر غذاهای سنتی کره دارای تاریخچه مخصوص به خود است. این غذا در کشور چین نیز به روش مخصوص چینی‌ها درست می‌شود. نودل‌های کره‌ای با داشتن طعم‌های متفاوت می‌توانند تنوع بسیاری داشته باشند. نودل جاجانگمیون یکی از انواع نودل‌های کره‌ای است که خود دارای چند دستور پخت متفاوت است و زیرمجموعه‌هایی برای روش پخت دارد. اگر که می‌خواهید با این نودل خوشمزه و روش‌های پخت انواع نودل جاجانگمیون آشنا بشوید، تا انتهای مقاله را همراه ما باشید.

نودل جاجانگمیون

نودل جاجانگیمون یکی از غذاهای معروف در شرق آسیا می‌باشد. این نودل به اسم نودل با رب لوبیای سیاه نیز شناخته می‌شود. جاجانگمیون یا جی‌جانگمیون یکی از غذاهای اصیل آسیای شرق می‌باشد که در کره محبوبیت زیادی دارد. این غذا به سبک چینی پخته می‌شود و در دستور غذای اصلی آن رشته، لوبیا سیاه، رب و گوشت وجود دارد. این نودل یک سس غلیظ دارد و در کل تفاوت نودل‌ها به دلیل تفاوت در سس و مواد مخلوط شده با رشت است.

در این نوع نودل یک سس غلیظ وجود دارد که همان‌طور که گفته شد به روش چینی تهیه می‌شود. در این سس انواع سبزی‌ها و گوشت وجود دارد. گوشتی که در سس جاجانگمیون استفاده می‌شود در روش تهیه چینی گوشت خوک است اما نوع گوشت در دستور غذاهای متفاوت می‌تواند تغییر کند.

نودل جاجانگمیون

تاریخچه نودل جاجانگمیون

خاستگاه جاجانگمیون به سال ۱۹۰۵ و در یک رستوران چینی در گوانگواچون برمی‌گردد. نودل جاجانگمیون نخستین‌ بار توسط این رستوران پخته و به مردم عرضه شد. این رستوران هم‌اکنون به‌صورت موزه جاجانگمیون درآمده است. جاجانگمیون کره‌ای اندکی با جاجانگمیون چینی تفاوت دارد و یونگ چن، دانشیار تاریخ دانشگاه کالیفرنیا، اذعان کرده است. که “اگرچه این غذا به‌عنوان غذای رشته‌فرنگی به همراه گوشت خوک در شمال چین آغاز شد اما ماهیت این غذا کاملاً کره‌ای می‌باشد.

در اواسط دهه پنجاه در کره جنوبی و بلافاصله پس از جنگ کره، جاجانگمیون با قیمت پایین فروخته شد تا اکثر افراد بتوانند از آن استفاده کنند. جاجانگمیون جدید که به سبک کره‌ای طبخ می‌شد توانست محبوبیت زیاد را، بین مردم و به‌خصوص بازرگانانی که از بندر اینچئون بازدید می‌کردند، ایجاد کند. این بندر مرکز تجارت بود و محبوبیت این غذا بین تجار و کارگرانی که در بازار ماهی اسکله کار می‌کردند به‌سرعت افزایش پیدا کرد و در سراسر کشور گسترش یافت.

نودل کره‌ای

کره سابقه طولانی و تاریخی در تولید و مصرف انواع رشته را دارد. رشته فرنگی کره‌ای رامیون نیز نامیده می‌شود احتمالاً تاکنون نام رامیون را شنیده باشید که به رشته فرنگی کرده‌ای تعلق می‌گیرد. نودل‌ها در کره یکی از غذاهای محبوب هستند که به طور روزمره استفاده می‌شود. البته استفاده از رشته فرنگی کره‌ای در مراسم‌های جشن عروسی و تولد کره‌ای‌ها نیز داده می‌شود. رشته بلند نشانه یک زندگی بلند و طولانی در فرهنگ کره می‌باشد. در سنت کره دادن رشته فرنگی به شخصی که تولد اوست نشان از آرزویش ما برای آن فرد در جهت داشتن یک زندگی طولانی و خوشبخت می‌باشد و به‌طورکلی در فرهنگ کره‌ای نشانه بسیار خوبی است.

در بخش بعدی نام تعدادی از نودل‌های کره‌ای به همراه ترکیب اصلی آن‌ها آورده شده است:

  • Onmeyeon : این غذا با استفاده از گوشت گاو و آب زیاد با رشته فرنگی درست شده که اصطلاحاً به آن سوپ رشته فرنگی نیز گفته می‌شود.
  • گوکسو جانگوک از دیگر نودل‌های کره‌ای می‌باشد که با آبگوشت شفاف گرم به همراه رشته فرنگی درست می‌شود.
  • Naengmyon: انواعی از نودل کره‌ای است که در طبخ آن گندم به همراه رشته فرنگی از اصلی‌ترین مواد آن می‌باشند. این نودل همراه با یک سوپ سر نیز می‌تواند مخلوط و سرو شود.
  • Kalguksi: این غذا تنها از رشته‌های فرنگی برش دار تهیه شده است.
  • :Baekmeyon به معنای رشته فرنگی سفید است و تاریخچه آن به استفاده به طور مخصوص در دربار سلطنتی برمی‌گردد. در این نوع نودل، از نودل گندم سیاه و آبگوشت قرقاول استفاده می‌شود.

انواع نودل‌های جاجانگمیون

انواع نودل‌های جاجانگمیون شامل گان-جاژانگ، جانگبان-جاژانگ، یونی-جازانگ و سامسئون جاژانگ می‌باشد. در ادامه تفاوت هر یک از انواع نودل‌های جاجانگمیون را توضیح می‌دهیم. روند کلی طبخ تمامی مدل‌های این نودل یکسان است اما به‌طورکلی ممکن است در اضافه‌کردن بعضی از مواد و یا مقدار آن‌ها تفاوت داشته باشند. در این چهار مدل گاهی یکسری از مواد به‌کاررفته جایگزین مواد دیگری می‌شوند تا کمی تفاوت طعم را ایجاد کنند.

  • نودل گان-جاژانگ:

در این نودل، جاجانگیون با سس خشک و بدون افزودن آب پخته و سرو می‌شود. همچنین استفاده از دوغاب نشاست در این مدل پرهیز می‌شود. گان در زبان چینی به معنای خشک می‌باشد و به همین علت است که مایع درست شده در این نودل باید خشک و بدون هرگونه نشاسته‌ای باشد.

  • نودل جانگبان_جاژانگ:

در این نوع جاجانگمیون بادی ابتدا رشته‌ها تفت‌داده شوند و سپس با سس درست شده مخلوط و مجدد تفت‌داده بشود. این نودل به‌جای سرو در ظرف‌های مخصوص نودل، در بشقاب سرو می‌شود. جانگبان در زبان کره‌ای به معنای بشقاب است.

  • نودل یونی_جازانگ:

این نوع با استفاده از گوشت چرخ شده درست می‌شود و لازم است بدانید که یونی در زبان چینی به معنای گوشت چرخ‌شده می‌باشد.

  • نودل سامسئون جاژانگ:

این نوع گوشت خوک ندارد و در آن به‌جای استفاده از گوشت دام از ماهی مرکب و صدف استفاده می‌کنند. سامسئون در زبان چینی به معنای سه ماده تازه است که احتمال اشاره به ترکیب ماهی مرکب و صدف تازه صید شده می‌باشد.

البته این چهار موردی که گفته شد می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند. به این معنا که ویژگی‌های خاص هرکدام را در کنار یکدیگر بگذاریم و نودل ترکیبی درست کنیم. به طور مثال یک نوع نودل جاجانگمیون ترکیبی وجود دارد که در آن از گوشت دریای استفاده می‌شود و همین‌طور روش طبخ آن بدون استفاده از آب می‌باشد. در نتیجه یک نودل با گوشت دریای و خشک داریم که درنهایت سامسئون گان جاژانگ نام می‌گیرد.

موارد دیگری نیز می‌تواند تفاوت داشته باشد تا یک غذای متفاوت از دستور پخت اصلی و خارج از این چهار نوع مدل طبخ شود. به طور مثال می‌توان به‌جای رشته فرنگی از برنج استفاده کرد و یا از شش مخصوص جاژنگ استفاده شود اما در نهایت به دلیل اینکه این رسپی مربوط به این غذا است، یک نودل از زیرمجموعه‌های جاجانگمیون درست می‌شود و طعم اصلی آن‌ها یکی است.

نودل جاجانگمیون

طرز تهیه نودل

جاجانگمیون به‌صورت دو نوع غذا می‌تواند پخت شود. دستور پخت این غذا هم با نودل و هم با برنج وجود دارد اما در این قسمت قصد داریم تا طرز تهیه نودل جاجانگمیون را به شما آموزش دهیم. دستور پختی که برای این غذا در چین به کار برده می‌شود کمی سخت‌تر و پیچیده‌تر از روش پخت در سایر کشورهای شرق آسیا است. اما این دستور پخت پس از اینکه به کشورهای دیگر نیز گسترش یافت و محبوبیت زیادی کسب کرد دچار کمی تغییر شد که درنهایت به‌صورت روش پخت امروزی درآمده است.

ابتدا باید مواد اولیه برای پخت نودل را آماده کنید. مواد اولیه موردنیاز عبارت هستند از:

  • نودل معمولی و یا نودل مخصوص جاجانگمیون به مقدار ۴۰۰ گرم
  • رب یا سس لوبیا سیاه ۵ قاشق غذاخوری
  • روغن گیاهی ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر به میزان ۱ قاشق غذاخوری
  • گوشت گوساله نگینی شده به میزان ۱۰۰ گرم
  • زنجبیل تازه رنده شده ۲/۱ قاشق چایخوری
  • پیاز بزرگ خرد شده ۱ عدد
  • یک لیوان آب
  • کلم بزرگ سفید خرد شده ۱۰۰ گرم (اضافه‌کردن این مورد اختیاری است)
  • کدوی سبز نگینی شده ۱ عدد
  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • نشاسته ذرت به میزان ۱ قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی متوسط که به‌صورت مکعبی کوچک خرد شده است ۱ عدد

طرز تهیه جاجانگمیون:

ابتدا گوشت مکعبی شده را با روغن زیتون به مدت ۵ دقیقه تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود. سپس مخلوط پیاز خرد شده، کدو سبز نگینی شده، سیب‌زمینی و کلم سفید را به مخلوط گوشت و روغن زیتون اضافه می‌کنیم. مخلوط به‌دست‌آمده را مجدداً به مدت ۵ دقیقه تفت می‌دهیم تا کمی خامی سبزی‌ها گرفته شود.

رب لوبیای سیاه را به همراه شکر و روغن زیتون مخلوط می‌کنیم و پس از آن مخلوط رب را به گوشت و سبزی‌ها اضافه می‌کنیم. و اجازه می‌دهیم تا مخلوط به‌دست‌آمده به مدت چند دقیقه با یکدیگر تفت‌داده بشوند. آب را به درون ظرف حاوی این ماد اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا این مواد به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع حرارت ببینند.

اکنون باید پودر نشاسته را به مواد اضافه کنیم تا مواد تغلیظ بشوند و به غلظت دلخواه برسند.

مرحله پایانی پختن نودل‌ها و مخلوط کردن آن با سس آماده شده است. نودل را درون ظرف حاوی آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد و سپس سس آماده کرده را به نودل اضافه کنید و با یکدیگر به‌خوبی مخلوط کنید.

توجه داشته باشید که به‌جای استفاده از نودل می‌توانید برنج نیز بریزد و استفاده از برنج کته برای این غذا مناسب‌تر می‌باشد.

تفاوت نودل جاجانگمیون با نودل‌های دیگر

به‌طورکلی تفاوت نودل‌ها با یکدیگر در کشورهای آسیای شرقی، سس مورداستفاده در آن‌ها است. نودل به‌تنهایی و بدون اضافه‌کردن هرگونه ادویه‌ای دارای طعمی ثابت است و با رشته‌های دیگر تفاوتی در طعم ندارد پس نکته‌ای باعث به‌وجودآمدن طعم‌های متفاوت در این محصول و درنتیجه غذاهای مختلف نودلی می‌شود، استفاده از سس‌های متفاوت با افزودنی‌های مخصوص به خود است.

نودل جاجانگمیون نیز به دلیل استفاده از سبزی‌ها در کنار گوشت دارای طعمی خاص و متفاوت از سایر نودل‌ها می‌باشد اما عمده تفاوت این محصول  با نودل‌های دیگر استفاده از رب یا سس لوبیای سیاه در جاجانگمیون است. طعم خاص این غذا بیشتر به این سس برمی‌گردد و سبزی‌ها یا گوشت و همین‌طور روغن زیتون را در نودل‌های دیگر نیز می‌تواند دید.

نودل جاجانگمیون

جمع‌بندی

نودل جاجانگمیون یا جی‌جانگمیون یکی از غذاهای اصیل و پرطرف‌دار در آسیای شرقی است. احتمالاً بسیاری از افراد، نودل‌ها را مختص به کشور کره جنوبی بدانند و یا بیشتر از طریق این کشور با انواع نودل اشنا شده باشند. اما رشته و انواع آن در کشورهای مختلف آسیای شرقی دیده می‌شوند و لازم به ذکر است که خاستگاه جاجانگمیون از چین می‌باشد. اولین دستور پخت این نودل از چین بود اما بعدها به دلیل افزایش استفاده از این نوع غذا در سایر کشورها، کمی دستور اولیه تغییر یافت و به شکل امروزی درآمد.

نودل جاجانگمیون به دلیل داشتن سس یا رب لوبیا سیاه دارای طعمی خاص و متفاوت از سایر نودل‌ها است. اگر که دوست دارید غذاهایی با طعم جدید را تجربه کنید، پیشنهاد ما به شما پخت نودل جاجانگمیون است تا طعم این غذای کر‌ه‌ای محبوب را تجربه کنید.

دسته بندی انواع غذاها دانستنی های خوراکی سایر نوشته ها غذاهای فرنگی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت