مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

عدس؛ دانه ‌ای کوچک با خواص درمانی بزرگ

بازدید: 197 بازدید
عدس

مقدمه:
عدس
یک نوع دانه خوراکی است که بر روی بوته به عمل می آید. این دانه خوراکی منبع بزرگی از آهن، کلسیم، پتاسیم، روی و مواد مغذی دیگر به شمار می رود. عدس ها در چند نمونه درشت و ریز موجود می باشند که هر کدام به نوبه خود دارای خواص درمانی زیادی هستند.

آنچه درباره عدس خواهید خواند:

  • معرفی انواع
  • خواص دارویی
  • مشخصات گیاهی
  • فواید برای چشم
  • خواص برای پوست

معرفی انواع

عدس زرد

دانه داخلی عدس سبز، زرد رنگ است هنگامی که پوست سبز کنده می شود دانه زرد نمایان شده که به آن عدس زرد می گویند. این نوع را می توان در انواع مختلف غذا ها از جمله آش، سوپ و غیره مورد استفاده قرار داد که طعمی بی نظیر نیز دارد.

عدس قرمز

عدس قرمز عدسی است که از کنده شدن پوست قهوه ای به دست می آید. رنگ این نوع پس از پخته شدن اندکی روشن تر شده و طعم لذیذی نیز دارد. این نوع توانایی جوانه زدن را به دلیل کنده شدن پوست خود ندارد. عدس قرمز بر خلاف اسمش به رنگ نارنجی پررنگ بوده که به زبان عامیانه به آن دال عدس هم گفته می شود. طعمی شیرین و دلنشین دارد و می توان از آن در انواع آش، کته، خورشتی و غیره استفاده کرد.

عدس

عدس قهوه ای

عدس قهوه ای از جمله عدس هایی است که در کشورمان به صورت اندک کشت می شود. زمان پخت این نوع نسبت به سایر عدس های دیگر خیلی سریعتر است. این نکته نیز یادآور شود که هر هزار دانه از این نوع عدس سی تا چهل گرم وزن را به خود اختصاص داده است.

عدس سیاه

دانه های این نوع از لحاظ اندازه خیلی کوچک هستند. اندازه هر دانه سیاه برابر با پنج میلیمتر است. عدس سیاه در منطقه آب و هوای خشک و خنک می روید. نوع عدس سیاه طعم کاملا ملایمی داشته و به بیست دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد.

عدس سبز

عدس سبز یک نوع دیگر از عدس است که طعمی فوق العادهای دارد و می توان از آن برای درمان بیماری های از قبیل کم خونی، سرطان، کنترل دیابت، تقویت چشم  و … استفاده کرد.

خواص دارویی

به عنوان بهترین خواص دارویی عدس برای سلامتی افراد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کنترل کردن قند خون

یک منبع فوق العاده از فیبر است که قند خون را در افراد دیابتی به صورت چشمگیری کاهش می دهد. فیبر موجود در این دانه پر خاصیت سبب می شود که قند در روده ها به صورت کامل جذب شود و قند خون افراد کنترل شود.

پیشگیری کردن از اضافه وزن

افرادی که دارای اضافه وزن هستند می توانند عدس را در برنامه های غذایی خود بگنجانند، زیرا فیبر موجود در آن سبب سیر شدن افراد شده و اشتهای آن ها را کاهش می دهد.

 دارویی سرسخت برای رفع خستگی

وجود انواع ویتامین ها از جمله ویتامین های نوع ب در عدس می تواند خستگی و بی حالی را در افزار کاهش دهد.

بهبود مشکلات دستگاه گوارش

مصرف مداوم این خوراکی می تواند هضم غذا را آسان کرده و مشکلات گوارشی افراد را بهبود ببخشد.

پیشگیری از سرطان

پتاسیم، ویتامین، چربی های غیر اشباع و همچنین پتاسیم نقش مهمی را در حفظ سلامت بدن ایفا می کند. عدس از تمام این ترکیبات برخوردار بوده و از بیماری های نظیر سرطان پیشگیری می کند.

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، عدس منبع غنی از پتاسیم است. کار پتاسیم در بدن افراد تنظیم نمودن PH خون است. همچنین پتاسیم موجود در این دانه پر از خاصیت می تواند سبب تحریک اسید کلریک در معده شود و هضم غذا را برای افراد آسان کند.

عدس به عنوان بمب ویتامین هایB1  و B2 شناخته شده است که در تولید هورمون های مختلف بدن و همچنین تشکیل گلبول های قرمز خون نقش بسزایی را ایفا می کند. ویتامین های موجود در عدس می تواند سیستم ایمنی بدن افراد را تقویت کرده و از بیماری های مختلف نیز پیشگیری کند.

افرادی که دچار چاقی های مفرط هستند می توانند این دانه را در وعده های غذایی خود بگنجانند، فیبر موجود در آن سبب سیری کاذب در افراد شده و از اضافه وزن آن ها نیز جلوگیری می کند. پروتئین موجود در عدس می تواند در ترمیم و رشد ماهیچه ها نقش بسزایی داشته باشد، بنابراین می تواند یک گزینه فوق العاده برای ورزشکاران و بدنسازان باشد. عدس سرشار از آنتی اکسیدان بوده و توانایی این را دارد که رادیکال های آزاد بدن را از بین ببرد که این امر سبب می شود از بیماری هایی نظیر سرطان و بیماری های دیگر جلوگیری کند.

مشخصات گیاهی

گیاه عدس به صورت بوته ای و با ساقه های کوتاه بوده که رنگ آن نیز سبز روشن است. رشد آن خیلی سریع بوده و طی مدت زمان کوتاهی رشد کرده و چرخه زندگی خود را در مدت زمان سه ماه تکامل می بخشند. بوته عدس در ابتدا به رنگ سبز بوده و شاخه های نحیفی دارد، این شاخ و برگ ها پس از مدت زمانی کوتاه رشد کرده و بعد از اینکه گل می دهند و به عدس تبدیل می شوند رفته رفته رنگ ساقه و برگ ها زرد شده و ساقه های نیز ضخیم تر می شوند.

عدس

هنگامی که نود درصد این بوته ها به رنگ زرد مایل به قهوه ای در آید زمان برداشت آن فرا رسیده است. همانگونه که اطلاع دارید ارتفاع بوته های این گیاه بین ۱۵ تا ۷۵ سانتیمتر است که بسته به نوع آب و هوای منطقه نیز می تواند متفاوت باشد. گیاه عدس بیشتر در مناطق خشک و خنک به عمل می آید، اما گاهی نیز افراد در مناطق عادی و حتی در باغچه های خانه خود اقدام به کاشت آن کرده و پس از مدتی آن را برداشت می کنند. غالبا بوته این گیاه در یک اندازه است اما نوع با یکدیگر متفاوت بوده که شامل عدس ریز و درشت می شود.

فواید برای چشم

بدون شک این اتفاق برای غالب افراد افتاده است که دچار خارش شدید چشم می شوند. شما می توانید برای درمان این خارش عدس را بسوزانید و آن را به صورت پودر در آورده و بر روی چشم های خود بمالید، به طور شگفت انگیزی خارش چشمان شما به صورت کامل از بین می رود.

اگر می خواهید کودکانتان دچار تنبلی چشم نشوند باید عدس را در برنامه غذایی آن ها به صورت مدام داشته باشید. خوردن این دانه پر خاصیت می تواند سبب قوی شدن چشم آن ها شود. همانطور که می دانید ضعیف شدن چشم ها امری طبیعی است ولی این نکته نیز وجود دارد که شما می توانید با مصرف آن روند کم سویی چشم را کند و یا قطع کنید. عدس نارنجی (دال) به واسطه بتاکاروتن موجود در خود مانند کدو حلوایی، خرمالو، هویج و … می تواند تاثیر بسزایی در کیفیت بینایی افراد داشته باشد.

خواص برای پوست

امروزه غالب افراد برای داشتن پوستی شفاف و جوان به سمت دارو های شیمیایی روی آورده اند، در صورتی که عدس می تواند به عنوان یک ماسک کاملا طبیعی و کم هزینه برای پوست شما عمل کند. این دانه به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین و مواد مغذی دیگر می تواند یک داروی موثر برای درمان جوش و آکنه و همچنین از بین بردن چین و چروک در صورت افراد باشد.

بدین منظور شما می توانید مقداری از این دانه را پودر کرده و تا جایی که به صورت خمیر در بیاید به آن آب اضافه کنید، خمیر به دست آمده را به صورت روزانه به مدت زمان بیست دقیقه بر روی پوست خود گذاشته و سپس با آب ولرم بشویید. آنتی اکسیدان هایی که در این دانه وجود دارد سبب می شود که با رادیکال های پوست مبارزه کند و علاوه بر اینکه لک  و جوش ها را از بین ببرد سبب جوانسازی پوست نیز شود.

افرادی که پوست تیره دارند می توانند برای روشن شدن پوست خود از ماسک عدس استفاده کنند. برای درست کردن این ماسک ۵۰ گرم آن را به مدت یک شبانه روز خیس کرده و سپس آن را پودر کنید. با یک قاشق چایخوری روغن بادام و شیر مخلوط کنید. ماسک به دست آمده را بر روی صورت خود بمالید و پس از پانزده دقیقه با آب سرد بشویید.

جمع بندی نهایی

امکان کاشت عدس این دانه مقوی و پر از خاصیت در اغلب مناطق کشورمان وجود دارد. برای ثمردهی بالای این محصول می توانید با اصول پرورش آن به صورت کامل آشنا شوید. با توجه به اینکه این دانه دارای ارزش غذایی بالایی است بهتر است که آن را در برنامه غذایی خود جای داده و مصرف آن را افزایش دهید. شما می توانید برای پیشگیری از انواع بیماری ها و حفظ سلامت بدن خود مصرف این دانه پر خاصیت را افزایش دهید و از خوردن آن نیز غافل نشوید.

آنچه در این مقاله ذکر شده است درباره خواص و مزایای عدس  است. شما عزیزان می توانید با مطالعه این مطالب و کسب اطلاعات بیشتر به خواص شگفت انگیز آن پی ببرید و آن را به عنوان پای ثابت سفره های خود داشته باشید.

دسته‌بندی دانستنی های خوراکی دستورات غذایی مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت