مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

کشف خواص بی‌ نظیر لوبیا سفید برای سلامتی

modirنویسنده: modir
بازدید: 76 بازدید
لوبیا سفید

مقدمه:
لوبیا سفید
از خانواده حبوبات است و در تمام دنیا محبوبیت زیادی دارد. یکی از دانه‌ های غذایی که فواید بی‌نظیری دارد، این لوبیا است. ۴ نوع از این حبوبات در دنیا کشت می‌ شود. این محصول که مواد مغذی فراوانی دارد غذایی کامل برای وعده‌ های غذایی است. این ماده که حاوی مقدار زیادی کلسیم است در جلوگیری از بیماری‌ ها تاثیر بسیاری دارد.

آنچه خواهید خواند:

  • لوبیا سفید چیست؟
  • مواد تشکیل دهنده
  • تاثیر در حفظ سلامتی بدن
  • نقش در سلامتی کودکان
  • نقش در حفظ سلامتی زنان باردار
  • فواید در طب سنتی
  • عوارض ناشی از مصرف زیاد
  • میزان متعادل مصرف

لوبیا سفید چیست؟

نام علمی این ماده غذایی فاسولوس وولگاریسمی است. استفاده از این لوبیا بسیار رایج می‌ باشد و به علت کشت آسان و مواد مغذی فراوان طرفداران زیادی دارد. این محصول در نیروی دریایی بسیار کاربرد دارد و یکی از مواد غذایی اصلی ملوانان را تشکیل می‌ دهد.

لوبیا سفید

در بسیاری از فرهنگ‌ ها از این ماده غذایی که سرشار از پروتئین و مواد مغذی است استفاده می‌ شود. لوبیا سفید برای مدت طولانی بدون این که خاصیت خود را از دست بدهد، قابل نگهداری است. این محصول با عنوان‌ لوبیای نیروی دریایی نیز شناخته می‌ شود.

برخی از افراد تصور می‌ کنند که همه انواع لوبیاها خواص یکسانی دارند، در صورتی که این تصور اشتباهی است و لوبیا‌ های دریایی دارای ترکیبات خاصی هستند و نقش زیادی در سلامتی بدن به خصوص مغز و اعصاب دارند. کشور هایی مانند برزیل، آمریکا، اندونزی، چین و هند بیشترین حجم این نوع لوبیا جهان را تولید می‌ کنند.

مواد تشکیل دهنده

لوبیا سفید از نظر طب سنتی طبعی گرم و تر دارد. فواید شگفت انگیز آن به دلیل مواد مفیدی است که ساختار آن را تشکیل داده‌ اند. این محصول حاوی آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین است. همچنین کلسیم، منگنز، روی، فسفر، منیزیم، آهن و مس، مواد معدنی موجود در این لوبیا هستند. ویتامین‌ های مختلفی نیز در این ماده غذایی وجود دارند که شامل ویتامین‌ B۹، B۱۲، C، B۶، B۱ و ویتامین A می‌ شوند.

تاثیر در حفظ سلامتی بدن

پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان می‌دهند که لوبیا سفید در پیشگیری از سرطان روده بزرگ ،نقش مهمی دارد. وجود فیبر رژیمی، آن را به ماده‌ ای موثر در کاهش ابتلا به سرطان تبدیل کرده‌ است. شکستگی‌ های محلول و غیر محلول لوبیا از دیگر عواملی هستند که از بروز سرطان پیشگیری می‌ کنند. تحقیقات نشان می‌ دهد قرار دادن این لوبیا در برنامه غذایی روزانه بدن را از ابتلا به سرطان روده، سینه و پروستات حفظ می‌ کند.

پیشگیری از ناراحتی‌ های قلبی

منیزیم و اسید فولیک موجود در لوبیا سفید از جمله موادی هستند که در سلامتی قلب موثر هستند. فولات از دیگر مواد مفید این لوبیا است که خطر بیماری‌ های قلبی و عصبی را کاهش می‌ دهد. منیزیم با کاهش استرس مانع از افزایش فشار خون می‌ شود. به این ترتیب احتمال بروز ناراحتی‌ های قلبی و سکته را کاهش می‌ دهد.

کاهش ابتلا به دیابت

فیبر یکی دیگر از ترکیبات با ارزش لوبیا سفید است که به ثابت ماندن سطح قند خون کمک می‌ کند؛ در نتیجه استفاده منظم از لوبیا خطر بروز دیابت را کاهش می‌ دهد.

بهبود ناراحتی‌ های گوارشی

یکی دیگر از خواص فیبر این است که برای بهبود عملکرد معده و روده ماده‌ ای موثر است. دفع آسان و جلوگیری از اسهال و یبوست از دیگر فواید استفاده از لوبیا سفید است. لوبیا سفید روده‌ ها را پاکسازی کرده و عملکرد آن‌ ها را بهبود می‌ دهد. پیشگیری از ناراحتی‌ های گوارشی مانند زخم معده از دیگر خواص آن است.

خاصیت آنتی اکسیدانی

منگنز یکی از مواد تشکیل دهنده لوبیا سفید است. این ماده معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و رادیکال‌ های آزاد را از بین می‌ برد. همچنین خطر ایجاد بیماری‌ های مزمن با مصرف لوبیا کاهش می‌ یابد. مس موجود در آن موجب افزایش جریان خون می‌ شود و انعطاف پذیری مفاصل را افزایش می‌ دهد و از ایجاد اکسیداتیو جلوگیری می‌ کند.

ماده غذایی مناسب برای گیاهخواران

پروتئین گیاهی که در این لوبیا وجود دارد در رشد و بازسازی رگ‌ های خونی، بافت‌ ها، سلول‌ ها، استخوان‌ ها و ماهیچه‌ ها یک ماده مهم و ضروری است.

به طور کلی یکی از مواد مهم در رشد طبیعی، پروتئین است. این ماده بخش‌ های صدمه دیده را بازسازی می‌ کند و روند التیام بدن را تسریع می‌ کند. لوبیا سفید پروتئین مورد نیاز گیاهخواران را تامین می‌ کند و هر لیوان لوبیا حاوی ۱۵ گرم پروتئین است.

افزایش جریان خون

جریان خون در رگ‌ ها اکسیژن مورد نیاز قسمت‌ های مختلف بدن را تامین می‌ کند و به عملکرد طبیعی بخش‌ های مختلف بدن کمک می‌ کند. آهن ماده‌ ای ضروری برای گلبول‌ های قرمز است و کمبود آن جریان خون را کاهش می‌ دهد و احتمال کم خونی، ضعف و خستگی را افزایش می‌ دهد. یکی دیگر از مواد مورد نیاز بدن مس است که کمبود آن سنتز هموگلوبین را دچار مشکل می‌ کند. به عبارت دیگر نبود مس و آهن عملکرد کلی بدن را مختل می‌ کند. با قرار دادن این لوبیا در برنامه غذایی خود مس و آهن مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

منبع فیبر

فیبر محلول و نامحلول در لوبیا سفید می‌تواند در سلامتی بدن بسیار موثر باشد. ۲۰۰ گرم لوبیا پخته حاوی ۵۰ درصد فیبر رژیمی مورد نیاز بدن در طول روز می‌ باشد. فیبر محلول در رفع ناراحتی‌ های روده مانند سندروم روده تحریک پذیر موثر است. به علاوه پاکسازی سموم بدن از طریق فیبر محلول لوبیا انجام می‌ شود.

تامین انرژی بدن

با مصرف لوبیا سفید می‌توانید انرژی روزانه خود را دریافت کنید. فیبر محلول در آن باعث می‌ شود که انرژی حاصل از مصرف لوبیا منجر به تعادل قند خون شود.

منبع آهن

آهن مورد نیاز خود را می‌ توانید با مصرف این لوبیا به دست آورید. برای این که سلول‌ ها و آنزیم‌ ها بتوانند عملکرد درستی داشته باشند به آهن کافی نیاز دارند. به علاوه برای رشد کودکان نیز وجود این ماده ضروری است. با تامین آهن مورد نیاز بدن  سلول‌ ها و بافت‌ های مختلف بدن اکسیژن بیشتری دریافت می‌ کنند.

منبع مواد مغذی

در لوبیا سفید ویتامین‌ ها و مواد مغذی فراوانی وجود دارد. فسفر، مولیبدن، پتاسیم و ویتامین K  از جمله این مواد است.

شاخص گلیسمی پایین

شاخص گلیسمی میزان تاثیر لوبیا سفید بر قند خون را نشان می‌ دهد. این لوبیا شاخص گلیسمی پایینی دارد؛ بنابراین با مصرف این ماده قند خون به سرعت افزایش پیدا نمی‌ کند و انرژی ناشی از آن خیلی زود از بین نمی‌ رود.

پاکسازی بدن

مولیبدن یکی از موادی است که در حفظ سلامتی بدن نقش مهمی دارد. مولیبدن ماده‌ ای ناشناخته است که اطلاعات کمی در مورد آن وجود دارد. کشف این ماده مربوط به سال ۱۷۷۸ است و تحقیقات نشان می‌ دهد که توانایی تولید و فعالسازی مواد سم زدا را دارد؛ بنابراین وجود مولیبدن در لوبیا سفید از خواص بسیار مهم این ماده غذایی است. مولیبدن قادر است سموم را از بین ببرد و بدن را پاکسازی کند.

افزایش متابولیسم بدن

لوبیا سفید متابولیسم بدن را افزایش می‌ دهد و روند تبدیل غذا به انرژی را آسان‌ تر می‌ کند‌. در این شرایط جذب اکسیژن بهینه می‌ شود و متابولیسم بدن با سرعت بیشتری انجام می‌ شود.

لوبیا سفید

پیشگیری از کم خونی

آهن موجود در این نوع لوبیا تعداد گلبول‌ های قرمز را افزایش می‌ دهد و به این ترتیب با مصرف آن می‌ توانید آهن مورد نیاز بدن خود را به دست آورید و از ابتلا به کم خونی پیشگیری کنید.

کاهش افسردگی

آمینو اسید ها و تریپتوفان موجود در لوبیا موجب ترشح سرتونین می‌ شود و این هورمون افسردگی ناشی از استرس زیاد را کاهش می‌ دهند. همچنین مصرف این دانه غذایی در بهبود خلق و خو موثر است. البته شکلات می‌ تواند خواص ضد افسردگی لوبیا سفید را افزایش دهد.

بهبود سنگ کلیه

مصرف منظم آن خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌ دهد. همچنین افرادی که از سنگ کلیه رنج می‌ برند می‌ توانند برای بهبود این بیماری از لوبیا سفید و آب استفاده کنند.

نقش در سلامتی کودکان

  • ابتلا به کم خونی را به مقدار قابل توجهی در کودکان و نوزادان کاهش می‌ دهد.
  • ماده غذایی مفیدی است که در رشد کودکان و نوزادان نقش پر رنگی دارد.
  • اسهال و یبوست که در کودکان و نوزادان شایع است با مصرف لوبیا سفید کاهش پیدا می‌ کند.

نقش در حفظ سلامت زنان باردار

  1. نقص لوله عصبی که ممکن است در دوران بارداری برای جنین به وجود آید با مصرف لوبیا سفید کاهش می‌ یابد.
  2. احتمال ابتلا به کم خونی در زنان باردار کاهش پیدا می‌ کند.
  3. مصرف لوبیا سفید در دوران بارداری از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌ کند.

فواید در طب سنتی

در طب سنتی لوبیا سفید ماده غذایی است که در افزایش میل جنسی موثر می‌ باشد و نیروی جنسی و تولید منی را افزایش می‌ دهد. همچنین استفاده از این لوبیا به طور منظم می‌ تواند سیکل قاعدگی را در خانم‌ ها تنظیم کند و ماده‌ ای ادرار آور است.

عوارض ناشی از مصرف

لوبیا سفید که یک ماده گیاهی و مغذی است اگر بیش از حد مصرف شود ناراحتی‌ ها و عوارضی را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین  باید به اندازه متعادل مصرف شود. برخی از مشکلات ناشی از استفاده خارج از تعادل عبارتند از:

  • احتمال ایجاد گرفتگی و نفخ شکم
  • افزایش ابتلا به یبوست یا اسهال
  • افزایش احتمال گرفتگی روده
  • تشدید مشکلات بیماران مبتلا به نقرس
  • افزایش مشکلات بیماران مبتلا به اسید اوریک بالا

میزان متعادل مصرف

در مصرف هر ماده غذایی از جمله لوبیا سفید باید حد تعادل رعایت شود. بهتر است آن را روزانه به اندازه نصف فنجان مصرف شود و استفاده بیشتر از این ماده غذایی می‌ تواند باعث بروز مشکلات در بدن شما شود. این لوبیا را می‌ توانید در غذا هایی مانند سالاد، سوپ، کوکو و خورشت استفاده کنید.

دسته بندی دانستنی های خوراکی دستورات غذایی مقالات جذاب و خواندنی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت