چطور مایکروفر را تمیز کنیم؟
تمیز کردن مایکروفر از جمله کار های مهمی است که جهت عملکرد بهتر دستگاه صورت می پذیرد. مایکروفر امروزه در بیشتر آشپزخانه ها به چشم می خورد. اما اغلب افرادی که از آن استفاده می کنند به نحوه درست تمیز کردن و چربی زدایی آن اهمیت نمی دهند.
شما از چه روش هایی برای تمیز کردن این دستگاه پر کاربرد استفاده می کنید؟ آیا می دانید چطور باید آن را تمیز کرد تا خطری سلامتی شما را تهدید نکند؟ متأسفانه گاه دیده شده است که بعد از استفاده از دستگاه با مایع ظرفشویی شروع به ساییدن آن می کنند. به یاد داشته باشید هر چقدر هم که برای پاک کردن مایع از سطح دستگاه خود تلاش کنید چون نمی توان آن را آبکشی کرد باز هم ذراتی از آن روی دستگاه باقی می ماند. این ذرات باقی مانده در صورت استفاده مجدد، غذای شما را آلوده می کند. این آلودگی در دراز مدت اثرات نامطلوبی روی سلامتی شما بر جای خواهد گذاشت.
فهرست مطالب
آنچه خواهید خواند:
- اهمیت تمیز کردن مایکروفر
- چه راهکار هایی برای تمیز کردن مایکروفر وجود دارد؟
- پاک کننده های طبیعی و معجزه آسای مایکروفر
- آیا قطعات مایکروفر نیز نیاز به تمیز کاری دارند؟
- تمیز کردن مایکروفر به چه چیز هایی بستگی دارد؟
اهمیت تمیز کردن مایکروفر
درست است که مایکروفر کالای جدایی ناپذیر آشپزخانه های امروزی شده و سرعت و راحتی پخت و پز را افزایش داده است اما دردسر هایی نیز با خود به همراه دارد. توصیه کارشناسان برای کارایی و طول عمر بهتر دستگاه این است که حتی المقدور بعد از هر بار استفاده از آن چربی ها و باقی مانده غذا به خوبی پاک و تمیز شود.
با گذشت زمان در صورت رعایت نکردن اصول تمیزکاری ممکن است بقایای مواد غذایی، خرده های نان، پاشیدن سس و دیگر مواد غذایی علاوه بر اینکه ظاهر ناخوشایندی ایجاد کند، سبب بروز مشکلاتی در کارکرد دستگاه نیز شود. دیر گرم شدن غذا، افزایش زمان پخت، تشکیل دود و بوی سوختگی، ایجاد سر و صدا، نچرخیدن سینی و گاه جرقه های بی مورد از جمله این مشکلات هستند. بهتر است بدانید که در بعضی موارد همین بی توجهی های کوچک و پاشیده شدن مواد غذایی باعث آتش سوزی نیز می شود. پس به منظور حفظ ایمنی و سلامتی سعی کنید بعد از هر بار استفاده، دستگاه خود را به خوبی تمیز کنید.
چه راهکار هایی برای تمیز کردن مایکروفر وجود دارد؟
تمیز کردن مایکروفر به چند روش صورت می گیرد. تمیز کاری این دستگاه شامل سه بخش داخلی، سقف و دیواره ها و بخش بیرونی آن می باشد. به یاد داشته باشید اگر بعد از هر بار استفاده از این وسیله داخل آن را دستمال نمدار بکشید دیگر لکه ها سخت نشده و به راحتی قابل تمیز کردن است. با این حال گاهی بخاطر اینکه این ذرات از چشم ما دور می مانند یا وقت کافی برای تمیز کاری فوری نداریم باید روش های دیگر پاکسازی و چربی زدایی را انجام دهیم. در اینجا قصد داریم چند ترفند رایج و اثر بخش تمیز کردن مایکروفر را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید!
پاک کننده های طبیعی و معجزه آسای مایکروفر
تمیز کاری مایکروفر یا هر چیز دیگری همیشه با مواد گران قیمت یا خاص صورت نمی گیرد. گاهی با ابتدایی ترین مواد هم می توان به نتیجه ایده آل دست یافت.
- بخار آب
رایج ترین روش پاکسازی، استفاده از بخار آب است. برای این کار مقداری آب را در ظرف مخصوص ریخته و به مدت 3 دقیقه دستگاه را روشن می کنیم. اگر لکه ها خیلی سخت نشده باشند با این روش به راحتی جدا شده و در پایان می توانید با دستمال کار تمیز کاری را انجام دهید.
- جوش شیرین
همان طور که می دانید جوش شیرین خاصیت بی نظیری برای از بین بردن بوی نامطبوع مواد دارد. برای تمیز کردن دستگاه خود کافی است دو قاشق جوش شیرین را با آب مخلوط کرده و در کاسه مخصوص بریزید. سپس تایمر را روی 2 تا 3 تنظیم کنید. بخار محلول علاوه بر پاک کردن لکه ها و ذرات غذا، بوی نامطبوع را نیز جذب کرده و از سطح دستگاه پاک می کند. پس از پایان زمان با یک اسفنج نرم یا حوله تمیز داخل دستگاه و درب آن را تمیز نمایید.
-
آبلیمو
بکار گیری از لیمو ترش نه تنها ضرری ندارد بلکه از گزینه های مناسب برای چربی زدایی و خوش بویی دستگاه محسوب می شود. روش بکارگیری از لیمو ترش نیز کار چندان پیچیده ای نیست.
در حالیکه یک لیمو را از وسط نصف کرده اید آن را در مقداری آب بچکانید و حتی خود لیمو را هم به آب اضافه کنید. حالا 3 دقیقه زمان بدهید تا این محلول به جوش آید. سپس حداقل به مدت 5 دقیقه در آن را باز نکنید و اجازه دهید تا آلودگی ها و ذرات چربی کاملا از روی آن پاک شود.
البته شما می توانید لیمو ترش تازه را به آب در حال جوش اضافه کنید و پس از چند دقیقه آن را خارج کنید. سپس این محلول را به دستگاه خود اسپری کرده و آن را تمیز کنید. نکته مهم در استفاده از اسپری این است که بهتر است قبل از استفاده دستگاه خود را به مدت یک دقیقه روشن کنید تا خوب گرم شود. در این حالت نتیجه مطلوب تری بدست می آید.
-
سرکه سفید
سرکه سفید از جمله مواد شناخته شده برای تمیز کردن آلودگی ها و چربی ها است. برای این منظور بهتر است یک فنجان سرکه سفید را با یک فنجان آب مخلوط کرده و در لیوان یا کاسه مخصوص بریزید. تایمر را روی 10 تا 15 دقیقه تنظیم کنید. بعد از اتمام کار، نتیجه شگفت انگیز خواهد بود. این مخلوط به راحتی به عمق لکه ها نفوذ کرده و تمام سطح دستگاه شما را تمیز و درخشان می کند.
در کنار همه این مواد طبیعی پاک کننده های تجاری هم وجود دارند که تأثیر خوبی روی چربی زدایی خواهند گذاشت. تنها نکته ای که در هنگام بکارگیری این مواد باید به خاطر داشته باشید این است که این تمیز کننده ها نباید بوی نامطبوعی در دستگاه شما باقی بگذارند. زیرا ممکن است این بو در مواد غذایی شما نفوذ کرده و طعم و بوی آن را تغییر دهد.
گاهی برای تمیزی دستگاه از مایع ظرفشویی یا شیشه پاک کن نیز استفاده می کنند. روش استفاده از آن این گونه است که این مواد را با آب مخلوط کرده و همانند دیگر روش ها به مدت چند دقیقه داخل مایکروفر حرارت می دهند و سپس اقدام با یک حوله تمیز می کنند. اما پیشنها ما به شما این است که حتی المقدور از پاک کننده های طبیعی استفاده کنید تا ضرری به سلامتی شما و عزیزان تان نرسد.
آیا قطعات مایکروفر نیز نیاز به تمیز کاری دارند؟
بدون شک تمیز کردن قطعات این وسیله کاربردی همانند تمیز کردن دیگر سطوح از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع می توان گفت مهم ترین بخش تمیز کاری مربوط به همین بخش داخلی است.
سینی گردان، غلتک زیر بشقاب، گوپلر چرخاننده سینی، فیلتر و دیگر اجزای آن باید به خوبی تمیز شوند تا در عملکرد دستگاه خللی ایجاد نشود. برای نمونه اگر ذرات مواد غذایی یا چربی در غلتک سینی گردان گیر کرده باشد، اجازه حرکت منظم به آن نمی دهد.
البته قطعاتی مانند سینی چرخان و ریل ها که از دستگاه جدا می شوند را می توان با آب داغ و مایع ظرفشویی به آسانی تمیز نمود.
حالا که بخش داخلی به خوبی تمیز شد آیا ضرورتی برای تمیزی بخش بیرونی وجود دارد؟ وجود لکه های چربی یا اثر انگشت روی سطح بیرونی، فضای زننده ای برای محیط آشپزخانه ایجاد می کند. برای تمیز کردن این قسمت ها می توانید از محلول آب و صابون، شیشه پاک کن ها و یا چند منظوره ها بهره گرفت. برای این کار محلول را روی دستمال اسپری کنید و از اسپری کردن آن به طور مستقیم روی دستگاه جدا خودداری کنید. هنگام تمیز کردن بخش بیرونی مراقب باشید که دستگاه به برق متصل نباشد. هنگام تمیزی صفحه کلید و برد دستگاه توجه داشته باشید تا به هیچ وجه آب وارد آن نشود.
تمیز کردن مایکروفر به چه چیزهایی بستگی دارد؟
حالا این سوال پیش می آید که تمیزکاری بهتر است هر چند وقت تکرار شود؟ میزان تمیز کردن مایکروفر به تعداد دفعاتی استفاده از آن بر می گردد. سعی کنید بلافاصله بعد از استفاده، دستگاه خود را تمیز کنید. اگر ذرات غذا روی آن باقی مانده است با کاردک آن را بردارید.
پس این نکته را در نظر داشته باشید، اگر از آن دسته افرادی هستید که به طور مرتب از دستگاه خود استفاده می کنید بهتر است بیشتر وقت بگذارید و کار چربی زدایی و پاکسازی آن را به تعویق نیندازید.
مهم ترین اصل برای تمیز نگه داشتن مایکروفر این است که برای گرم کردن مواد غذایی حتی به مدت بسیار کم آن را با حوله کاغذی یا پوشش مشبک مخصوص بپوشانید. با این کار از پخش شدن مواد غذایی جلوگیری کرده و نیاز به تمیز کردن سخت پیدا نمی کند.
از دیگر نکات مهم تمیز کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حتما به خاطر داشته باشید که در مرحله دستمال کشیدن دستگاه را از پریز برق جدا کنید.
- برای جلوگیری از ترک خوردن ظرف محلول در هنگام حرارت دیدن از یک قاشق چوبی یا چوب بستنی داخل آن استفاده کنید.
- استفاده از قطعات فلزی و براق داخل دستگاه سبب جرقه زدن و خرابی آن می شود. پس به هیچ عنوان این قطعات را داخل دستگاه نگذارید.