پخت کیک:
دستور پخت کیک بدون فر برای تمامی کسانی که به هنر شیرینی پزی و کیک علاقه دارند، اما فر مخصوص ندارند، مناسب است. اکثر آشپزخانه های امروزی، اجاق گاز های صفحه ای رو کار دارند و فاقد فر هستند. بنابراین برخی افراد نیاز به دستوری دارند که بتوانند بدون فر، کیک خوشمزه درست کنند. کیک از جمله خوراکی های شیرین و پر طرفدار است که در اکثر افراد به خصوص کودکان با استقبال روبرو می شود. طعم های بی نظیر و ایده های متنوع تزئین کیک نیز به جذابیت آن افزوده است. امروزه این خوراکی پر طرفدار در سراسر جهان نه تنها به عنوان عصرانه دلپذیر بلکه در اعیاد، مهمانی ها و مناسبت های مختلف همچون جشن تولد و عروسی دیده می شود.
فهرست مطالب
آنچه خواهید خواهند:
- پخت کیک بدون فر
- موارد مورد نیاز پخت کیک
- نحوه پخت کیک بدون فر
پخت کیک بدون فر:
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به فر دسترسی ندارند، اصلاً نگران نباشید. در این مطلب قصد داریم شما را با روش های پخت کیک بدون فر آشنا کنیم تا به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. بدون شک آماده کردن کیک در خانه به اندازه خوردن آن در دورهمی ها لذت بخش خواهد بود. پیچیدن عطر و بوی دل انگیز کیک در فضای خانه حس خوشایندی ایجاد می کند.
قطعاً دیدن نتیجه مطلوب پخت کیک بدون فر می تواند این حس خوشایند را چندین برابر افزایش دهد. با این آموزش می توانید انواع کیک ها را در منزل به کمک قابلمه یا کیک پز های برقی آماده کنید. همچنین اوقات خوشی را برای خانواده و دوستان خود رقم بزنید.
مواد مورد نیاز پخت کیک:
آرد | ۲ پیمانه |
شکر | ۱پیمانه |
تخم مرغ | ۳ عدد متوسط |
بکینگ پودر | ۲ قاشق مربا خوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شیر | نصف پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
نحوه پخت کیک بدون فر:
برای پخت کیک بدون فر ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید و سپس سفیده را با همزن برقی به اندازه ای هم بزنید تا کف کند. آرد را حداقل دو الی سه بار به خوبی الک کرده و بکینگ پودر و نمک را به آن اضافه کنید. در ظرف جداگانه ای زرده های تخم مرغ را خوب هم زده و شکر را به آن اضافه کنید. وقتی شکر و تخم مرغ خوب یکدست شدند، شیر و روغن مایع را نیز به آن بیافزایید. در آخر وانیل هم به این مواد افزوده و به خوبی آن را هم می زنید تا با هم ترکیب شوند.
آرد الک شده را در کاسه گودی بریزید و مواد بالا را در چند مرحله به آن اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید. حالا وقت آن رسیده سفیده های تخم مرغ را به این مواد اضافه کنید و چند دقیقه به آرامی هم بزنید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند و خمیر بافت یکدست و نرمی پیدا کند. برای پخت کیک بدون فر قابلمه مناسبی انتخاب کنید. بهتر است جنس قابلمه از تفلون باشد تا بعد از پخت به راحتی از آن جدا شود. کف و دیواره های قابلمه را چرب کنید. مواد را داخل قابلمه بریزید و روی شعله کم اجاق گاز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید.
نکات مهم:
اگر برای پخت کیک بدون فر از شعله پخش کن استفاده می کنید زمان پخت کیک به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت افزایش می یابد. اما پف کیک شما بیشتر شده و بافت اسفنجی خوبی پیدا می کند. به یاد داشته باشید در نیم ساعت اول درب قابلمه را بر ندارید زیرا پف آن می خوابد. اجازه دهید کیک شما به خوبی پف کند سپس با یک خلال دندان از پخت کامل آن مطمئن شوید.
چند نکته برای بهتر شدن کیک:
- برای پخت کیک بدون فر قابلمه ای را انتخاب کنید که درب آن به خوبی کیپ می شود. همچنین می توانید از دم کنی استفاده کنید تا کیک شما خمیر نشود.
- می توانید بنا بر سلیقه خود مقداری پودر کاکائو یا طعم دهنده های دیگر به آن بیفزایید.
- پیشنهاد می شود برای خوش طعم کردن کیک از گردو و کشمش استفاده کنید.
روش های دیگر پخت:
کیک بدون فر را می توان در کیک پز، پلو پز یا تابه های دو طرفه درست کرد. کیکی که در پلوپز آماده می شود بافت نرم تری دارد ولی از لحاظ طعم و مزه فرقی با دیگر کیک ها ندارد. روش دیگری که در ژاپن برای کیک و نان بیشتر مرسوم بوده بخار پز است. بخار پز این گونه است که ابتدا ته قابلمه بزرگتر مقداری آب میریزید و روی شعله اجاق گاز قرار می دهید تا گرم شود. بعد از گرم شدن، قابلمه حاوی مواد کیک را داخل قابلمه بزرگتر قرار می دهید تا به آرامی پخته شود. این روش به خصوص برای کیک شکلاتی خیس بسیار مناسب است؛ زیرا کیک هایی که به این روش آماده می شوند کمی نرم و خیس هستند.
روش دیگر:
گزینه دیگری که برای این گونه کیک ها بسیار مناسب است، ساخت فر دست ساز است. برای این کار به یک قابلمه بزرگ نیاز دارید که یک سه پایه یا الک فلزی و قالب کیک بتواند در آن جای گیرد. پایه را کوتاه انتخاب کنید تا وقتی قالب کیک را روی آن قرار می دهید در قابلمه بسته شود. پایه یا الک فلزی را وسط قابلمه قرار دهید شعله اجاق را کم کنید. اجازه دهید قابلمه به قدر کافی گرم شود.
بعد از گرم شدن قابلمه مواد کیک را در قالب ریخته و روی سه پایه قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و به مدت یک ساعت اجازه دهید تا کیک به خوبی پخته شود. مزیت پخت کیک به این روش در این است که کیک نسبت به روش های دیگر بیشتر پف می کند و بافت نرم و یکدستی پیدا می کند. این ها روش هایی است که می توانید برای آماده سازی کیک حتی بدون فر بکار ببرید و لحظات خوشی را سپری کنید.