ضد شوره:
شامپو های ضد شوره از جمله محصولاتی است که استفاده از آن با شیوع شوره سر مبارزه می کند. شوره سر به دلایل متعددی ایجاد می شود اما منجر به ایجاد عارضه نمی شود. تنها ضرری که این مورد بر روی پوست سر دارد این است که افراد از داشتن آن خجالت زده می شوند. توجه داشته باشید که قبل از درمان به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا علت اصلی بروز آن مشخص گردد. راهکار های درمانی خانگی و دارویی متفاوتی برای درمان آن وجود دارد، پس جای هیچ نگرانی نخواهد بود.
شوره مو به سبب اشکالات مختلف روی پوست سر ایجاد می شود. اگر تا بحال این مشکل را داشتید احتمالا این پوسته های ریز را روی شانه های خود و برس مو مشاهده کرده اید. شما می توانید از طریق شامپو های مناسب و برخی لوسیون ها آن را به طور کامل درمان کنید.
بی توجهی به این بیماری پوستی موجب تقویت آن می شود و در نتیجه درمان آن نیز سخت تر خواهد بود. پس سعی کنید در ابتدای مشاهده این شوره ها روی سر، به درمان قطعی آن بپردازید. در این مقاله می توانید هر آنچه را که باید در مورد این موضوع بدانید: شوره سر از کجا می آید؟ علل احتمالی چیست؟ چه دارو هایی در برای از بین بردن شوره سر مناسب است؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
فهرست مطالب
آنچه خواهید خواند:
- شوره سر چیست؟
- انواع آن
- دلایل ایجاد آن
- استفاده از شامپو ضد شوره لدورا
- شوره سر ناشی از قارچ
- مراقبت های ویژه برای جلوگیری از آن
- محصولات مراقبت از مو
- موارد مصرف برای مقابله با آن
شوره سر چیست؟
این موضوع یکی از رایج ترین مشکلات مو برای خانم ها و آقایان است. این عارضه ممکن است در هر سنی دیده شود. این مشکل ضرر جسمی خاصی به شما وارد نمی کند اما از زیبایی موی شما می کاهد. در زمان ایجاد آن، سلول های مرده پوست ریخته می شوند. در این زمان شما نیازمند یک شامپو ضد شوره با کیفیت هستید. با ریزش سلول های مرده پوست، شوره سر ایجاد می شود. تجمع این پوسته های ریز روی سر انجام می شود که روش های درمانی زیادی دارد. این بیماری پوستی اغلب ارثی است، اما (پسوریازیس)، در اثر اختلالات هورمونی، مراقبت های نا مناسب از مو، شرایط آب و هوایی خاص و استرس نیز ایجاد می شود.
ممکن است برای هر فردی در هر سن و سالی اتفاق بیفتد. معمولا جوانان و میانسالان بیشتر شاهد این عارضه هستند. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری می توانند با استفاده از شامپو های ضد شوره، مراقبت مناسب از مو، رژیم غذایی سالم و محافظت در برابر آفتاب آن را درمان کنند. با این حال، گاهی این مشکل به دلیل بیماری های زمینه ای ایجاد می شود که درمان آن توسط پزشک و از طریق دارو قابل انجام است.
انواع شوره سر:
شوره سر خشک: این نوع شوره مو معمولا خشک و سفید رنگ است و با شامپو ضد شوره درمان خواهد شد. اصلی ترین دلایل ایجاد آن خشکی پوست سر، گرمی هوا در تابستان، استفاده از شامپو های نا مناسب، خشک کردن مو با سشوار یا آب و هوای گرم و خشک است. زنان و مردان تقریبا به یک اندازه با این بیماری پوستی دست و پنجه نرم می کنند. همچنین استفاده از شامپو خارجی می تواند انتخابی مناسب برای درمان شوره سر باشد.
شوره سر چرب: در این نوع شوره پوسته های زرد و روغنی به سبب افزایش تولید چربی سر ظاهر می شوند. این گونه شوره ها معمولاً بزرگتر از شوره های خشک هستند و چربی زیادی دارند. همچنین جالب است بدانید که این نوع از آنها به راحتی از پوست سر جدا نمی شوند. شامپو ضد شوره قوی برای این افراد توسط پزشک پیشنهاد می شود. در این حالت پوست سر شما کمی ملتهب خواهد شد و انواعی از مخمر ها قابلیت رشد پیدا می کنند.
دلایل ایجاد شوره سر:
بیشتر اوقات، دلایل شوره سر بی ضرر و با شامپو ضد شوره قابل درمان هستند. همچنین ممکن است شوره سر نشانه بیماری دیگر در فرد باشد. محرک های متداول شوره سر عبارتند از:
نوسانات هورمونی : همانطور که می دانید در دوران بلوغ ممکن است پوست سرتان چربی زیادی پیدا کند که بسیار آزاردهنده است. به عنوان مثال در دوران بلوغ پوست چرب می شود، این تغییرات هورمونی منجر به ایجاد پوسته های زرد و چسبیده روی پوست سر می شود. شامپو ضد ریزش در این زمان بسیار کمک کننده است.
استرس: استرس از مهم ترین عواملی است که موجب رشد این مشکل در سر می شود. در این زمان سد دفاعی پوست دچار اختلال خواهد شد و قارچ ها بهتر می توانند رشد کنند.
آب و هوای نامناسب: گرمی هوا سبب خشکی پوست سر می شود و در نتیجه شما شاهد خارش و تشکیل پوسته های کوچک و سفید خواهید بود. با استفاده از شامپو ضد شوره ضد خارش می توانید آن را درمان کنید.
استفاده از شامپو لدورا:
این محصول کاملا حرفه ای با اثر ضد شوره برای مبارزه با انواع شوره (خشک و چرب) عملکردی عالی دارد. فرمولاسیون این شامپو بر پایه مواد فعال گیاهی است. همچنین این شامپو موجب برطرف شدن التهاب سر و خارش آن خواهد شد. به طور کلی شامپو لدورا وظیفه ترمیم و بازسازی کف سر را دارد و موی سر را آبرسانی می کند.
در زمان بروز آن اغلب شامپو های ضد شوره می توانند از ایجاد مجدد آن جلوگیری نمایند. اغلب این شامپو ها حاوی آنزیم قارچ کش (مانند روی پیریتیون) نیز هستند. این نکته را در نظر بگیرید که این نوع شامپو ها می بایست فقط ۱-۳ بار در هفته و حداکثر یک ماه استفاده شود.
شوره سر ناشی از قارچ:
گاها بر روی پوست سر قارچ هایی دیده می شود که با شامپو ضد شوره و ضد قارچ قابل درمان هستند. این قارچ پوستی با نام مالاسزیا از چربی پوست سر تغذیه میکند. قارچ سر برای افراد معمولی مشکلات زیادی ایجاد نمیکند. اما در بعضی افراد با بیماری های زمینه ای باعث تحریک پوست می گردد. شامپو یا محصولات مراقبتی نامرغوب یا ناسازگار با پوست سر موجب رشد و افزایش این بیماری پوستی می شوند. پس سعی کنید هنگام انتخاب شامپو علاوه بر نوع موی سر مشخصات پوست خود را نیز در نظر بگیرید.
شامپو های ضد شوره از مواد اولیه مختلفی تولید میشوند که هر کدام با روشی میتوانند روند تولید شوره های سر را کنترل کنند. بهعنوان مثال شامپو مناسب با این مورد با کاهش تولید روغن های طبیعی غدد پوستی به کاهش سلول ها کمک میکنند.
مراقبت های ویژه ضد شوره:
مراقبت مناسب از پوست سر خشک: حتما از شامپو ضد شوره استفاده کنید و از شستشوی هر روزه موها بپرهیزید. همچنین پس از شستن، موها را با آب زلال کاملا آبکشی نمایید. برای جلوگیری از خشکی پوست سر از سشوار داغ استفاده نکنید. به طور کلی، بهتر است برای پوست سر خشک و حساس از شامپو مناسب و بدون سولفات استفاده کنید.
مراقبت مناسب از پوست سر چرب: همچنین شستشوی مداوم و روزانه موها، سشوار کشی برای پوست سر چرب نیز نامطلوب است. در غیر اینصورت چربی پوست سرتان افزایش می یابد. بهتر است در زمان استفاده از سشوار حالت خنک آن را انتخاب نمایید.
محصولات مراقبت از مو:
برای انتخاب یک شامپو ضد شوره مناسب بهتر است بدانید نرم کننده ها، اسپری مو و ژل مو می توانند باعث تحریک بیشتر پوست سر و رشد شوره گردند. بنابراین، فقط از یک محصول ( شامپو هد اند شولدرز ) مراقبت از مو استفاده نمایید.
روغن زیتون: ماساژ پوست سرتان با روغن زیتون و در کنار آن استفاده از شامپوی ضد ریزش تاثیر بسزایی در درمان این مورد خواهد داشت.
محافظت در برابر آفتاب: سعی کنید در معرض آفتاب شدید قرار نگیرید و حتی المقدور از کلاه آفتابی استفاده کنید. آفتاب در حد اعتدال به پوست و مو آسیب نمی رساند.
تغذیه مناسب: در رژیم غذایی شما می بایست مقادیر کافی از “ویتامین های پوست” ویتامین A ، ویتامین E وجود داشته باشد. این مواد مغذی زیبایی پوست و مو را تضمین می کنند. بنابراین می توانند به موی سر کمک کنند.
موارد مصرف برای مقابله:
شامپو ضد شوره در انواع مختلفی تولید و به فروش می رسد که هر کدام کارایی خاصی دارند. برخی از این شامپو ها و لوسیون ها را فقط پزشک میتواند تجویز کند. در حالی که برخی دیگر بدون نسخه پزشک قابل تهیه هستند. برای اینکه بتوانید راه حلی مناسب برای درمان آن بیابید بهتر است که دلیل شوره موی سر را بشناسید. توجه داشته باشید که در صورت داشتن علائمی چون خارش شدید، التهاب، قرمزی و ریزش زیاد موها حتما به پزشک مراجعه کنید.
برخی از مهم ترین درمان ها عبارتند از:
اسید سالیسیلیک: این شامپو موجب حل شدن پوسته های سر خواهد شد و پوسته زیرین را آماده دریافت برخی پماد های دارویی خواهد کرد. این شامپو برای بزرگسالان قابل استفاده است و می بایست به همراه پماد مصرف شود.
ویتامین D3: این نوع ویتامین که زیر شاخه ای از ویتامین گروه D است اثر ضد التهابی دارد. این ویتامین روند تشکیل این مشکل مو را کندتر کرده و برای درمان طولانی مدت تا یک سال مناسب است.
آب و هوای نامناسب: گرمی هوا سبب خشکی پوست سر می شود و در نتیجه شما شاهد خارش و تشکیل پوسته های کوچک و سفید خواهید بود. شما می توانید با استفاده از شامپو ضد شوره ضد خارش آن را درمان کنید.