مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

طرز تهیه کیک یزدی

بازدید: 943 بازدید
طرز تهیه کیک یزدی

طرز تهیه کیک یزدی

کیک یزدی؛ همان طور که از نامش پیداست؛ یک نوع کیک متعلق به شهر باستانی یزد است. این کیک؛ جزو یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌های سنتی ایرانی است. کیک یزدی؛ با مواد ساده‌ای تهیه شده اما دارای طعمی خاص و بی‌نظیر است. کافی است یک بار به شهر یزد سفر کنید؛ تا با طعم واقعی کیک یزدی آشنا بشوید. کیک یزدی؛ به روش‌های گوناگونی آماده می‌شود و با طعم‌های مختلفی در بازار موجود است. طرز تهیه کیک یزدی با ماست، کیک یزدی بدون ماست، کیک یزدی سنتی و کیک یزدی قنادی از انواع مختلف کیک یزدی هستند.

آنچه در این مقاله درباره طرز تهیه کیک یزدی خواهید خواند:

  • طرز تهیه کیک یزدی خانگی
  • طرز تهیه کیک یزدی با ماست
  • طرز تهیه کیک یزدی بدون ماست
  • طرز تهیه کیک یزدی سنتی
  • طرز تهیه کیک یزدی قنادی

 

طرز تهیه کیک یزدی خانگی

با رعایت چند نکته طلایی قادر خواهید بود کیک یزدی خانگی خوشمزه‌ای را برای خود تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی خانگی

  • آرد سفید قنادی؛ یک و نیم لیوان
  • شکر؛ نصف لیوان
  • ماست سفید؛ نصف لیوان
  • تخم‌مرغ؛ ۲ عدد
  • روغن مایع؛ نصف لیوان
  • بیکینگ پودر؛ یک قاشق غذاخوری
  • گلاب؛ یک چهارم لیوان
  • پودر هل؛ یک چهارم قاشق مربا خوری
  • عسل؛ ۱ قاشق غذاخوری

کیک یزدی خانگی

تهیه کیک یزدی به روش خانگی

مرحله اول: ابتدا فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید؛ سپس تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و با همزن دستی خوب هم بزنید. ( بهتر است تخم‌مرغ‌ها را قبل از شکستن در دمای محیط قرار بدهید)

مرحله دوم: در این مرحله ماست را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و دوباره به مدت یک دقیقه دوباره بهم بزنید. سپس شکر را اضافه کرده و دوباره مواد را هم بزنید تا جایی که دانه‌های شکر کاملا حل شود. بعد از آن روغن مایع، گلاب، هل و عسل را اضافه کرده و خوب بهم بزنید.

مرحله سوم: آرد را الک کرده و با بیکینگ پودر مخلوط کنید. سپس؛ در چند مرتبه به بقیه مواد کیک اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید. ( حواستان باشد که آرد گلوله گلوله نشود)

مرحله چهارم: حالا که مواد کیک آماده شده‌است؛ قالب‌های کیک را داخل سینی فر چیده و داخلشان کاغذ مخصوص کیک یزدی را بگذارید. حالا با مواد کیک قالب‌ها را لبالب پر کنید.

مرحله پنجم: توجه داشته باشید که فر حتما باید داغ داغ باشد. کیک‌ها را  داخل فر قرار داده و بعد از ۱۰ دقیقه که رویه‌ی کیک بسته شد؛ حرارت را روی ۱۸۰ درجه فارنهایت گذاشته تا کیک یزدی شما آماده شود.

نکته: قبل از این‌که مواد را داخل فر قرار بدهید؛ یک چاقو را روغنی کرده و روی کیک‌ها یک علامت بعلاوه بگذارید. این کار باعث می‌شود؛ کیک به شکل گنبدی پف کند)

از پودر پسته و کنجد می‌توانید برای تزیین روی مواد کیک استفاده نمایید.

برای اطمینان از پخت کیک یزدی؛ می‌توانید یک سیخ چوبی را درون کیک قرار بدهید، اگر تمیز بیرون بیاید و چیزی به آن نچسبد یعنی کیک‌های شما آماده است و می‌توانید نوش جان کنید.

 

طرز تهیه کیک یزدی با ماست و بدون ماست

کیک یزدی یا همان کیک فنجونی خودمان؛ یکی از قدیمی‌ترین و نوستالژیک‌ترین کیک‌های ایرانی است که از انواع کیک‌های ساده شناخته می‌شود. کیک یزدی با ماست و بدون ماست تهیه می‌شود. برویم تا با طرز تهیه کیک یزدی بدون ماست آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با ماست

  • تخم‌مرغ؛ ۳ عدد
  • آرد؛ ۳ لیوان
  • روغن مایع؛ یک سوم لیوان
  • شکر؛ یک و نیم لیوان
  • شیر یا ماست سفت؛ یک لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ؛ ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل؛ یک چهارم قاشق غذاخوری
  • گلاب؛ یک چهارم لیوان
  • بیکینگ پودر؛ ۱ قاشق غذاخوری
  • کپسول یا کاغذ کیک یزدی؛ به مقدار کافی
  • کنجد؛ به مقدار لازم برای تزیین

کیک یزدی با ماست

تهیه کیک یزدی بدون ماست

مرحله اول: قبل از هر کاری فر را روشن کرده و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. بعد بروید سراغ آماده کردن مواد کیک یزدی بدون ماست! ابتدا تخم‌مرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کرده و آن قدر بهم بزنید تا مایعی یکدست آماده شود. سپس روغن را به آن اضافه کرده و هم بزنید. حالا زمان آن است که شیر یا ماست را کم کم اضافه کرده و در حین اضافه شدن مرتب هم بزنید. در مرحله آخر گلاب و زعفران را به مواد اضافه کنید.

مرحله دوم: در این مرحله؛ آردی را که با بیکینگ پودر ترکیب کرده‌ و الک کرده‌ای را  کم‌کم به مواد اضافه کنید و دائم هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.

مرحله سوم؛ کپسول‌های کیک یزدی را در قالب کیک یزدی بچینید و در هر کسپول سه چهارم مایه کیک بریزید. سپس روی آن کمی کنجد بپاشید و با یک قاشق یک علامت ضربدر روی کیک بزنید تا در فر پف کند و ترک بخورد. حالا قالب کیک را داخل فر به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بگذارید تا بپزد.

نکته: به هیچ عنوان حین پخت کیک در فر؛ درب را باز و بسته نکنید تا کیک بافتی اسفنجی به خود بگیرد.

مرحله چهارم: بعد از ۱۵ دقیقه و زمانی که سطح کیک طلایی شد با یک سیخ چوبی و یا چنگال میزان پخت کیک را امتحان کنید. اگر سیخ چوبی خشک از کیک بیرون آمد؛ یعنی کیک شما آماده‌است. اما اگر مایه خیس کیک به سیخ چسبیده باشد؛ یعنی هنوز برای پخت کیک زمان لازم است. بنابراین ۵ تا ۷ دقیقه دیگر به کیک زمان بدهید. کشمش یا گردو خرد شده از دیگر موادی هستند که می‌توانید در مواد کیک یزدی برای خوش طعم‌تر شدن استفاده نمایید.

طرز تهیه کیک یزدی بدون ماست هم کاملا مشابه همین دستورالعمل است؛ فقط ماست را باید از مواد حذف کنید.

طرز تهیه کیک یزدی سنتی

همان‌طور که گفته شد؛ کیک یزدی یکی از کیک‌های سنتی شهر یزد است. این کیک اصیل یزدی اگر بخواهد به روش سنتی تهیه شود حتما باید در مواد آن از زعفران استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی سنتی

  • آرد؛ یک و نیم پیمانه
  • شکر؛ دو سوم پیمانه
  • شیر؛ نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ؛ ۲ عدد
  • روغن مایع؛ دو سوم لیوان
  • گلاب؛ دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل؛ یک چهارم قاشق مربا‌خوری
  • بیکینگ پودر؛ یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده؛ به مقدار دلخواه

تهیه کیک یزدی به روش سنتی

همانند دیگر روش‌های تهیه کیک یزدی؛ قدم اول گرم کردن فر است. فر را روشن کرده و روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار بدهید تا خوب گرم شود.

سپس شیر را روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد و بعد بگذارید تا کمی خنک شود.

تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و با همزن خوب بهم بزنید تا یکدست شود، بعد شکر را اضافه کرده و دوباره تا جایی هم بزنید که مواد کمی پف کند و کرم رنگ شود.

در مرحله بعد؛ شیر خنک شده، روغن مایع و گلاب را اضافه کرده و دوباره خوب بهم بزنید.

حالا زمان آن رسیده که آردی را که الک کرده‌اید به کم‌کم به مواد اضافه کنید و دورانی هم بزنید تا آرد در مایع گلوله نشود. سپس زعفران، بکینگ پودر را اضافه کرده و بهم بزنید تا مواد کاملا یکدست شود.

در مرحله آخر؛ قالب‌های کیک یزدی را در سینی بچینید و کمی آن‌ها را چرب کنید. دو سوم قالب‌ها را پر کرده و با کنجد آن را تزیین کنید. سینی را داخل فر قرار داده و بعد از ۱۵ دقیقه از فر خارج کنید و پس از خنک شدن در ظرف بچینید و نوش جان کنید.

کیک یزدی سنتی

طرز تهیه کیک یزدی قنادی

مواد لازم جهت تهیه کیک یزدی قنادی

  • آرد شیرینی پزی؛ ۳۵۰ گرم
  • شکر؛ ۱۵۰ گرم
  • ماست چکیده؛ ۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ؛ ۳ عدد
  • روغن مایع؛ نصف پیمانه
  • عسل، دو قاشق سوپ خوری
  • گلاب؛ یک قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر؛ یک قاشق چای خوری
  • نمک؛ یک چهارم قاشق غذاخوری
  • پودر هل؛ یک قاشق چای خوری
  • وانیل؛ یک چهارم قاشق غذاخوری

تهیه کیک یزدی به روش قنادی

ابتدا فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه گذاشته تا گرم شود

تخم‌مرغ‌ها را شکسته و با شکر خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

سپس عسل، گلاب، وانیل، بیکینگ‌پودر، ماست، روغن، هل و نمک را به بقیه مواد اضافه کرده و خوب بهم بزنید.

آرد الک شده را در چند مرحله به مابقی مواد اضافه کرده و و خوب بهم بزنید تا موادی خمیری شکل داشته باشید.

مواد را داخل قالب‌های کیک یزدی ریخته و با چاقو یک علامت ضربدری روی آن ایجاد کنید و کمی کنجد روی آن بریزید.

سینی را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه؛ در طبقه وسط فر قرار بدهید. پس از فر خارج کرده و اجازه بدهید خنک بشود. بعد از خنک شدن کیک‌ها را در ظرف چیده و نوش جان کنید.

سخن آخر: کیک یزدی از آن کیک‌های همه پسند است که نرمی و طعمی خاص دارد. امیدواریم بعد از خواندن این مقاله کیک‌های یزدی خوشمزه‌ای تهیه و نوش جان کنید.

دسته‌بندی انواع دسرها دستورات غذایی غذای ایرانی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت