مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

خردل و محصولات موجود از دانه ی خردل

رامین مهدیان رادنویسنده: رامین مهدیان راد
بازدید: 522 بازدید
روغن خردل

خردل:
به دنبال یک طعم جدید و متفاوت هستید؟ سس خردل را امتحان نمایید. این سس؛ همان چاشنی معروفی است که برای فست‌ فود هایی نظیر همبرگر و هات‌ دات و یا حتی سالاد ها به کار برده می‌شود. خوب است کمی از این سس محبوب بیشتر بدانیم! جالب است بدانید که سالیان سال است که این چاشنی به عنوان یک چاشنی خوشمزه مورد استفاده مردم جهان قرار می‌ گرفته‌ است. اگر بگوییم در جهان بیش از ۱۰۰ نوع سس با طعم‌ های مختلف وجود دارد؛ شگفت‌ زده نخواهید شد؟ سس خردل از چه تهیه می‌شود و دارای چه خواصی است؟ در ادامه با مجله هست مارکت با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • خردل چیست
  • دانه‌ ی آن
  • روغن آن
  • سس آن
  • پودر آن
  • کاربرد خردل در آشپزی
  • فواید

خردل چیست

خردل؛ گیاهی است که از قدیم با خواص درمانی بی‌ شمارش شناخته می‌ شده است. در حقیقت نوعی سبزی چلیپایی است که به خانواده کلمیان تعلق دارد. این گیاه بومی نقاط معتدل اروپا بوده‌ است. اما اکنون در بیش از ۲۰ کشور جهان کشت می‌ شود. دانه‌ ها، برگ‌ ها و روغن این گیاه؛ از قسمت‌ های مختلف این خردل هستند که مزایای زیادی برای سلامتی دارند. برگ‌ های آن شباهت زیادی به برگ ترب دارد و گل‌ های آن زرد رنگ است. طول این گیاه نیز به ۲ تا ۵ سانتی‌ متر است و دانه‌ های آن در قسمت پایین گیاه قرار د ارند.

خردل

دانه‌ ی خردل

جالب است بدانید که تمامی بخش‌ های مختلف گیاه خردل مانند دانه و برگ‌ های آن خوراکی هستند و سرشاز از مواد مغذی می‌ باشند. دانه‌ ی آن حاوی مقادیر زیادی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم، آهن، روی، پروتئین و فیبر خوراکی است. همچنین دانه‌ ی آن به عنوان یک منبع غنی از انواع روغن و ویتامین‌ ها و فولات شناخته می‌ شود. خردل سیاه، سفید و هندی از انواع مختلف دانه‌ های آن هستند که بیشتر به شکل پودر در بازار موجود هستند. دانه‌ های آن برای افرادی که اشتها ندارند و یا کسانی که از سردرد های میگرنی رنج می‌ برند بسیار مفید هستند.

روغن خردل

روغن خردل؛ از دانه آن تهیه می‌شود و یک قاشق غذاخوری از آن، حاوی ۱۲۴ کالری است. شاید از این مقدار زیاد کالری تعجب کنید! اما جالب است بدانید که به دلیل وجود اسید های چرب امگا ۳ این روغن برای قلب بسیار مفید است. بهتر است بدانید که اسید های چرب امگا۳؛ تنها در برخی مواد غذایی مانند گردو و ماهی وجود دارند. بنابراین می‌ توانید با خاطری آسوده از این روغن استفاده نمایید.

سس خردل

قبل از هر چیز باید بگوییم که تمامی سس‌ های خردل موجود در دنیا یا رژیمی هستند و یا غیر رژیمی و چیزی که این دو را از یکدیگر متمایز می‌کند مواد اولیه هر کدام از آن‌ ها است.

از ترکیب دانه خردل با سرکه، روغن زیتون و سیر و فلفل سس رژیمی تهیه می‌ شود. در صورتی که سس غیر رژیمی دارای ترکیباتی مانند پودر خردل با تخم‌ مرغ و روغن است. در واقع می‌ توان گفت سس غیر رژیمی همان سس مایونزی است که خردل به آن اضافه شده‌ است. بنابراین کسانی که قصد کاهش وزن دارند؛ بهتر است سس رژیمی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

این سس؛ چاشنی متفاوت و خوشمزه برای انواع ساندویچ‌ ها، پیتزا، ماکارانی و یا حتی سالاد ها است.

پودر خردل

پودر خردل؛ نوعی ادویه است که از گیاه آن بدست می‌ آید. به این صورت که دانه‌ های آن را پودر نموده و آن را به پودر تبدیل می‌کنند.

کاربرد در آشپزی

گیاه خردل به شکل‌ های مختلفی مانند ادویه، روغن و یا سس مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه با کاربرد خردل در آشپزی بیشتر اشنا خواهیم شد.

بیشترین کاربردی که در آشپزی دارد؛ به عنوان یک عامل طعم‌ دهنده است. خردل را خشک نموده و از آن به عنوان یک چاشنی برای سالاد همراه با آب و سس مایونز استفاده می‌ شود. سس آن یکی از محبوب‌ ترین سس‌ های جهان است که عطر و طعم خوبی دارد. سس خردل به دلیل داشتن کالری می‌ تواند یک جایگزین مناسب برای سس مایونز باشد و افراد با خاطری آسوده آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه نمایند.

از دیگر کاربرد های آن؛ اضافه نمودن برگ آن به به صورت خام یا پخته در به غذا هایی مانند سوپ، خورشت و یا حتی سالاد است. خردل زرد؛ به دلیل داشتن خصوصیات امولوسیون کننده و تثبیت کنندگی فوق‌العاده، یک ماده مناسب برای تهیه سوسیس و کالباس است.

خردل

فواید

خردل؛ مصارف زیادی برای کاربرد های درمانی دارد که در ادامه به‌ صورت دقیق‌ تر به بررسی آن خواهیم پرداخت.

  • پسوزیاریس

دانه‌ های خردل؛ می‌ توانند به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل کرده و به برطرف کردن علائم بیماری پسوزیاریس که نوعی اختلال خود ایمنی التهابی مزمن در پوست است کمک نماید.

  • درماتیت پوستی

دانه‌ های آن همچنین اثر درمانی فوق‌العاده‌ ای برای درماتیت پوستی می‌ تواند داشته باشند. درماتیت پوستی نیز یکی دیگر از عارضه‌ های پوستی مزمن است که در اثر تماس پوستی با مواد حساسیت‌ زا ایجاد می‌شود.

  • قلب و عروق

از آن جایی که دانه آن یک منبع غنی از آنتی‌ اکسیدان مانند کامفرول، کاروتنوئید ها و ایزورهامنتین است می‌ تواند به بدن در برابر هر نوع آسیب و بیماری کمک کند. فلائونید های خردل همچنین به کاهش خطر بیماری‌ های کرونر قلب نیز کمک خواهند کرد. روغن آن نیز که از دانه آن تهیه می‌شود؛ به عنوان یک گزینه سالم‌ تر نسبت به بقیه روغن‌ ها برای قلب شناخته می‌شود.

  • رهایی از اختلالات تنفسی

این گیاه یک ماده ضد احتقان است و به عنوان یک خلط‌ آور فوق‌العاده شناخته می‌ شود که به پاک‌ سازی مخاط در مجاری تنفسی بسیار کمک می‌کند.

درمان درد های مزمن، دفع سموم بدن، محافظت در برابر عفونت‌ های باکتریایی و قارچ، مراقبت از پوست و مو، کمک به دیابت، کاهش کلسترول و برطرف کردن علائم یائسگی از دیگر فواید بی‌شمار این گیاه هستند.

سخن آخر: از خردل و فواید آن گفتیم تا با استفاده روزانه از این گیاه خارق‌العاده به شکل‌ های مختلف در برنامه غذایی خود سلامتی را به خود هدیه بدهید.

دسته بندی انواع سس ها دانستنی های خوراکی روغن ها سس مقالات جذاب و خواندنی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت