طرز تهیه خوراک مرغ کاری خوشمزه
خوراک مرغ کاری یکی از غذاهای اصیل ایرانی می باشد. این غذا که به راحتی طی ۲ ساعت آماده شده و مزه ای فوق العاده اصیل دارد.
یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی به شمار می رود. شاید به همین دلیل است که خوراک کاری مادربزرگ ها همیشه یک طعم به خصوص دارد که ما جوانتر ها کمتر می توانیم پختن آن را تجربه کنیم.
البته ادویه کاری اصالتا هندی است و از این کشور وارد غذاها و فرهنگ ما شده است.
فهرست مطالب
ادویه کاری:
عضو اصلی خوراک مرغ کاری ادویه کاری می باشد.
ادویه کاری ترکیبی از ادویه های معمول و رایج مانند فلفل، زرد چوبه، تخم گشنیز، دارچین، هل، سیر، زیره و... می باشد.
این ادویه ها با نسبت معین با هم ترکیب شده اند و توانسته اند ذائقه ایرانی را به خود جذب کنند.
مشتاقان استفاده از ادویه کاری در غذاها کم نیستند. چرا که این ادویه هم خواص بی نظیری دارد و هم طعم غذاها را به شدت لذیذ می کند.
برای تهیه این غذا پیشنهاد می کنیم از ادویه سانتاماریا استفاده کنید تا عطر و طعم آن شما را مسحور خود کند.
این ادویه عطری فوق العاده قوی دارد. تنها کافی است که یک قاشق چای خوری از آن را در یک وعده خود استفاده کنید تا معجزه آن را ببینید.
قابلمه خالی و بشقاب های تمیز شده سر سفره پس از صرف غذا گواه کیفیت بالای این ادویه می باشد.
برای تهیه خوراک مرغ کاری با ادویه سانتاماریا شما به مواد غذایی زیر نیاز دارید:
- مرغ ترکیب سینه و ران ۱ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- زعفران به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- ادویه سانتاماریا یک قاشق چای خوری سر پر
- سس خردل یک قاشق چای حوری
- سیر ۲ حبه
- گشنیز تازه برای تزئین
- خامه ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم
- قارچ ۲۰۰ گرم
- آرد ۱ قاشق
- شیر ۱ پیمانه
طرز تهیه خوراک مرغ کاری :
برای تهیه این غذای ایرانی خوشمزه و خوش بو ابتدا نیاز داریم تا از پیاز استفاده کنیم. چرا که پیاز بوی بد مرغ را گرفته و طعمی دلنشین و لذیذ به آن می بخشد.
پیاز و سیر را به صورت ریز و نگینی خرد کرده و با کمی کره آن را تفت دهید.وقتی پیاز به مرحله شیشه ای شدن رسید آن را از تابه خارج می کنیم و کف تابه کمی روغن ،کره و زرد چوبه می ریزیم.دقت کنید زرد چوبه بیش از حد نباشد. یک قاشق چایی خوری کافی است.
پس از داغ شدن روغن تکه های مرغ را در روغن قرار دهید تا با زردچوبه و نمک در روغن سرخ شوند و به خوبی طلایی شوند.
پس از رنگ گرفتن مرغ و سرخ شدن آن ها به میزان کافی، تکه های مرغ را از تابه خارج می کنیم. سپس پیاز های تفت داده شده را دوباره در تابه ریخته و ۴ لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
پس از اضافه کردن نمک، مرغ ها را درون تابه چیده به مدت دو ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
ادویه سانتاماریا:
حالا وقت آن است که به مرغ خوشمزه مان طعمی شگفت انگیز و خاص بدهیم.حالا زمان استفاده از ادویه سانتاماریا در خوراک مرغ کاری می باشد.
پس از این که مرغ ها کاملا پخت و اب آن به غلظت مناسب رسید، وقت آن است که یک قاشق چایی خوری ارد را در یک قاشق کره تفت دهید.
تا بوی خامی آن گرفته شود این کار به ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
حالا یک پیمانه شیر به ترکیب اضافه کنید و سپس بعد از یک دست شدن مواد خامه را اضافه کنید.
ترکیب را هم بزنید و کنار بگذارید حالا نوبت تفت دادن قارچ ها است.
قارچ ها را با حرارت بسیار بالا تفت دهید تا آب نیندازند. حتما توجه داشته باشید که هنگام تفت دادن قارچ از کمی آبلیمو استفاده کنید تا قارچ سیاه نشود.
قارچ را نیز از روی حرارت بردارید و همه ی مواد را با مرغ مخلوط کنید. پس از نیم ساعت می توانید زمانی که عطر و بوی ادویه سانتاماریا یا کاری در فضا پیچید، آن را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.
حالا گشنیزهای خرد شده را روی مرغتان بریزید و آن را تزئین کنید.
- این غذا هم با نان و هم با برنج قابل استفاده است و به راحتی می تواند یک وعده مجلسی را برایتان فراهم کند.
- فراموش نکنید که استفاده از سس خردل در این غذا کاملا اختیاری است و می توانید ان را حذف کنید.
- استفاده از ادویه کاری سنتی در این غذا نیز به جای ادویه سانتاماریا امکان پذیر است.