مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

انواع نشاسته و کاربرد آن

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 474 بازدید
نشاسته

نشاسته:
آمیلوم یا نشاسته کربوهیدرات پلیمری است که از واحد های گلوکز تشکیل شده اند. آن ها معروف ترین کربوهیدرات در رژیم غذایی انسان ها هستند. مقدار قابل توجهی از آن در غذا هایی مانند ذرت، گندم، سیب زمینی و برنج وجود دارد. این ماده اگر به صورت خالص باشد، پودری سفید، بدون بو و بدون طعم است که در الکل یا آب محلول نخواهد بود.

یک ترکیب اصلی که توسط آن گلوکز در گیاهان ذخیره می شود نشاسته است که از تکرار هزاران واحد گلوکز تشکیل می شود. این ترکیب اغلب به گیاهان ربط دارد ولی محصولاتی که دارای مقدار زیادی از این ماده هستند، بخش عمده ای از تغذیه انسان ها و حیوانات را تشکیل می دهند.

آنچه خواهید خواند

  • انواع نشاسته
  • کاربرد
  • تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
  • خواص نشاسته

انواع نشاسته

اغلب دانه ها، غلات، میوه ها و غدد گیاهی منبعی از نشاسته هستند که با وجود آن ها انواع نشاسته نیز به وجود می آید. گندم، برنج، ذرت و سیب زمینی از معروف ترین انواع این ماده هستند و همچنین به صورت پودر یا گل هم یافت می شوند. از نوع حیوانی آن هم به گلیکوژن می توان اشاره کرد.

یکی از پرکاربرد ترین نوع آن، نشاسته گندم یا گل است. برای تهیه این نشاسته، عصاره آن را پس از تصفیه خشک کرده و به صورت خرده یا پودر تولید می کنند که خاصیت ژلاتینی و قوام دهی در پخت دارد.

نشاسته

تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت

نشاسته ذرت را از دانه های ذرت به دست آورده و از آن به عنوان ژلاتین در شیرینی و برای غلیظ شدن غذا ها استفاده می کنند. این ماده معمولا در کیک ها و شیرینی ها کاربرد داشته و برای لطیف تر شدن کیک ها مقداری از آن را جایگزین آرد می کنند. کاربرد اصلی آن استفاده در دسرهایی مثل کاستر، پودینگ و انواع سوپ است. در اکثر دستورها هم دو تا سه قاشق  نشاسته ذرت را با آرد جایگزین می کنند‌، همچنین بهترین جایگزین برای پودر کاستارد است.

این ماده کاربرد های زیادی دارد. از جمله کاربردهای درمانی آن می توان به دفع سنگ مثانه، ضد سرطان بودن و کاهش کلسترول خون اشاره کرد. این ماده بهترین درمان برای خشک کردن زخم ها نیز است. در مقابل، آرد ذرت از دانه های خشک شده ذرت تولید می شود و با توجه به رنگ دانه های متفاوت ذرت به رنگ های مختلفی وجود دارد. ولی معروف ترین رنگ آن زرد است و بافت آن نرم یا زبر می باشد. از آرد ذرت اغلب برای ترد کردن خمیر ها استفاده می کنند.

کاربرد نشاسته

نشاسته علاوه بر اینکه در صنایع غذایی کاربرد دارد، در شست و شو لباس به روش صنعتی، در صنایع بافندگی و در تولید کاغذ و چسب نیز استفاده می شود. در قرن ۱۹ و ۲۰ از مخلوط آب و این ماده برای صاف کردن آستین و یقه لباس در هنگام اتو استفاده می شد. ولی در عصر امروز بیشترین کاربرد آن در آشپزی و پخت و پز است. مثلا در تهیه انواع سس ها و چاشنی ها برای افزایش غلظت از این ماده استفاده می شود. در دسر هایی مثل فرنی و مسقطی که بسیار خوشمزه و در بین مردم محبوب هستند نیز از ماده فوق استفاده می شود.

 

خواص نشاسته

نشاسته حاوی کلسیم، فیبر و ویتامین B است و مقدار خیلی کمی کالری دارد. خواصی که این ماده دارد سبب بیشتر شدن کاربرد آن در زندگی روزانه افراد می شود. این ماده مفید در بدن انسان ها تبدیل به قند شده و با آزاد کردن انرژی، انرژی مورد نیاز بدن را تامین خواهد کرد. به همین خاطر برای گیاهخوران منبع مناسب انرژی می باشد .نشاسته سرشار از کربوهیدرات است و با تنظیم قند خون بدن حساسیت به انسولین را کاهش می دهد.

نشاسته در طب سنتی نیز خاصیت ضد التهاب و تسکین دهنده دارد و برای درمان سوختگی و عرق سوز استفاده می شود. علاوه بر خواص ذکر شده می توان گفت که برای پوست هم خواص بسیاری دارد. ماسکی که به وسیله این ماده تهیه می شود چربی های اضافه پوست را گرفته و باعث درمان جوش می شود. همچنین برای جای نیش حشرات و سوزش آن ماده ای موثر است.

از دیگر کاربرد های نشاسته رفع گلو درد است، و برای استفاده از آن کافی است مقداری از ماده فوق را در آب گرم حل کرده و بنوشید. رفع سرفه، رفع اسهال، دل پیچه و… از دیگر خواص این ماده پرکاربرد است.

دسته بندی دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت