طرز تهیه حمص:
حمص یا نخود-ارده یا هوموس یکی از خوراکی های مدیترانه ای-عربی می باشد که در خاورمیانه هم خیلی محبوب می باشد و در بیشتر سینی های پیش غذا به عنوان مزه سرو میشود.
حمص به خاطر داشتن ارده و نخود خیلی پرانرژی و البته مغذی می باشد.
حمص در کشورهایی مثل سوریه به عنوان صبحانه سرو میشود.
مواد لازم:
- نخود: ۱ لیوان
- سیر: ۴ حبه
- ارده: ۴ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری: دلخواه برای تزیین
طرز تهیه حمص و دستور پخت:
- نخود را از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده کنید و به اندازه کافی آب بریزید.
- نخود را با چند لیوان آب، جوش شیرین و حبههای سیر داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد و نرم شود. جوش شیرین باعث میشود پوست نخود بعد از پخت راحتتر جدا شود. بعد از این که نخود به خوبی پخته شد، پوست شفاف روی آن را جدا کنید.
- نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و بزنید تا یکدست شود.
- ارده را که از ارده توناس بسیار مقوی را از هست مارکت تهیه کنید و همراه با دو قاشق غذاخوری آب و نمک که از نمک آبی پرشین سر خود آسیاب کیچن رزو فلفل که ازدانه فلفل سیاه سرخود آسیاب کادیا را به راحتی از هست مارکت تهیه کنید و اضافه کنید و مجدداً میکس کنید. در صورتی که حمص غلیظ تر از چیزی است که میل دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید.
- حمص را به ظرف سرو منتقل کنید و مقداری روغن زیتون که روغن زیتون بدون بو از هست مارکت تهیه کنید و روی آن بریزید.
- در کنار این حمص خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید.
نوش جان
خوشحال می شویم تجربیات خود در تهیه این غذا را در زیر همین مطلب با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.