
طرز تهیه هویج پلو:
هویج پلو؛ یکی از پلو های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که از جمله پلو های مخلوط قدیمی نیز به شمار می رود. این غذا که اصالتا شیرازی است؛ کمی طعم شیرین دارد و از پلو های لذیذ ایرانی به شمار می رود. برویم و با طرز تهیه آن بیشتر آشنا شویم.
مواد لازم
- برنج؛ 3 پیمانه
- هویج؛ 1 کیلوگرم
- شکر؛ یک سوم پیمانه
- زرشک؛ یک دوم پیمانه
- پیاز متوسط؛ 2 عدد
- گوشت مرغ؛ 500 گرم
- خلال بادام؛ یک چهارم پیمانه
- خلال پسته؛ یک چهارم پیمانه
- آب لیمو ترش؛ 1 قاشق غذا خوری
- زعفران ساییده؛ 1 قاشق سوپ خوری
- خلال پوست پرتقال؛ یک چهارم پیمانه
- نمک، روغن، زعفران؛ به مقدار لازم
طرز تهیه هویج پلو
ابتدا خلال پسته ها را درون یک کاسه ریخته و روی آن مقدار کمی آب بریزید و اجازه بدهید کمی خیس بخورد. سپس پیاز را پوست کنده و بشویید و نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. هویج ها را نیز پس از شستن با رنده درشت، رنده نمایید.
در مرحله بعد درون یک قابلمه مناسب آب بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا کمی جوش بیاید. پیاز دیگری را شسته و از وسط به دو قسمت تقسیم نمایید و همراه با مرغ و کمی زعفران به آب در حال جوش اضافه نمایید. اجازه بدهید مرغ کاملا پخته شود و پس از پختن آن را ریش ریش نمایید.
تابه را روی حرارت قرار بدهید و بعد از ریختن کمی روغن؛ پیاز ها را درون آن بریزید و به مدت دو الی سه دقیقه خوب تفت بدهید. سپس مرغ های خرد شده را به آن اضافه نموده و با هم خوب تفت بدهید.
مراحل پایانی
در این مرحله خلال بادام ها را درون یک آبکش بریزید و اجازه بدهید آب اضافه آن خارج شود. در تابه دیگری هویج ها و بعد از آن که آب هویج ها کاملا گرفته شد؛ کمی روغن و یک قاشق آبلیمو به آن اضافه نموده و بر روی حرارت کم تفت بدهید. زعفران، زرشک و شکر را نیز به مواد اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا زرشک نسوزد.
بعد از خاموش کردن حرارت؛ خلال پسته، خلال بادام و پوست پرتقال را نیز به مواد اضافه نموده و خوب مواد را با هم زیرو رو نمایید. در مرحله آخر برای تهیه مواد هویج پلو؛ مرغ و پیاز داغ را اضافه نموده و تمامی مواد را با هم مخلوط نمایید.
این مواد را به صورت لایه لایه درون برنج ریخته و بعد از 40 دقیقه همراه با سالاد شیرازی میل نمایید.