مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

انواع نمک و موارد استفاده از آنها

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 471 بازدید
انواع نمک

از پرکاربرد ترین مواد غذایی در سراسر دنیا، انواع نمک هستند. نمک سودمند ترین ماده غذایی در میان ادویه جات است. این ماده در طبخ بسیاری از غذاها نیز کارایی دارد. استفاده از انواع نمک در موارد طبی و پزشکی نیز کاربرد دارد. نمک مفید ترین محصولی است که در آشپزخانه های حرفه ای جهان مورد استفاده قرار می گیرد. مرغوبیت نمک مورد استفاده در عرصه های مختلف یک مسئله مهم تلقی می شود. برای این که غذای خوشمزه ای داشته باشید، باید از مدل های با کیفیت نمک در غذاها استفاده کنید.

نمک مورد استفاده بر سفره های غذا، از نوع تصفیه شده است. در مورد این که نمک چگونه بدست می آید، مطالب و مقالات بسیاری ارائه شده اند. اما این مدل نمک از منابع زیر زمینی استخراج می شود و مصرف آن برای بدن فواید بی شماری دارد؛ البته در میزان استفاده از انواع نمک باید جانب احتیاط را رعایت کنید؛ استفاده بیش از اندازه از انواع نمک چندان مطلوب نیست. برخی از انواع نمک، در طول مدت استفاده، گلوله شده و ساختار اولیه خود را از دست می دهند. برای جلوگیری از این مشکل به آن ها مواد افزودنی به خصوصی اضافه خواهد شد.

آنچه که در مورد انواع نمک خواهیم خواند :

  • فواید مصرف غذایی انواع نمک
  • فواید استفاده از نمک دریا
  • آشنایی با خواص نمک صورتی
  • آشنایی با نمک قلیایی و اسیدی
  • نمک بدون سدیم چیست؟
  • آشنایی با انواع نمک های صنعتی

فواید مصرف غذایی انواع نمک:

انواع نمک طعام، با هدف بهبود عملکرد تیروئید در بدن مورد استفاده قرار می گیرند. به نمک های خوراکی ید اضافه می شود؛ این ماده برای بهبود وضعیت تیروئید بسیار مفید می باشد. افرادی که به بیماری خاصی دچار نمی باشند، با استفاده از لبنیات، غذا های دریایی، تخم مرغ و… ید مورد نیاز بدن را به دست می آورند.

نمک مورد استفاده در وعده های غذایی روزانه، بافت و دانه هایی مشابه با نمک کوشر دارد. در رابطه با فواید استفاده از نمک، در طب سنتی و مدرن مطالب بسیاری آورده شده است. انواع نمک برای سلامت پوست و درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. بیماری هایی که منجر به کم آب شدن بدن می شوند، با استفاده از انواع نمک به سرعت بهبود می یابند. در صورتی که میزان نمک مورد نیاز بدن تامین نشود، مواد معدنی مورد نیاز جذب بدن نمی شوند و بیماری هایی مانند اسهال، در بدن به وجود می آیند.

انواع نمک در روش های درمانی مخصوص تسکین و آرامش پا نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه نوشیدن یک لیوان آب به همراه یک قاشق نمک، تاثیر فوق العاده ای در سلامت ورزشکاران به همراه دارد. افزودن کمی آب گوجه به این ترکیب، فواید بیشتری در این نوشیدنی ایجاد می کند.

نمک در درمان فیبروز نیز موثر واقع می شود. در این بیماری ها، پوست بدن همیشه شور می شود و کلرید و سدیم از بدن افراد دفع خواهد شد. بهبود بهداشت دندان نیز با وجود این مواد غذایی از مهمترین خواص نمک محسوب می شود. با استفاده از انواع نمک، دندان های شما پوسیده نمی شوند و لثه های شما متورم نشده و سلامت آن ها در کلیه مراحل رشد تامین می شود. انواع نمک در تسکین گلو درد نیز موثر واقع می شود. در ادامه با برخی از مدل های نمک موجود در جهان آشنا می شوید.

نمک صورتی

آشنایی با خواص نمک صورتی:

نمک هیمالیا یکی از معروف ترین نمک های موجود در دنیا است که آن را به نام نمک صورتی نیز می شناسند. این مدل نمک، بلورهای صورتی رنگ دارد. فواید آن در پوست و زیبایی سبب کاربرد های دارویی این مدل نمک شده اند. شما می توانید، با استفاده از این مدل نمک، ماسک های مفیدی برای پوست و زیبایی خود تهیه کنید. نمک صورتی هیمالیا، به عنوان یک لایه بردار برای سلامت پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

این مواد به عنوان یک تونر برای پوست و زیبایی شناخته می شوند. شما می توانید، این نمک را با کمی روغن نارگیل، آب مقطر و روغن لیمو ترکیب کرده و یک ماسک عالی با استفاده از آن تهیه کنید. این ماسک را بر پوست خود ماساژ دهید و وقتی خشک شد شست و شو دهید. برخی از انواع نمک هیمالیا با رنگ های قهوه ای و نارنجی ارائه می شوند. استخراج نمک قهوه ای نیز متداول بوده و مصارف بسیاری برای آن وجود دارد.

فواید استفاده از نمک دریا:

انواع نمک دریا نیز در بین پر فایده ترین مواد غذایی قرار می گیرند. مواد معدنی موجود در نمک دریا تامین کننده کلیه نیازهای بدن هستند. پتاسیم، سدیم، کلر، آهن و مس و بسیاری دیگر از مواد مورد نیاز بدن در این مدل نمک ها وجود دارند. نمک دریا، خاصیت ضد التهابی دارد و با مصرف آن دردها و التهابات بدنی به سادگی بهبود می یابند. نمک دریا، تاثیر به سزایی در درمان سینوزیت دارد.

با مصرف مداوم نمک تهیه شده از دریا، کیفیت خواب شما بهبود می یابد و به سادگی می توانید، بی خوابی خود را درمان کنید. بهبود سلامت قلب نیز از مهمترین خواص نمک دریا است که استفاده از آن را بیشتر از پیش کرده است.

آشنایی با نمک قلیایی و اسیدی:

تقریبا همه نمک ها خاصیت بازی و قلیایی دارند. این خاصیت گاه ضعیف است و گاه قوی؛ در ساخت آن ها از ترکیبات اسیدی و بازی استفاده شده است که میزان قلیایی بودن آن ها را ضعیف یا قوی می کنند. در این مدل نمک ها مواد بسیاری وجود دارند. بی کربنات ها، کلرات ها، استات ها و… هر یک در این مدل نمک وجود دارند و خواص آن را دگرگون می سازند. از این نمک ها در موارد صنعتی استفاده می شود.

این مدل نمک ها در ساخت مواد شوینده مورد استفاده قرار می گیرند. نمک های قلیایی، از رسوبات دریاچه ها و خاکستر گیاهان به دست می آیند. این مواد غذایی کیفیت پخت غذاها را افزایش می دهند و در ساخت خمیر های نشاسته ای نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

افزون بر استفاده های خوراکی از نمک، استفاده از آن ها در عرصه های صنعتی نیز بسیار متداول است. استفاده از این ماده در یخ زدایی بسیار رایج می باشد. کاربرد این مواد در عرصه های تولید نفت و گاز نیز بسیار متداول است. استفاده از این مواد در صنایع الکترولیز نیز انجام می شود. در صنایع ساخت فلزات نیز وجود نمک بسیار ضرورت دارد.

نمک طعام

نمک بدون سدیم چیست؟

تا به این جا در رابطه با خواص نمک اطلاعات مفیدی به دست آوردیم و متوجه شدیم که نمک چیست؟ و چه کاربرد هایی دارد. در این بخش با دسته به خصوصی از انواع نمک های خوراکی آشنا می شویم که برای مصارف رژیمی تولید می شوند. این نمک ها برای کسانی که پرهیز غذایی دارند، بهترین طعم دهنده غذایی محسوب می شوند. نمک های بدون سدیم، مضرات نمک های سدیمی را به همراه ندارند. همین امر استفاده از آن ها را برای کسانی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، بلامانع کرده است.

نمک های رژیمی مزایا و معایب به خصوصی دارند. این مدل نمک ها با ترکیب با برخی مواد شیمیایی، در عملکرد قلب و عروق تاثیر منفی می گذارد. به طور کلی مبتلایان فشار خون بالا و بیماری های قلبی، باید در میزان مصرف نمک جانب احتیاط را رعایت کنند؛ حتی اگر نوع این مواد غذایی، رژیمی باشند. برخی از نمک ها از میزان مشخصی سدیم تشکیل شده اند. در ساخت مدل های رژیمی و بدون سدیم، از پتاسیم استفاده می شود.

برخی از افراد گمان می کنند، نمک های پتاسیمی هیچ زیانی برای بدن آن ها ندارند. به همین خاطر به اندازه دلخواه از این مواد استفاده می کنند. حال آن که استفاده از این نمک ها نیز باید کنترل شده انجام شود. اگر میزان پتاسیم دریافت شده بیشتر از حد اعتدال باشد، ریسک ابتلا به بیماری های اسمزی افزایش می یابد. این امر سلامت بدن را به خطر می اندازد. مصرف نمک پتاسیمی باید زیر نظر پزشک تغذیه انجام شود.

برای استفاده از این نمک ها، باید سطح پتاسیم خون شما بررسی شود. به این ترتیب پزشک معالج، آزمایشاتی برای شما می نویسد، تا درصد نیاز بدن شما به پتاسیم سنجیده شود. در سال های اخیر فرآوری برخی از مواد غذایی، سبب کاهش میزان پتاسیم موجود در آن ها شده؛ از این رو مصرف نمک های بدون سدیم برای جبران میزان پتاسیم مورد نیاز بدن، رایج شده است.

آشنایی با انواع نمک های صنعتی:

اگرچه نمک های خوراکی، جایگاه به خصوصی در دنیای مواد غذایی دارند؛ اما نمک های صنعتی نیز یکی از مهمترین ها محسوب می شوند. نمک های صنعتی نیز دسته بندی های به خصوصی دارند. این نمک ها بر اساس گرید مخصوص آن ها دسته بندی می شوند.

نمک های صدفی، شیلات، شکری، نخودی، پودری و… در این میان جای می گیرند که هر یک ویژگی ها و مشخصات مخصوص خود را دارند. هر یک از این انواع نمک ها کاربرد به خصوصی دارند. نمک های پودری از دانه های بسیار ریزی تشکیل شده اند. این نمک ها در جای خشک و بدون رطوبت نگهداری می شوند. قرار دادن آن ها در مجاورت رطوبت سبب کاهش خواص و آسیب دیدن این مواد خواهد شد.

نمک های صدفی نیز در این جای می گیرند که کاربردهای بسیاری دارند. این نمک ها بسیار شفاف و براق هستند. از این نمک ها در صنعت ساخت و تولید لبنیات استفاده می شود. انواع نمک های شیلاتی نیز در عرصه ساخت و تولید مواد ضد عفونی کننده به کار می روند.

دسته بندی چیستان دانستنی های خوراکی مقالات جذاب و خواندنی نمک
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت