مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

تفاوت جو دوسر و جو پرک

هست مارکتنویسنده: هست مارکت
بازدید: 37,387 بازدید
تفاوت جو دوسر و جو پرک

تفاوت جو دوسر و جو پرک

تفاوت جو دوسر و جو پرک در چیست ؟ آیا می دانید ؟ به شکل سنتی به انواع غلات و حبوبات جو دو سر که بدون غلاف باشد جوی پرک می گویند ،

ابتدا بخارپز شده و سپس به تکه های صاف در زیر غلطک های سنگین و مخصوص این محصول تبدیل می شود، جو دو سر، مانند دیگر غلات، یک پوسته بیرونی غیر قابل خوردن دارد .

 

تفاوت جو دوسر و جو پرک در این است که جو پرک یکی از انواع فرآورده های انواع جو است که با پرک شدن تحت فشار بخار در یک خط تولید پیشرفته ارزش غذایی آن بیشتر شده و مصرف آن در رژیم غذایی را آسان می کند.

 

Steam flaking یا روش پرک کردن با بخار آب یکی از روشهای مناسب جهت افزایش بهره وری از مواد دانه ای می باشد.

در این روش مواد دانه ای تحت فشار بخار آب و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قرار گرفته و سپس از بین دو غلطک فولادی مضرس عبور داده می شود.

این روش بهترین روش برای افزایش هضم و جذب نشاسته و افزایش تولید شیر در گاو شیری و افزایش رشد در گوساله های شیری می باشد.

در این روش هضم نشاسته غلات تا ۹۸% افزایش می یابد.
در این روش هضم پذیری نشاسته ۲۰-۱۱ درصد افزایش می یابد به نحوی که هضم پذیری نشاسته در روده کوچک افزایش می یابد و تفاوت جو دوسر و جو پرک به شکل اساسی در همین ویژگی نهفته است.

هضم پذیری جو نیز در روش پرک با بخار آب افزایش می یابد.

در آزمایشی مشخص شد که ME (انرژی قابل جذب) جو پرک شده ۱۳% بیشتر از جو آسیاب شده می باشد.

در این روش بازچرخش اوره به شکمبه از طریق دیواره ی شکمبه افزایش یافته و متابولیسم پروتیین بهتر می شود , با افزایش تولید پروتیین جذب اسیدهای آمینه بوسیله غدد لنفاوی نیز بهتر انجام می شود.

 

موارد استفاده جو پرک

غلات سرشار از مواد مغذی هستند اما اینکه به چه روش هایی می توان از آنها استفاده کرد حائز اهمیت است .

با توجه به فواید جو پرک بهتراست روش مصرف آن را نیز بدانید.

جو از غلاتی است که ارزش غذایی بالا دارد اما برای استفاده از آن بهتر است زمان یخت آن بررسی شود.

از آنجاییکه جو پرک دو سر یکبار بخارپز شده است اگر از نوع درشت باشد

زمان پخت آن حدود ۱۵ تا ۲۰دقیقه است و اگر از نوع خرد شده باشد به ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد .

از انجاییکه جو پرک قبلا بخارپز شده امکان استفاده از آن بصورت خام وجود دارد . این موضوع نیز تفاوت جو دوسر و جو پرک را بیان می کند.

 

جو پرک در سالاد الویه :جو دوسر

  • در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی از پرک جو دو سر پخته شده استفاده نمایید که بسیار لذیذ و مقوی است.
  • برای پخت جو دو سر پرک جهت تهیه سالاد الویه به ازای هر پیمانه پرک جو دو سر دو پیمانه آب کافی است
  • جو پرک را میتوان در کتلتها بکار یبرد
  • استفاده از جو پرک در انواع شیرینی ها و کیک ها
  • جو پرک درنانها بجای گندم و یا در کنار آن
  • بصورت تنقلات در کنار انواع مغزیجات مانند کشمش گردو یا هر میوه خشک
  • در کنار میوه های تازه مانند حلقه های موز اناناس توت فرنگی و سیب … بعنوان میان عده
  • در وعده صبحانه در شیر یا شیر سویا یا شیر نارگیل و به آن بنا به ذائقه کمی عسل و دارچین اضافه کنید .

 

بهتر است تفاوت جو دوسر و جو پرک را برای کودک دلبندتان توضیح دهید تا او از خواص هر یک آگاه شود.

بدلیل فواید فراوان در تغذیه کودکان استفاده شود.

  • در شیر ده الی پانزده دقیقه پخته شود بسته به ذائقه کودک آن را شیرین کنید و یا به اب گوشت اضافه شود و بمدت ۱۵ دقیق روی حرارت قرار گیرد .
  • همچنین می توان در پوره سبزیجات و یا میوه کودک بکار برد .
  • در تهیه انواع سوپ و آش استفاده شود که به علت لعاب بالایی که دارد در سوپ و آش قوام خوبی پیدا می کند.
  • به دلیل همین ویژگی با اسیاب جو پرک می توان از آن در غداها و خوشت ها بعنوان غلظت دهنده استفاده شود
  • همینظور در کتلت ها جایگزین ارد سوخاری شود .

 

مثالهایی از بکارگیری جو دو سر پرک در غذاها :کتلت ، جو پرک سوپ ، جو پرک در سالاد اولویه

 

تفاوت جو دوسر و جو پرک

در قیمت: قیمت جو دوسر پرک و جو دوسر با توجه به نوع بسته بندی و شرکت تولید کننده متفاوت در نظر گرفته شده که در هنگام خرید باید به آن توجه نمود.

از انجاییکه این ۲ ماده موارد مصرف مختلفی دارند ،با توجه به نوع بکارگیری قیمت آن متفاوت است .

 

مزایای استفاده از جو دوسر و جو پرک در رژیم غذایی:

  • بهبود سیستم گوارش بدن و معده
  • درمان یبوست
  • بیماری های مختلف پوستی
  • مناسب برای کاهش وزن
  • کمک به زیبایی و درخشندگی پوست
  • قابل استفاده برای افرادی که از کبد چرب رنج می برند.
  • برای مبتلایان به فشارخون یک گزینه مناسب به شمار می رود.
  • افرادی که با قند خون و دیابت درگیرند می توانند از جو پرک استفاده کنند.
  • برای ورزشکاران و بدنسازی بهترین پیشنهاد محسوب می گردد.
  • در درمان اگزما و خارش پوست می توان به شکلی مؤثر عمل کند.

جو دوسر چیست؟

جو دوسر در گذشته به عنوان غذای دام کاربرد داشته است.

ولی پس از مشخص شدن مفید بون آن از لحاظ مواد مغذی و درمانی کشت، تولید و مصرف آن نیز بیشتر شده است.

ولی هنوز هم در کشور کشت گسترده ی این محصول انجام نمی شود.

اما فرق جو با جو دوسر در چیست؟

کشت این محصول به شکل زراعی، اولین بار در اصفهان انجام شد خرید عمده جو دوسر ، قیمت بذر جو دوسر علاوه بر روش حضوری، از طریق وب سایت های مختلفی به صورت اینترنتی و یا تماس با شماره های اعلام شده توسط آن ها و توافق در مورد کیفیت و چگونگی ارسال سفارش امکان پذیر است.

از جمله ی این وب سایت ها می توان اشاره کرد که به ارائه خدمات در زمینه فروش عمده جو دوسر پرک (خارجی و داخلی) و همچنین محصولات به دست آمده از آن در انواع مختلف می پردازد.

جو دوسر یا یولاف نام علمی avena sativa  گیاهی است از خانواده گندمیان که دارای گل های بسیار ریز و نامشخص است .

گیاهی علفی یکساله است که به عنوان غذای دام کشت می شود .

 

فرق جو با جو دوسر از لحاظ خاصیت:

جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می باشد.
قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف خوراک دام می رسد؛

ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن را نیز افزایش داده است.

عصاره ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار می رود.

از یک صد سال قبل از میلاد جو دو سر بیش تر در نواحی شمالی کشت می شده است.

جو دو سر طبعی سرد و طبیعت خشکی دارد. سرشار از مواد قندی و ازوته همچنین پروتئین، چربی، فسفر، آهن، کلسیم، ویتامین A , و گروه ویتامین های B است.

کسانی که از بیماری های پوستی رنج می برند هیچگاه خوردن جو دو سر را فراموش نکنند.

تفاوت جو دوسر و جو پرکخواص دارویی جو دوسر:

  •  درمان ضعف عمومی :

جوشانده دانه های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد .

داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می باشد.

 

  •  درمان یبوست و بواسیر :

جوشانده آرد و دانه های جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار ۲ تا ۳ فنجان به مدت ۲ تا ۳ روز مصرف می شود

اثر ملین داشته، یبوست را از بین می برد

و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان می نماید. این ویژگی نیز فرق جو با جو دوسر است که باید به آن توجه کنیم.

 

  •  درمان سنگ کلیه :

جوشانده ۲۰ گرم دانه جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه،

انواع ناراحتی های کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و … به کار می رود.

  •  التیام زخمی :

برای التیام زخم های کهنه و شدید می توان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.

برای رفع یبوست جوی دوسر را بو داده آرد کنند
مانند قهوه بجوشانید روزی ۲ الی ۳ استکان به مدت ۳ روز صبح ناشتا میل شود.

برای درمان نقرس ۲۰ گرم جو را در ۵ لیوان آب جوشانده روزی ۴ لیوان میل شود.
البته برای این کار به فرق جو با جو دوسر حتما توجه کنید.

  •  برای درمان آب آوردن انساج

جهت درمان سرفه ، ورم حلق و حنجره و اخلاط خونی

برای تقویت کودکان و افراد کهنسال و بیمارانی که دوره نقاهت را می‎گذارنند.

اگر جو را در آبگوشت یا شیر جوشانده میل کنند غذایی مقوی است البته جو پوست گرفته نباشد.
دانستن فرق جو با جو دوسر و تفاوت جو دوسر با جو پرک در این دتور العمل های درمانی بسیار مهم است.

برای درمان کمردرد، درد پهلو و قولنج‎ها، جوی دوسر را با سرکه پخته به صورت ضماد در محل درد بگذارید.

برای رفع خستگی پاها، سرمازدگی و تاول زخم‎ها با جوشانده غلیظ کاه جو پاشویه کنید.

  • فواید  در رژیم لاغری

به عقیده ی متخصصان تغذیه مصرف منظم سبوس جو دوسر به لاغری کمک می کند.

اگر می پرسید چرا باید بگوییم که این ماده ی غذایی جلوی اشتها را می گیرد و باعث سیری طولانی مدتی می شود.

سبوس جو دوسر سرشار از فیبرهای محلول در آب و فیبر پکتین است و می دانید که فیبرها به لاغری کمک زیادی می کنند.

اگر در طول صرف غذا از این ماده ی غذایی میل کنید و آب کافی بنوشید

فیبرهای موجود در آن داخل معده حجیم شده و به سرعت احساس سیری ایجاد می کنند.

 

از این ها گذشته سبوس جو دوسر اجازه ی انباشته شدن کالری ها در روده را نمی دهد.

سبوس خاصیت چسبندگی بالایی دارد و برای همین به مواد مغذی و کالری های اطراف خود می چسبد.

در نتیجه اجازه نمی دهد که کالری ها وارد خون بشوند و آن ها را از طریق مدفوع از بدن خارج می کند.

 

تفاوت سبوس جو دو سر با بلغور جو دو سرجو دوسر

بلغور از دانه ی جو دو سر درست می شود و سرشار از کالری و گلوسیدها بوده و فیبر کمی دارد.

سبوس از پوشش فیبردار جو دوسر حاصل می شود که سرشار از بتا گلوکان است

و این فیبر اصلی ترین و مهم ترین فیبر موجود در آن است.

 

تمام خواصی که در این مطلب ذکر شد متعلق به سبوس جو دوسر می باشد نه بلغور جو دو سر.

علاوه بر این سبوس جو دو سر سرشار از پروتئین است.
دقت داشته باشید که تفاوت جو دوسر با جو پرک بسیار زیاد است
و همچنین، فرق جو با جو دوسر نیز فوق العاده حایز اهمیت است.

شما می توانید از این ماده ی غذایی در تهیه ی انواع کیک، بیسکویت، مافین، خمیر پیتزا و غیره استفاده کنید.
همچنین، با استفاده از تفاوت های این فراورده های مفید و ارزشمند، سلامت خود را تضمین کنید.

دسته بندی مقالات جذاب و خواندنی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت