مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

سس پستو چیست ؟

بازدید: 1,213 بازدید
سس پستو

پستو چیست ؟ پستو؛ یکی از طعم دهنده‌های مشهور برای پاستاها و اغلب غذاهای ایتالیایی است. این سس  را می‌توانید برای صبحانه، ناهار، شام و یا حتی یک میان وعده مصرف نمایید. برای تهیه این سس؛  از چند ماده اولیه استفاده می‌شود؛ که نیازی به پختن آن‌ها نیست.  طرز تهیه این سس بسیار ساده و راحت است؛ ریحان سبز، پنیر پارمزان و روغن زیتون از مواد اصلی تشکیل دهنده این سس هستند. سس پستو همچنین؛ یک سس محبوب و خوشمزه است که؛ یکی از غذاهای معروف و مناسب برای گیاهخوران نیز به شمار می‌رود.

آنچه در این مقاله درباره سس پستو خواهید خواند:

  • سس پستو چیست
  • طرز تهیه سس پستو و ترکیبات آن
  • نکات مهم در طرز تهیه سس پستو
  • کاربرد سس پستو در آشپزی
  • طرز تهیه سیب‌زمینی سرخ شده با سس پستو

 

سس پستو چیست ؟

سس پستو؛ یکی انواع سس‌های خوشمزه ایتالیایی است که بسیار خوش رنگ است و دارای طعمی لذیذ است. این سس پرطرفدار ایتالیایی؛ را می‌توان به روش‌های مختلفی تهیه کرد.  خاستگاه این سس؛ شهر جنوا در لیگوریا ایتالیا است و از سس‌های خوشمزه مخصوصا برای تهیه انواع پاستا به شمار می‌رود. سس پستو؛ انواع مختلفی دارد و همانند یک طعم‌دهنده عمل می‌کند. این سس را می‌توانید با انواع پاستا، مرغ تنوری، ماهی، سبزیجات گریل شده و .. میل کنید.

طرز تهیه سس پستو

طرز تهیه سس پستو و ترکیبات آن

همان‌طور که گفته شد؛ سس پستو به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. با این وجود متداول‌ترین روش برای تهیه آن استفاده از دانه کاج بو داده، گردو یا بادام زمینی برشته است. سس پستوی ریحان و اسفناج،  سیر له شده، ریحان خردشده، دانه کاج اروپایی، روغن زیتون، پینر پارمزان( پارمیجانو) و پنیر فیورساردو که گونه‌ای از پینر گوسفندی است. از مواد تشکیل دهنده این سس است که به صورت سنتی تهیه می‌شود.

مواد لازم

  • برگ ریحان سبز و تازه؛ ۲ پیمانه
  • اسفناج تازه؛ ۴ پیمانه
  • سیر؛ ۲ حبه
  • آبلیمو تازه؛ ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمزان؛ ۴/۱ پیمانه
  • روغن زیتون؛ ۳/۱ پیمانه
  • نمک، فلفل؛ به مقدار کافی

طرز تهیه:

مرحله اول؛ برای تهیه این سس ابتدا اسفناج، ریحان، سیر، آبلیمو، پینر پارمزان، نمک و فلفل را درون غذاساز ریخته و اجازه بدهید به مدت ۳۰ ثانیه تمامی مواد با هم خوب مخلوط شوند.

مرحله دوم: سپس در همان حالت که غذاساز روشن است؛ روغن زیتون را اضافه نموده و دستگاه را تا زمان به وجود آمدن یک سس یکدست، روشن نگه دارید.

مرحله سوم؛ در این مرحله سس پستوی شما آماده است، آن را درون یک ظرف شیشه‌ای درب دار بریزید و در یخچال قرار بدهید.

نکات مهم در طرز تهیه سس پستو

این سس را می‌توانید تا دو هفته درون یخچال و برای مدت بیشتر در فریزر نگه دارید.

اما اگر قصد فریز کردن سس پستو را دارید؛ بهتر است به آن پنیر اضافه نکنید و در زمان سرو به بقیه مواد آن را اضافه کنید.

هر چه روغن زیتون؛ بیشتری به مواد اضافه کنید، سس روان‌تری خواهید داشت.

استفاده از آبلیمو در این سس؛ از کپک‌زدن آن جلوگیری می‌کند.

زمان آماده‌سازی؛ بیست دقیقه است.

این سس؛ مناسب چهار نفر است.

سس پستو دارای انواع مختلفی است:

سس پستو قرمز؛ همان سس پستوی گوجه‌فرنگی است که در آن به جای ریحان؛ از گوجه‌فرنگی پوره شده استفاده می‌شود.

سس پستو سفید؛ از دیگر انواع سس پستو است که هیچ‌گونه سبزیجاتی به آن اضافه نمی‌شود و اما در عوض سس مایونز به آن اضافه کرده تا رنگ سفیدی داشته باشد.

سس پستو با بادام زمینی یا بادام هندی و با پسته از دیگر از انواع سس پستو هستند که دارای طعم بسیار لذیذی هستند. ( نکته مهم این‌که اگر تمایل دارید از مغزیجات در این سس استفاده کنید؛ بهتر است آن‌ها را از قبل کمی تفت بدهید.)

انواع سس پستو

کاربرد سس پستو در آشپزی

پستو را می‌توانید در انواع پاستا و غذاهای ایتالیایی ترکیب کنید؛ صبحانه، ناهار، شام و یا حتی برای میان وعده؛ می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

پستو و صبحانه

دوست دارید صبحانه‌ای متفاوت داشته باشید؟

پستو را می‌توانید روی نان تست بمالید؛ تا جایگزینی خوشمزه برای کره و مربا باشد، جایگزینی که خوشمزه‌تر و سالم‌تر است.

املت پستو درست کنید! کافی است یک قاشق پستو را به تخم‌مرغ‌هایی که از قبل هم زده‌اید اضافه نمایید تا کاملا با مواد املت ترکیب شود. سپس بگذارید همانند املت موادتان پخته شود.

پستو و ناهار و شام

مطمئنا پاستا؛ یکی از آن غذاهایی است که با این سس طعمی عالی به خود می‌گیرد. زمانی که پاستا را خوب پخته و آن را کاملا آبکش نموده؛ آن را سریع داخل یک کاسه بزرگ ریخته و با یک چهارم پستو کاملا مخلوط نمایید. پاستاها که سبز رنگ شدند؛ می‌توانید آن را میل نمایید.

یکی دیگر از غذاهایی که با این سس؛ بسیار خوشمزه می‌شود؛ سوپ‌ها هستند. سوپ گوجه، سوپ سیب‌زمینی و بسیاری از سوپ‌های دیگر را این بار با این سس امتحان کنید! می‌توانید یک قاشق از این سس را با یک کاسه سوپ ترکیب کرده و یا بر روی سوپ خود بریزید تا ببینید که چطور این سس می‌تواند در تغییر طعم سوپ معجزه کند.

سس پستوی رقیق شده؛ بهترین طعم دهنده برای مرغ پخته یا استیک است. مرغ و گوشت را به هر شکلی که دوست دارید برش داده و قبل از سرو آن کمی از این سس روی آن بریزید. طعم متفاوت گوشت را به خوبی احساس خواهید کرد.

همچنین می‌توانید سس پستو را با انواع سبزیجات از سیب‌زمینی گرفته تا کلم بروکلی ترکیب کنید.  با این سس ساندویچ‌های خوشمزه‌تری داشته باشید و یا حتی به جای سس گوجه در پیتزا از این سس استفاده نمایید.

سس پستو و میان وعده‌ها

اگر شما هم جزو افرادی هستید که علاقه‌مند هستید خودتان نان را در خانه بپزید؛ می‌توانید نیم پیمانه سس پستو را با خمیر نان خود ترکیب کرده تا با طعم شگفت‌انگیز آن بیشتر آشنا در انواع نان شوید.

همان‌طور که گفته شد؛ این سس یک طعم ‌دهنده بی‌نظیر است، بنابراین می‌توانید آن را روی پاپ‌کورن بدون کره خود بریزید و کمی پنیر پارمزان نیز به آن اضافه نمایید. بعد از این‌که مواد را خوب با هم ترکیب کردید؛ خوشمزه‌ترین پاپ‌کورنی را که تا به حال خورده‌اید را می‌توانید تجربه و میل نمایید.

این سس برای سالاد؛ ترکیبی بی‌نظیر است که می‌تواند برای یک میان وعده عالی بسیار مناسب باشد.

سس پستوی ریحان؛ از برترین نوع این سس است.  سس پستو فرانسوی نیز از دیگر انواع این سس است که برای تهیه آن کافی است به جای ریحان از جعفری تازه استفاده نمایید.

طرز تهیه سیب‌زمینی سرخ شده با سس پستو

سیب‌زمینی سرخ‌شده با این سس؛ یکی از ساده‌ترین غذاهایی است که می‌توانید با سس پستو تهیه کنید.

مواد لازم

  • روغن زیتون؛ یک قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی خردش ده؛ دو عدد
  • پیاز قرمز ریز شده؛ یک عدد بسیار کوچک
  • تخم‌مرغ؛ دو عدد
  • پینر پارمزان؛ به مقدار کافی

طرز تهیه

مرحله اول؛ ابتدا روغن زیتون را درون ماهیتابه ریخته و روی گاز با حرارت ملایم قرار بدهید. سپس پیاز‌ها را به آن اضافه نموده و بگذارید کمی نرم شوند.

مرحله دوم؛ در این مرحله سیب‌زمینی‌های خرد شده را داخل ماهیتابه ریخته و اجازه بدهید به مدت ۸ دقیقه روی حرارت ملایم سرخ رنگ و طلایی شوند.

مرحله سوم؛ زمانی که سیب‌زمینی‌ها پخته شدند؛ می‌توانید سس را به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ بعد از این‌که سس حسابی به خورد سیب‌زمینی رفت؛ تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه نموده و بگذارید تا سفیده تخم‌مرغ کاملا سفت شود.

مرحله پنجم؛ بعد از پختن مواد؛ ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و قبل از این‌که موادتان سرد شود؛ کمی پنیر پارمزان به آن اضافه کنید. در این مرحله سیب‌زمینی سرخ شده با سس پستو شما آماده‌است؛ می‌توانید آن را میل کنید.

نکته: اضافه کردن مقدار سس کاملا سلیقه‌ای است؛ می‌توانید به ترکیب موادتان سس بیشتر یا کمتری اضافه نمایید با این وجود توجه داشته باشید که سس باید حتما سیب‌زمینی‌ها را پوشش بدهد.

کاربرد سس پستو در آشپزی

سخن آخر:

در نهایت باید گفت که با این سس؛ می‌توان انواع غذاهای مختلفی را تهیه نمود. بروسکتا با پنیرریکوتا، پاستا پستو با قارچ و مرغ،  و بروسکتای ایتالیایی با سس پستو؛ از دیگر غذاهایی هستند که می‌توانید تهیه نمایید. حتما از این سس اصیل ایتالیایی در پاستا‌های خود استفاده نموده تا با مزه جدید پاستا بیشتر آشنا شوید. به خاطر داشته باشید که این سس؛ پای ثابت تمام غذاهای ایتالیای است تا طعمی شگرف و لذیذ به آن‌ها ببخشد.

دسته‌بندی انواع سس ها دانستنی های خوراکی سس وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
محصولات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت