مراجعان گرامی در صورت بروز هر گونه مشکل لطفا با شماره 02191016284 یا 09027575425 تماس و یا به شماره 09193639306 از طریق واتساپ پیام بدهید .

آرد گلوتینوس چیست؟

modirنویسنده: modir
بازدید: 64 بازدید
گلوتینوس

مقدمه:
آرد گلوتینوس با استفاده از برنج های دانه کوتاه تولید می ‌گردد. این آرد با عناوین آرد برنج شیرین نیز خوانده می ‌شود. البته برخی از افراد نیز آن را پودر برنج شیرین می ‌نامند. این آرد چسبناک است و به دلیل بافت بسیار خوبی که دارد برای پخت انواع پیراشکی، انواع نان و شیرینی نیز مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

آنچه خواهید خواند:

  • آرد برنج گلوتینوس
  • معرفی انواع آرد برنج گلوتینوس
  • طرز تهیه آرد برنج گلوتینوس
  • برنج گلوتینوس از کجا بخریم؟
  • خواص آرد گلوتینوس
  • جمع بندی
  • سوالات متداول

آرد برنج گلوتینوس

آرد گلوتینوس یا آرد موچی به عنوان یکی از پر طرفدار ترین متریالی است که در شیرینی پزی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. اگر تا به حال شیرینی موچی را میل کرده باشید متوجه طعم و شکل بی ‌نظیر آن نسبت به سایر شیرینی ‌ها خواهید شد. علت خاص بودن این شیرینی آردی است که در پخت آن به کار می‌ برند.

آرد موچی از یک نوع برنج خاص به نام گلوتینوس تولید می ‌گردد که از خواص منحصر به فردی نیز برخوردار است. البته کاربرد این آرد تنها به تهیه شیرینی موچی محدود نشده بلکه برای پختن انواع شیرینی ‌ها و کوکی‌ های دیگر نیز از آن استفاده می ‌کنند.

پیش از این که درباره نحوه تهیه آرد گلوتینوس با شما عزیزان صحبت کنیم پیرامون انواع آرد موچی با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد. به طور کلی آرد موچی تنها یک مدل دارد و تمامی افراد نیز آن را با همین عنوان می ‌شناسند. میزان شیرینی این آرد بسیار زیاد است و از چسبندگی بالایی نیز بهره می ‌برد و همین امر سبب شیرین ‌تر شدن شیرینی شما خواهد شد.

گلوتینوس

برخی از افراد بر این باور هستند که این آرد می ‌تواند سبب خفگی شود، اما با این وجود از مزایایی نیز برخوردار است. به عنوان مثال آرد گلوتینوس به عنوان یک جایگزین مناسب برای آرد گندم به شمار می ‌رود که می ‌توان برای تهیه انواع کیک ‌ها و شیرینی‌ ها از آن استفاده کرد. این آرد سرشار از فیبر است و مصرف آن می ‌تواند فیبر مورد نیاز بدن انسان را تامین کند.

معرفی انواع آرد برنج گلوتینوس

در زمان ‌های گذشته افراد از آرد گندم به جای آرد گلوتینوس استفاده می ‌کردند، اما در حال حاضر از آن جایی که شیرینی ‌های گوناگونی پخته می ‌شود این آرد را نیز در گروه های گوناگونی تقسیم بندی می ‌کنند. انواع آرد برنج گلوتینوس عبارتند از:

آرد موچی:
  • به عنوان پر کاربرد ترین نمونه آرد گلوتینوس که در شیرینی پزی نیز به وفور مورد استفاده قرار می ‌گیرد می ‌توان به آرد موچی اشاره کرد. همان طور که دریافتید این آرد مخصوص تهیه شیرینی است، اما کاربرد آن تنها به پخت این نوع شیرینی محدود نخواهد شد. این آرد کاملاً شیرین می ‌باشد و از طرفی نیز کاملاً چسبناک است و به همین جهت با سایر آرد هایی که در بازار مشاهده می‌ کنید تفاوت‌ های زیادی خواهد داشت.
  • قیمت آرد موچی نسبت به سایر آرد ها بالا تر می‌ باشد. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که شیرینی موچی چیست؟ در پاسخ باید گفت که این شیرینی به عنوان یکی از برترین شیرینی ‌های ژاپنی به شمار می ‌رود که نه تنها در کشور ژاپن بلکه در تمام نقاط جهان و علی الخصوص ایران طرفداران خاص خود را دارد. با توجه به این که افراد زیادی به این آرد علاقمند هستند طبیعی است که میزان خرید آرد موچی نیز نسبت به سایر آرد ها بیشتر باشد.
گلوتینوس دوکبوکی:
  • این نوع آرد همان طور که از نام آن مشخص است برای تهیه و پخت دوکبوکی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. ممکن است بسیاری از شما عزیزان دوکبوکی را نشناسید. دوکبوکی یک نوع کیک برنجی بسیار لذیذ و خوشمزه است که در کشور ژاپن تهیه می ‌گردد. برای تهیه این شیرینی امکان استفاده از هر نوع آردی وجود نخواهد داشت و تنها می ‌توان از آرد گلوتینوس دوکبوکی استفاده کرد. استفاده از این آرد مخصوص برای تهیه شیرینی دوکبوکی اهمیت بسیار زیادی دارد تا بتوان طعم بی ‌نظیر آن را حس کرد.
آرد گلوتینوس کوکی:
  • کوکی‌ ها طرفداران بسیار زیادی دارند و در تمام نقاط جهان مورد استفاده قرار می ‌گیرند. برای تهیه این نوع شیرینی استفاده از آرد گلوتینوس کوکی ضرورت خواهد داشت.

طرز تهیه آرد برنج گلوتینوس

گلوتینوس یک نوع برنج ژاپنی می ‌باشد. بنابراین هنگامی که از آرد برنج گلوتینوس صحبت می ‌شود، بدین منظور است که این نوع آرد نیز ژاپنی است.

برنج گلوتینوس از لحاظ شکل ظاهری به جو شباهت زیادی دارد و از لحاظ مزه نیز طعم کاملاً خاص و منحصر به فردی خواهد داشت. هم اکنون به طرز تهیه آرد برنج گلوتینوس خواهیم پرداخت تا با آن آشنایی یابید. مراحل تهیه آرد برنج گلوتینوس عبارتند از:

  • در مرحله اول به منظور تهیه این آرد باید حدود یک کیلوگرم برنج گلوتینوس و حدود ۲ لیتر آب برای تهیه نمایید. به این نکته توجه فرمایید که اگر به مقدار بیشتری آرد احتیاج دارید میزان برنج مورد نظر شما نیز افزایش خواهد یافت. به طبع در این شرایط میزان آب مورد استفاده نیز افزایش می ‌یابد.
  • برنج ‌ها را درون آب ریخته و خیس کنید و به آن ها اجازه بدهید تا به مدت کمی استراحت کنند. مدت زمان خیساندن برنج درون آب حدود دو روز خواهد بود، اما در این مدت باید دائماً آب روی برنج را تعویض کنید.
  • در این مرحله باید آب روی برنج را خالی کرده و برنج‌ ها را درون یک هاون بکوبید تا نرم شوند. پس از کوبیدن برنج‌ ها نوبت به پهن کردن و الک کردن آن ها می ‌رسد.
  • در این مرحله آرد شما آماده خواهد بود. یک بار دیگر آرد را به طور کامل الک کنید و سپس برای پخت انواع شیرینی، نان و پیراشکی مورد استفاده قرار دهید.

برنج گلوتینوس از کجا بخریم؟

ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که برای تهیه این آرد که به برنج گلوتینوس احتیاج داریم این برنج را از کجا باید تهیه کنیم.

به طور کلی می ‌توان گفت که در حال حاضر این برنج در اکثر فروشگاه ‌هایی که لوازم قنادی و آشپزی دارند مشاهده می ‌شود و شما می ‌توانید به راحتی آن ها را خریداری کنید.

از آن جایی که امروزه بسیاری از افراد خرید خود را به صورت اینترنتی و آنلاین انجام می ‌دهند، از طریق فضای مجازی می ‌توانید آن ها را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

گلوتینوس

در برخی از عطاری‌ ها همچنین و فروشگاه ‌های زنجیره ‌ای بزرگ و حتی سوپر مارکت ‌ها نیز می ‌توانید این برنج را بیابید.

به شما عزیزان پیشنهاد می ‌کنیم که این آرد را از فروشگاه ‌ها و سایت ‌های معتبر و قابل اطمینان خریداری کنید. از آن جایی که امروزه بسیاری از افراد سودجو در پی فریب مشتریان خود هستند باید از سطح کیفیت محصول مطمئن شده و سپس نسبت به خرید آن اقدام نمایید.

خواص آرد گلوتینوس

برنج گلوتینوس از خواص بسیار زیادی برخوردار است و این امر موجب می ‌شود که آرد آن نیز از این مزایا برخوردار گردد. خواص این برنج به حدی زیاد است که افرادی که به دلیل شرایط جسمانی خود امکان میل کردن این برنج را ندارند، می ‌توانند آن پوره کرده و سپس میل کنند.

به عنوان مهمترین خواص گلوتینوس می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • آرد گلوتینوس فاقد گلوتن می ‌باشد. گلوتن یک نوع پروتئین است که سیستم گوارش بدن را تحریک کرده و سبب آسیب به آن خواهد شد. این آرد برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند بهترین گزینه خواهد بود. تمام خواص برنج‌ های معمولی در برنج گلوتینوس نیز مشاهده می‌ شود، اما تنها تفاوت این دو برنج مربوط به اندازه دانه‌ ها و میزان رطوبت آن ها می ‌باشد.
  • در آرد گلوتینوس یک ماده به نام کولین مشاهده می‌ شود که سبب خارج شدن کلسترول و همچنین تری گلیسیرید از کبد خواهد شد. کولین موجود در این آرد کبد شما را از وجود کلسترول و تری گلیسیرید پاکسازی خواهد کرد. اگر این آرد را مصرف کنید نه تنها کلسترول خون شما کاهش پیدا می‌کند بلکه قند خون شما نیز در محدوده ‌ای کاملاً نرمال قرار می ‌گیرد.
  • از دیگر خواص بی ‌نظیر این آرد می ‌توان به وجود فیبر بسیار بالا در آن اشاره کرد که سبب رفع مشکل یبوست خواهد شد. در واقع اگر این آرد را مصرف کنید با روشی کاملاً گیاهی می ‌توانید یبوست خود را برطرف نمایید.
  • فیبر موجود در این آرد علاوه بر این که سبب تامین فیبر بدن می ‌شود در جهت لاغری انسان نیز بسیار موثر خواهد بود.
  • در افرادی که به گلوتن حساس هستند مصرف این آرد به سیستم گوارشی آنان صدماتی را وارد خواهد کرد، بنابراین می ‌توانند از این نوع آرد استفاده کنند زیرا همان طور که بیان کردیم این آرد فاقد گلوتن می‌ باشد.

جمع بندی

در این مقاله بیان کردیم که آرد گلوتینوس با استفاده از یک برنج ژاپنی با نام گلوتینوس تولید می ‌شود. از این برنج برای تهیه انواع شیرینی‌ ها و نان ‌ها استفاده می‌ کنند. شیرینی و چسبندگی بالای این آرد سبب افزایش کاربرد آن در صنعت شیرینی پزی شده است.

این آرد از خواص بسیار زیادی برای سلامتی انسان برخوردار می ‌باشد و شما عزیزان با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود می ‌توانید از فواید منحصر به فرد آن برخوردار شوید.

سوالات متداول

  • شیرینی موچی با چه نوع آردی تهیه می ‌شود؟ آرد گلوتینوس
  • آیا در آرد گلوتینوس گلوتن وجود دارد؟ خیر
  • علت پرطرفدار بودن آرد گلوتینوس چیست؟ شیرینی و چسبندگی بالا
دسته بندی خانه و آشپزخانه دانستنی های خوراکی شیرینی و کیک ها مقالات جذاب و خواندنی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت