
مقایسه سس ها و آشنایی با چند سس مایونز و سس گوجه
در مقاله قبلی با تاریخچه سس و انواع آن در جهان آشنا شدید. در ادامه سعی داریم سسهای بیشتری را معرفی کرده تا بتوانید سس مناسب خود را انتخاب کنید. البته که انتخاب سس بستگی به ذائقه شما دارد؛ با این وجود تنوع سس ها به قدری زیاد است که ممکن است انتخاب را مشکل سازد.
بهرحال زمان آن رسیده است که با انواع سس بیشتر آشنا شوید تا بتوانید با این چاشنیهای خوشمزه طعم جدیدی از غذا را تجربه نمایید. سس برگر، سس کاری کلاسیک، سس فلفل گوست، سس سویا، سس تریاکی. سس سرکه بالزامیک، سس پاپریکا، سس مایونز سیر، مولاسس، سس پیتزا، تنها برخی از سس هایی هستند که میتوانند طعمی دلچسب به غذای شما ببخشند. سس ها؛ در انواع و طعم های مختلف برای غذا و سالاد استفاده میشوند. در ادامه مقاله شما را با انواع سس مایونز و انواع سس قرمز آشنا خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله درباره سس ها خواهید خواند:
- انواع سس
- آشنایی با انواع سس مایونز
- آشنایی با انواع سس قرمز
- سس مایونز یا سس گوجهفرنگی؛ کدام یک مناسب است؟
انواع سس
سس تند دوست دارید یا سس شیرین؟ به نظرتان پیتزا با سس سفید خوشمزهتر است یا سس گوجه؟ اصلا مایل هستید طعمهای جدید سس را تجربه کنید؟ بیایید کمی از انواع سس بیشتر بدانیم تا دایره انتخابمان برای تجربه یک چاشنی خوشمزه گستردهتر شود.
سس ها؛ انواع و اقسام متفاوتی دارند، با این وجود همگی آنها به دو دسته سس های سالاد و سس های غذا تقسیم میشوند. بعضی سس ها شیرین هستند و بعضی دیگر تند و آتشین، بعضی از این چاشنیها به صورت سرد استفاده میشوند. همانند مایونز و بعضی دیگر به صورت گرم مانند سس آلفردو در پاستای آلفردو، در نهایت این که سس ها دنیای وسیعی دارند که مطمئنا با بیشتر آنها آشنایی کاملی نخواهید داشت. در ادامه این مقاله به معرفی و مقایسه چند سس محبوب خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع سس مایونز
سس مایونز؛ سسی است که از تخممرغ، روغن زیتون، سرکه و خردل درست میشود. سس مایونز یا همان سس سفید؛ یکی از سس های محبوب در جهان است و سالهاست به عنوان یک چاشنی خوشمزه برای انواع سالاد و ساندویچ مورد استفاده قرار میگیرد. این سس؛ در گروه سس های سرد قرار دارد که بیشتر مناسب سالاد است. سس مایونز؛ داری طعمهای متفاوتی است. سس مایونز بدون گلوتن،، سس مایونز بدون سیر گلوتن و سس مایونز لایت بدون گلوتن نمونههایی از این سس است.
سس مایونز بدون گلوتن
خب اول همه باید بگوییم که گلوتن چیست؟ گلوتن؛ از خانواده پروتئینها است که بیشتر در غلاتی همانند گندم و جو یافت میشود. این ماده یک منبع تغذیهای بسیار قوی است و همچنین باعث تغذیه باکتریهای مفید میشود. این ماده میتواند نیازهای بدن فرد را از نظر مواد مغذی تامین کند؛ با این وجود زمانی گلوتن خطرناک میشود که برای فرد اثرات جانبی داشته باشد.
در حقیقت رژیم بدون گلوتن؛ یکی از رژیمهای معروفی است که امروزه در سرتاسر دنیا کاربرد دارد. در این رژیم؛ تمام مواد غذایی که در آنها گلوتن به کار رفتهاست، کامل از زندگی حذف میشوند. این رژیم مناسب کسانی است که سبک زندگی سالم را انتخاب کرده و یا به دنبال کاهش وزن خود هستند. سس مایونز بدون گلوتن؛ مناسب افراد فنیلکتونوری یا افرادی که باید از پروتئین کم استفاده کنند وکسانی که رژیم غذایی وگان دارند است. این سس؛ میتواند در غذا و سالاد استفاده شود.
سس مایونز سیر بدون گلوتن
سس مایونز سیر بدون گلوتن؛ یک سس خامهای شکل است که میتواند طعمی متفاوت به غذای شما ببخشد. این سس؛ ترکیب غذایی کاملی دارد و با داشتن مقادیر مناسبی از چربی و کربوهیدارت، میتواند نیازهای روزانه بدن شما را تامین کند تا احساس خستگی و رخوت نداشته باشید. روغن گیاهی ۸۱ درصد، تخممرغ، سیر، آب، نمک و کنسانتره لیمو از مواد تشکیل دهنده این سس هستند.
سس مایونز لایت بدون گلوتن
سس مایونز لایت بدون گلوتن؛ یکی دیگر از انواع خانواده سس های مایونز است که مناسب برای انواع سالاد است. این سس؛ برای کسانی که رژیم بدون گلوتن دارند و یا کسانی که از رژیم غذایی وگان استفاده میکنند، بسیار مناسب است.
آشنایی با انواع سس گوجهفرنگی
سس گوجهفرنگی؛ یکی از سس های گیاهی است که پایه اصلی آن را گوجه فرنگی تشکیل میدهد و برای سلامت جسمی و فیزیکی بدن بسیار موثر است. سس گوجه؛ در گروه سس های گرم قرار دارد و بیشتر برای غذا استفاده میشود. همانند سس مایونز؛ سس گوجه دارای طعمهای متفاوتی است، سس فلفل گوست، سس چیلی خیلی تند و سس پاپریکا نمونههای کوچکی از خانواده سس های گوجه هستند.
سس فلفل گوست
سس فلفل گوست؛ همانطور که از نامش پیداست یک سس فلفل بسیار تند است که بسته به ذائقه شما برای انواع سالاد و غذا میتواند مناسب باشد.
سس چیلی خیلی تند
سس چیلی خیلی تند؛ از سسهایی است که برپایه استفاده از گوجهفرنگی تهیه شدهاست. این سس؛ طعمی تند و آتشین دارد، گوجهفرنگی، سیر، پیاز، فلفل، سرکه، شکر و نمک از مواد اصلی و تشکیلدهنده این سس هستند. سس چیلی خیلی تند؛ برای کسانی که عاشق غذاهای تند هستند؛ بسیار مناسب است و طرز تهیه آن شباهت زیادی به سس کچاپ دارد.
سس پاپریکا
پاپریکا؛ یکی از ادویههای محبوب در جهان است که دارای مزه، عطر و رنگ زیبایی است. این ادویه پرطرفدار معمولا در بیشتر غذاها مورد استفاده قرار میگیرد و طعمی ملایم یا تند دارد. پاپریکا؛ یک طعمدهنده بسیار خوب است و دارای فواید بسیاری است. درمان ناراحتی پوستی، درمان ناراحتی گوارشی، درمان بیخوابی، درمان سرماخوردگی و کاهش فشار خون برخی از فواید این ادویه خوشرنگ هستند. فلفل دلمهای قرمز، فلفل قرمز تند ساییده شده، سرکه، نمک و فلفل از مواد تشکیلدهنده این سس هستند. این سس؛ بسیار غلیظ است و در بسیاری از غذاها همانند، مرغ، ماهی و اسپاگتی میتوان استفاده کرد.
سس مایونز یا سس گوجهفرنگی؛ کدام یک مناسب است؟
با وجود اینکه سس ها؛ طرفداران زیادی دارند، اما باید به این نکته توجه داشت که اگر تعادل را در خوردن آنها رعایت نکنید، ممکن است سلامتی خود را به خطر بیندازید. در این مقاله؛ شما را با برخی از سس های سفید و قرمز آشنا کردیم. شاید برایتان این سوال مطرح شود که کدام سس برای سلامتی مضر است؟ بهتر است بدانید که سس های مایونز؛ جزو پر کالریترین سس های موجود در بازار به شمار میروند. میزان چربی و تخممرغ در این سس ها بسیار بالاست؛
بنابراین برای کسانی که مشکل اضافه وزن دارند و یا مبتلایان به نقرس بسیار مضر هستند. مصرف بیرویه سس مایونز؛ سبب میشود فرد کالری زیادی دریافت کند و با گذشت زمان به افزایش وزن دچار شود. همچینین استفاده از سس مایونز؛ میتواند بر ذائقه فرد تاثیر بگذارد و باعث شود که تمایل شخص به مصرف چربی در وعدههای غذایی روزانه بیشتر شود.
سس های گوجهفرنگی نسبت به سس های مایونز؛ کالری کمتری دارند، با این وجود میزان شکر در آنها بالا است و در مصرف آن نباید زیادهروی کرد. این سس ها ؛ به هیچ عنوان برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود. بیشتر سس های گوجهفرنگی؛ سس های تندی هستند که فلفل ماده اصلی تشکیلدهنده در آنها است و مقدار فلفل در این سس ها بسیار زیاد است. مصرف مداوم و زیاد این سس ها سبب میشوند؛ معده اسید بیشتری را ترشح کند و به مرور زمان باعث بروز زخم معده و حتی گاستریت شود. بنابراین توصیه ما به شما این است که در مصرف این چاشنیهای محبوب و پرطرفدار تعادل را رعایت فرمایید.
سخن آخر:
خوشبختانه؛ امروزه سس های متنوعی روانه بازار شدهاست، سس هایی که در دستور تهیه آن به سلامت بدن توجه زیادی شدهاست. تعادل را رعایت کنید و با آگاهی از مواد تشکیل دهنده و سلایق خود سس مورد نیاز خود را تهیه فرمایید و طعمی متفاوت به غذای خود ببخشید.