
به احتمال ۹۹%، شما هم تجربه کافه رفتن را داشتهاید و حتماً میدانید که یکی از پرتکرارترین جملهها، آن است که من قهوه … را میخواهم! شاید گفتن این جمله، برای سالهای گذشته آن چنان سخت نبود؛ اما این روزها، برای بعضیها، بسیار پیچیدهاست. در گذشته، اگر قصد نوش جان کردن یک قهوه داشتید، گزینههای زیادی پیش رویتان قرار نداشت! اما همین لحظه که در حال خواندن این مطلب هستید، انواع قهوه ، بیش از آن چیزی است که فکرش را میکنید. روز به روز این تنوع بیشتر میشود و نوشیدنیهای خلاقانه تری برای ارائه به شما وجود دارد. به همین دلیل، برای اولین تجربههای کافه گردی تان، نیاز به شناخت انواع قهوه دارید. از این رو، اگر اینجا هستید تا:
- سیر تا پیاز انواع قهوهها را بشناسید
- ویژگیهای هر کدام را شناسایی کنید
- نوشیدنی مورد علاقه تان را پیدا کنید
به خواندن ادامه دهید و هست مارکت را تا انتهای این مطلب، همراهی کنید:
فهرست مطالب
۰ تا ۱۰۰ انواع قهوه
پیش از هر چیز، بیایید تمامی باورهای غلط را دور بریزیم!
ممکن است تا به حال، نامهای زیادی از انواع قهوه به گوشتان خورده باشد و با خودتان بگویید مگر میشود این همه؟ اسپرسو بخورم یا ترک؟ فرق این دو در چیست؟
نکته جالبی که به احتمال زیاد تا الان نمیدانستید، این است که تفاوت بین نامهای این قهوهها، به سبب تفاوت بینشان نیست. در واقع بهتر است بگوییم منشأ همه این قهوهها، آن دانههای قهوه ای رنگ خوش عطری است که همه مان با عنوان “دانه قهوه” میشناسیم.
بنابراین، اگر قهوه ترک آن دانه اصیل را به ما میدهد، به معنای آن نیست که قهوه اسپرسو، چیز متفاوتی است.
تنها و تنها دلیلی که سبب میشود نامهای متنوعی به داشته باشند ، شیوه ی طبخ و دم کردن آن است.
بنابراین، یادتان باشد، شناخت انواع قهوه، سادهتر از آن چیزی است که تاکنون فکرش را میکردید. بیش از این منتظرتان نمیگذاریم؛ برویم تا با این انواع قهوه بیشتر آشنا شویم:
قهوه ترک، قهوه فرانسه: جذابترین قهوههای دم کردنی
اولین مورد از بین انواع قهوه که قرار است با آن آشنا شوید، قهوههای دم کردنی هستند. بهطور کلی، دو نوع قهوه دم کردنی در دنیا داریم که ترک و فرانسه هستند. باز هم میگوییم تفاوت این دو نام، تنها به سبب نوع دم کردن هر کدام است.
اول از همه به قهوه ترک بپردازیم. قهوه ترک، نوشیدنی خوشمزه ای است که معمولاً آن را در دنیا با نام قهوه خاورمیانه ای میشناسند. برای طبخ این قهوه، تنها کافی است آب و دانههای آسیاب شده قهوه را مستقیماً روی شعله قرار دهید و منتظر جوشش آن باشید.
برای داشتن یک قهوه ترک بی نظیر، به ابزاری به نام قهوه جوش نیاز دارید تا لذت طعم واقعی یک قهوه باکیفیت را تا اعماق وجودتان، درک کنید.
از مهمترین ویژگیهای قهوه ترک، میتوانیم به این موضوع اشاره کنیم که دانهها باید به خوبی آسیاب شوند و حسابی یک دست باشند.
و اما، قهوه فرانسه!
قهوه فرانسه، یکی دیگر از خوشمزهترین قهوههای دم کردنی است که میتوانید از آن استفاده کنید. این قهوه، این روزها به کمک دستگاههای قهوه ساز بدست میآید.
بنابراین، ممکن است برایتان سؤال شود چه اتفاقی در این دستگاه میافتد که آن را از قهوه ترک جدا میکند؟
شیوه طبخ این قهوه، به گونه ای است که آب داغ از روی دانههای آسیاب شده قهوه رد میشود و مایع باقی مانده آن، در ظرفی جمع میشود. بعد از تمام شدن این روند، قهوه فرانسه شما، آماده است.
اسپرسو و دنیایی منحصر به فرد !
در مقابل قهوههای دم کردنی، انواع اسپرسو را داریم که حسابی در دنیا سر و صدا به پا کردهاست و طرفداران خاص خودش را دارد.
قهوه اسپرسو، یکی از هدیههای ایتالیاییها به مردم دنیاست که این مورد هم مانند پیتزا، جهانی شد!
پیشینه اسپرسو به جوانی برمی گردد که میخواست قهوه را در مدت کوتاهی با کیفیت بالا، تجربه کند. بنابراین، اگر میخواهید اسپرسو نوش جان کنید؛ نه تنها مدت کمی برای تهیه آن نیاز دارید، بلکه قهوه ای با کیفیت هم، میچشید.
نام اسپرسو این قهوه هم، به احتمال زیاد (شاید هم نه!)، حدس زدهاید که به سازوکار تهیه آن برمی گردد. طرز تهیه این قهوه، به گونه ای است که باید قهوه را تحت فشار زیادی در مدت کمی، قرار دهید.
همه مدت زمانی که برای تهیه یک شات قهوه اسپرسو نیاز دارید، تنها ۲۵ ثانیه است! این در حالی است که برای طبخ انواع قهوههای دم کردنی، مدت زمانی بیش از این نیاز دارید.
خوب است بدانید، راهکارهایی هم برای تهیه اسپرسو روی شعله گاز وجود دارد؛ اما هرگز آن طعم واقعی و اصیل را به شما عرضه نمیکند.
قبل از معرفی ۷ مورد از معروف ترین انواع قهوه ها اجازه بدید شما را با مفهوم قهوه رست شده یا رست کردن قهوه آشنا کنم
مقصود از رست کردن یا در حقیقت قهوه رست شده به عملی گفته میشود که در آن دانه سبز رنگ قهوه به دانه ای شکلاتی تبدیل میشود و بخشی از بو و کافئین آن از بین میرود و این حرارت وارد شده بر دانه های قهوه موجب شکل گیری محصول نهایی و در نهایت دانه ها صافتر و حدود دو برابر بزرگتر و شیرینتر و دارای مزه ای تلخ میشوند.
و اما انواع دیگر قهوهها، این ۷ مورد هستند!
همین و تمام! تمام قهوههای دنیا را هم که بگردید، تنها یکی از انواع دم کردنی و اسپرسو هستند. دیدید قهوهها، آنطور که از دور به نظر میسرد، دنیای پیچیدهای ندارند؟
در ادامه، با دیگر انواع قهوه آشنا میشوید. موردهایی که در کافهها، نامشان زیاد به گوشتان میخورد. اما پیش از آشنایی، خوب است بدانید این ۷ مورد، نوع جدیدی از قهوه نیستند و تنها ترکیبی از قهوههای دم کردنی و اسپرسو هستند.
قهوه آمریکانو
یکی از پرتکرارترین انواع قهوه که اسم آن را در کافهها زیاد میشنوید، آمریکانو است.
برای تهیه این قهوه، آب داغ را با قهوه اسپرسو ترکیب میکنند تا غلظت آن کم شود.
در نظر داشته باشید، آبی که به قهوه اسپرسو اضافه میکنید، باید حتماً جوش باشد؛ در غیر این صورت نوع دیگری از قهوه را نوش جان میکنید که به آن، لانگ بلک میگویند!
قهوه دوپینو
یکی دیگر از انواع قهوه که کمتر جایی است که در ایران نام آن را بشنوید؛ اما شناخت آن ضرر ندارد. بیشتر افرادی از این کلمه استفاده میکنند که میخواهند یک رگ اروپایی خودشان را به نمایش بگذارند.
و اما قهوه دوپینو چیست؟ ساده بگوییم، قهوه دوپینو، همان اسپرسوی دبل خودمان است، اما با زبان آنورآبی ها!
قهوه ریستریتو
ریستریتو یکی از انواع قهوه است که نام آن در بین ایتالیاییها، زیاد رد و بدل میشود.
قهوههای اسپرسو را از نزدیک دیدهاید؟ شاتهای آن به قدری کوچک است که ممکن است از خوردن آنها صرف نظر کنید!
با این حال، هنوز هم انواع کوچکتری وجود دارند که به آنها، ریستریتو میگویند. این قهوه، نصف حجم یک اسپرسوی عادی را دارد و میتوانید جذابیت کوچکی در طول روزتان ایجاد کند.
قهوه عربیکا:
بیش ترین سهم قهوه جهان ،با کشت دانه های ۷۵% قهوه را به خود اختصاص داده است. و جزو انواع اصلی دانه های قهوه محسوب میشود.
جالب است بدانید این قهوه در ارتفاع حدودا ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متری بالاتر از سطح دریا به عمل میآید و در مقایسه با قهوه روبوستا عطر بیشتر و کافئین کمتری دارد قدیمی ترین نوع این قهوه موکا و جاوه هستند.
کافه لاته
لاته، یکی دیگر از جذابترین انواع قهوه است که تجربه آن را حتماً به شما پیشنهاد میکنیم.
لاته هم، همان اسپرسوی خودمان است که در آن به جای آب داغ، از شیر داغ استفاده میشود.
جالب است بدانید لاته، در زبان ایتالیایی به معنای شیر خوردنی خودمان است و به همین دلیل است که گاهی لاته را با نام شیر قهوه هم خطاب میکنند.
موکاچینو
اگر همین لاته خوش طعم و شیری را با شکلات ترکیب کنید، موکاچینو خواهید داشت! موکاچینو، یا همان موکا ، یکی از خوشمزهترین قهوهها است و گاهی آن را با خامه هم ترکیب میکنند.
ماکیاتو
ماکیاتو برای ایتالیاییها به معنای قهوه لکه دار شده یا علامت گذاری شدهاست. ممکن است با خودتان بگویید این دیگر چه اسمی است؟
از آنجایی که ماکیاتو نوعی از قهوه است که شباهت بسیار زیادی به لاته دارد، اما مقدار شیر آن کمتر است، به آنکه لکه دار شده با شیر گفته میشود! یعنی بخش کوچکی از آن را به خصوص رویش را شیر تشکیل میدهد.
و در نهایت …
و در آخر در این مطلب سعی کردیم خلاصه و در کوتاهترین زمان به شما این امکان را بدهیم که انواع قهوه را بشناسید و از این پس، با آگاهی تمام اقدام به تهیه یا سفارش آن کنید.
سپاسگزاری وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. اگر سؤال و یا تجربه ای از انواع خوشمزه قهوه دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان بلاگ هست مارکت، به اشتراک بگذارید.
خیلی خیلی عالی بود مطالبتون
درود بر شما
متشکرم از اینکه مفید بوده براتون .