طرز تهیه مربای به

هست مارکتهست مارکت
54 بازدید
طرز تهیه مربای به

طرز تهیه مربای به
کره و مربا؛ یکی از صبحانه‌های محبوب و دوست‌داشتنی ایرانی‌ها هستند. در این میان مربای به؛ دارای طعم بسیار خوبی است و رنگ و لعاب زیبایی دارد. به؛ یکی از میوه‌های فصل پاییز است که دارای عطر و طعم دلنشینی است. مربای این میوه شیرین؛ بسیار پرطرفدار است؛ اما از آن جایی که این میوه تنها در پاییز موجود است، می‌توانید آن را به شکل مربا تهیه کرده و در تمامی فصول سال از آن میل نمایید.

جالب است بدانید که با آن که میوه به زرد رنگ است؛ اما مربای آن ترکیبی از رنگ‌های قرمز و گلبهی است که به اصطلاح به آن رنگ عقیقی می‌گویند. اگرچه تهیه مربا کاری دشوار و سخت است؛ اما مطمئنا طعم و عطر مربای خانگی چیز دیگری است که ارزش امتحان کردن را دارد.

 

تبلیغات

خرید با صرفه با تخفیفات تاریخی —-> تخفیف سوپرمارکت

آنچه در این مقاله درباره طرز تهیه مربای به خواهید خواند :

  • به چیست ؟
  • طرز تهیه مربای به
  • نکات کلیدی برای خوشرنگ‌تر شدن و تهیه مربای به

 

به چیست ؟

به؛ یک میوه پاییزی است که در آب‌وهوای گرم رشد می‌کند. این میوه بافتی سفت اما آب‌دار دارد و طعم آن شیرین است. بدون اغراق می‌توان گفت که میوه به یکی از خوش عطر و خوش‌طعم‌ترین میوه‌ها است. این میوه بیشتر در مناطق مرکزی ایران کشت می‌شود. میوه به؛ دارای خواص فراوان و بی‌شماری برای بدن است و سرشار از ویتامین سی و منیزیم است. قدیم‌ترها خوب به یاد دارند که دانه‌های خشک شده این میوه؛ چطور تاثیر شگفت‌انگیزی برای رفع سرفه و گلودرد دارد.

 

طرز تهیه مربای به

مواد لازم برای تهیه مربای به

  • میوه به؛ ۵۰۰ گرم
  • شکر؛ ۵۰۰ گرم
  • هل؛ ۲ عدد
  • آب‌لیموترش؛ یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌گرده؛ یک قاشق غذاخوری

مربای به

طرز تهیه مربای به

  • مرحله اول:

ابتدا به‌‌ها را شسته، پوست را بکنید و آن را از وسط نصف کنید. هسته‌های میان به را جدا کرده و در ظرف جداگانه‌ای قرار بدهید.

  • مرحله دوم:

به‌ها را با قالب و یا چاقو به شکل دلخواه خود برش دهید. سپس یک قابلمه را بر روی حرارت قرار داده و شکر و شش لیوان آب را به آن اضافه نمایید. درب قابلمه را بگذارید تا آب جوش بیاید.

  • مرحله سوم:

بعد از جوش آمدن آب؛ حرارت زیر آن را کم کرده و روی درب قابلمه یک دمکنی قرار بدهید. سپس اجازه بدهید به مدت یک ساعت مربا پخته شود و به قوام کافی برسد.

  • مرحله چهارم:

از آن جایی که شهد مربا بعد از سفت شدن غلیظ‌تر می‌شود؛ نباید مربا را خیلی غلیظ از روی حرارت برداریم. هل، آبلیمو و در صورت تمایل یک تکه چوب دارچین به بهتر شدن طعم‌ مربا کمک می‌کند.

  • مرحله پنجم:

بعد از طی زمان سی دقیقه درب قابلمه را برداشته و بعد از این‌که پوست خشک روی هل‌ها را جدا کردید، دانه‌های آن را به همراه زعفران دم‌کرده به مواد اضافه کنید و مطمئن شوید که مربا به قوام رسیده‌است.

  • مرحله ششم:

برای این‌که از قوام مربا اطمینان حاصل نمایید می‌توانید؛ یک قطره از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد ریخته و اگر شهد بدون متلاشی شدن به ته لیوان برسد، یعنی مربای شما به قوام رسیده وآماده است.

  • مرحله هفتم:

در صورتی که شهد متلاشی شود؛ ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دیگر آن را روی حرارت قرار می‌دهیم تا به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح حسابی به قوام بیاید. بعد از این‌که مربا به قوام آمد؛ آب‌لیمو را به آن اضافه نمایید.

  • مرحله هشتم:

در این مرحله؛ مربای به شما تقریبا آماده است. درب آن را بگذارید و اجازه بدهید با دمای محیط هماهنگ شده و کامل خنک شود. بعد از این‌که مربا خنک شد؛ می‌توانید آن را داخل ظرف‌های شیشه‌ای بگذارید و در یخچال نگه‌دارید.

 

نکات کلیدی برای خوشرنگ‌تر شدن و تهیه مربای به

چطور مربای خوشرنگ‌تری داشته باشیم؟

برای این‌که مربای خوشرنگ‌تری داشته باشیم؛ کافی‌ست پس از مدت زمان ۳۰ دقیقه که از پخت مربا گذشت، یک دمکنی روی درب قابلمه قرار بدهید و حرارت زیر آن را کم کنید.  اگر از شعله‌ پخش‌کن برای این کار استفاده کنید؛ بهتر است.

راه دیگر برای خوشرنگ‌تر شدن مربای به؛ استفاده از زعفران است.

سعی کنید در تمام طول پخت مربا؛ درب قابلمه بسته باشد و برای این‌که مربای خوشرنگی داشته باشید، حتما آن را بر روی حرارت ملایم قرار بدهید.

مربای به را در چه قابلمه‌ای درست کنیم؟

بهترین قابلمه برای تهیه مربای به؛ قابلمه مسی  است چرا که باعث می‌شود مربای به شما خوشرنگ‌تر شود. با این حال اگر تمامی نکات ذکر شده در طرز تهیه مربای به را رعایت کنید، در قابلمه چدن، تفلون و یا سرامیکی نیز مربای به خوشمزه‌ای خواهید داشت.

چه کاری انجام دهیم تا به‌ نرم نشود؟

کافی‌ست از همان ابتدا شکر را روی به بپاشید؛ سپس آب را اضافه کرده و روی شعله قرار بدهید.

دلیل کپک‌زدن مربای به چیست؟

اگر مربای شما بعد از مدتی کپک بزند؛ سه دلیل دارد، دلیل اول این‌که آب آن زیاد بوده‌است، دلیل دوم می‌تواند غلیظ نبودن شربت مربا باشد و در نهایت میزان کم شکر از دلایل کپک‌زدن مربا است.

با این وجود اگر مربای شما کپک زده؛ مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجدداد چند جوش بزند تا به غلظت مناسب برسد.

مربای به خوشرنگ

چطور می‌شود مربای به ژلاتینی داشت؟

اگر دوست دارید مربای به شما؛ حالت ژلاتینی داشته باشد می‌توانید از دانه‌های آن استفاده نمایید. آن‌ها را شسته و یک ساعت بعد از پخت به مربا اضافه نمایید. همچنین پوست به؛ منبع بزرگی از پکتین است که مربا را ژلاتینی می‌کند. بنابراین بهتر است با به پوست نکنده مربا درست کنید. اما دقت داشته باشید که پوست آن را خوب بشویید و کرک‌های آن را با اسکاج تمیز پاک کنید.

مربای به؛ خود دارای عطر خوبی است با این وجود می‌توانید از اسانس یا وانیل نیز استفاده نمایید. همچنین استفاده از هل نیز کاملا اختیاری و بستگی به طبع غذایی شما دارد.

طرز تهیه مربای به رنده‌ای نیز مشابه همین مربا است؛ تنها تفاوت آن استفاده از رنده درشت به جای خرد کردن به است.

به جای آبلیمو؛ می‌توانید از جوهر لیمو استفاده کنید.

به هیچ عنوان مربا را گرم داخل شیشه نریزید؛ چرا که بعد از حدود یک شب مشخص می‌شود مربای شما رقیق است یا غلیظ! اگر مربا رقیق بود می‌توانید آن را بجوشانید تا غلیظ شود.

یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه مربای به؛ قوام آمدن آن است. برای فهمیدن قوام مربا می‌توانید؛ مقداری از شربت را با قاشق بردارید و بگذارید سرد شود. شربت باید حالت کشداری همانند عسل داشته باشد و به قاشق کاملا بچسبد.

از لحظه‌ای که مربا بجوش می‌آید؛ دائم کف می‌کند، سعی کنید تا آخرین لحظه کف آن را بگیرید.

اگر تمایل دارید مربای تیره‌ رنگ‌تری داشته باشید؛ می‌توانید آن را برای مدت زمان بیشتری روی حرارت قرار بدهید و باز هم این قضیه کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.

اضافه کردن شکر به مواد مربا؛ کاملا اختیاری است و  به سلیقه غذایی شما بستگی دارد.

شیشه و یا ظرفی که برای نگهداری از مربا انتخاب می‌کنید باید کاملا تمیز و خشک باشد.

چنانچه مربای شما پخته شده؛ اما به اندازه کافی شهد آن رقیق نشده باشد، می‌توانید درب قابلمه را بردارید و حرارت بیشتری به آن بدهید تا غلیظ شود.

سعی کنید در خردکردن به؛ سرعت عمل بالایی داشته باشید تا به تغییر رنگ نداشته باشد و به اصطلاح سیاه رنگ نشود.

بهتر است شیشه‌های مربا را قبل از استفاده استریل نمایید.

مربای به را می‌توانید به مدت سه ماه در محیط خنک و خشک و برای یک سال در یخچال نگه‌داری فرمایید.

سخن آخر:

پیشنهاد می‌شود برای تهیه مربای به؛ از به‌های محلی استفاده نمایید تا مربای شما عطر و طعم بهتری داشته باشد. حتما در زمان خرید به؛ را بو بکشید چرا که به محلی عطر خاصی دارد، پوست آن کرکی است و تقریبا به اندازه یک مشت دست است. با رعایت چندین نکته طلایی خواهید توانست؛ مربای به خوشمزه و خوش عطری داشته باشید.‌

دسته بندی انواع دسرها دستورات غذایی دسرها صبحانه
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نمادهای ما

logo-samandehi
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت
کمک لازم دارید؟ چت آنلاین