انواع خوراکی های آسیای شرقی
آیا به مناطق آسیای شرقی سفر کردهاید؟ با ذائقه مردمان آسیای شرقی تا چه میزان آشنایی دارید؟ شیوهی طبخ غذا در آسیای شرقی چگونه است؟ و آیا خوراکیهای آسیای شرقی مورد پسند شماست؟
در این مقاله موارد زیر را به صورت مفصل برایتان شرح خواهیم داد.
- موقعیت جغرافیایی آسیای شرقی
- انواع خوراکی های آسیای شرقی
- غذاهای آسیای شرقی
- میوههای آسیای شرقی
فهرست مطالب
موقعیت جغرافیایی آسیای شرقی
آسیای شرقی محدوهای است در قاره آسیا که شامل کشورهای چین، مغولستان، کره، تایوان، تایلند، ژاپن، بخشی از مناطق هنگ کنگ و … میشود.
آسیای شرقی درواقع منطقه بسیار وسیعی است که به جرات میتوان گفت ۱۴ درصد بزرگتر از مساحت کل قاره اروپاست.
مناطق آسیای شرقی به دلیل وجود جاذبههای گردشگری خاص و متفاوت به شدت مورد استقبال توریست و گردشگران قرار گرفته و سالیانه افراد زیادی به این مناطق سفر میکنند.
کشورهای آسیای شرقی از نظر انواع خوراکی نیز بسیار غنی و پر از تنوعاند، در ادامه به این مباحث میپردازیم.
انواع خوراکی های آسیای شرقی
یکی از مسائل مهمی که به هنگام سفر برای افراد حائز اهمیت است، خوراکی و غذاهای موجود در مقصد است.
معمولا افراد تمایل زیادی به تست کردن و چشیدن خوراکیهای متفاوت و منحصر به فرد دارند و از طرفی خوراکیها باید به ذائقه آنها سازگاری کامل داشته باشند.
به عنوان مثال به غذاها یا ادویههای خاص مناطق حساسیت و آلرژی نداشته باشند.
خوراکی های آسیای شرقی شامل تمامی غذاها، میوه، دسر و … میشود که در این مناطق مورد استفاده قرار میگیرند.
این مسئله که آیا افراد سایر کشورها از این غذاها استقبال میکنند یا خیر، کاملا سلیقهای بوده و به ذائقه افراد بستگی دارد.
در ادامه این مقاله معروفترین غذاهای آسیای شرقی و میوههای این مناطق را به شما معرفی میکنیم، با ما همراه باشید.
انواع غذاهای آسیای شرقی
غذاهایی که در آسیای شرقی طبخ میشوند دارای رنگ و طعمهای متفاوت و بسیار لذیذ هستند. این طعم و رنگ غذاها ممکن است خوشایند برخی از افراد نباشد که بستگی به عادتهای غذایی و ذائقه افراد دارد.
این غذاها با ادویههای خاص و متفاون طبخ شده و علاوه بر شکل ظاهری بسیار متفاوت، دارای طعم و عطر منحصر به فردی نیز هستند. محبوبترین غذاهای آسیای شرقی شامل موارد زیر میشوند
-
ژیالونگ بائو غذای معروف شانگهای
نظر شما در مورد دلمه چیست؟ آیا از غذاهای دلمهای شکل خوشتان میآید؟
اگر انواع دلمه غذای مورد علاقه شما باشند بدون شک از این غذا نیز استقبال خواهید کرد.
همین طور که از اسم غذا پیداست مربوط به شانگهای بوده و در این مناطق طبخ میشود. لازم به ذکر است که برای سرو این غذا حتما نباید به شانگهای سفر کنید؛ زیرا در تمامی مناطق آسیای شرقی این غذای معروف ودلچسب سرو میشود.
توجه داشته باشید که به ژیالونگ، دامپلینگ نیز میگویند. این غذا انواع بسیار زیادی داشته و قیمت آن به مواد اولیهای که در طبخ آن مورد استفاده قرار میگیرد، بستگی دارد.
مواد اولیه این غذا معمولا گوشت خوک و انواع گوشت است. اگر گیاهخوار هستید، به هیچ عنوان نگران نباشید و با خیال آسوده این غذا را میتوانید سفارش بدهید؛ زیرا ژیالونگ مخصوص گیاهخواران نیز به صورت کاملا گیاهی در رستورانهای شرق آسیا طبخ و سرو میشود.
-
سالاد زنجبیل و گوجه فرنگی برمه
سالادهایی که در برمه طبخ میشوند به عنوان یک وعده غذایی کامل بوده و صرفا نمیتوان به آنها گفت سالاد.
سالادهایی که در این منطقه سرو میشوند به هیچ عنوان برای کاهش وزن توصیه نمیشوند و حتی ممکن است موجب افزایش وزن نیز شوند.
این سالادهای لذیذ با انواع سبزیجات و مغزها تهیه شده و با سس مخصوص سالادهای برمه سرو میشوند.
چنانچه به کشورهای آسیای شرقی سفر کنید، حتما در منوی غذا با سالاد زنجبیل و گوجه فرنگی برمه مواجه خواهید شد،توصیه میکنیم حتما یک بار این غذا را تست کنید، بدون شک از این انتخاب پشیمان نخواهید شد.
-
خوراک بادمجان هنگ کنگ
برخی از افراد به بادمجان حساسیت دارند، شما چطور؟
اگر از طرفداران بادمجان هستید و به آن حساسیت ندارید، خوراک بادمجان هنگ کنگ حتما مورد پسند شما خواهد بود.
مواد غذایی موجود در خوراک بادمجان هنگ کنگ معمولا بادمجان، گوشت خوک و یا گوشتهای دیگر، سبزیجات و ادویهجات مخصوص است.
چنانچه از خورشت بادمجان هنگ کنگ خوشتان نیامد، میتوانید تارت تخم مرغ سفارش دهید. تارت تخم مرغ یکی از لذیذترین غذاهایی است که در هنگ کنگ طبخ و سرو میشود.
این غذا مناسب برای میان وعده و صبحانه است. علاوه بر رستورانها میتوانید تارت تخم مرغ را از تمامی قنادیها و نانواییهای هنگ کنگ تهیه و خریداری کنید.
-
کائو پد پو غذای معروف تایلند
اگر تمایل دارید که برای یک بار هم شده طعم خرچنگ را تست کنید، این غذا بهترین گزینه ممکن است. در زبان تایلندی به پد، برنج گفته میشود و پو به معنای خرچنگ است.
این غذا ترکیب برنج سرخ شده و خرچنگ است که با سس ماهی تایلندی معطر و طعمدار میشود. در کنار این غذا معمولا لیموی تازه و گشنیز سرو میشود.
اگر این غذا را تست کردید و از طعم آن خوشتان آمد، حتما از خرچنگ تند سنگاپور نیز خوشتان خواهد آمد.
چنانچه به سنگاپور سفر کردید، این غذای معروف و توریستی را نیز امتحان کنید.
خرچنگ تند سنگاپور از ترکیب خرپنگ بخار پز شده با سس گوجه فرنگی و فلفل درست شده است.
این غذا طعم تند و شیرینی دارد که افراد بسیار زیادی را جذب میکند. لازم به ذکر است که خرچنگ تند غذای ملی سنگاپور است.
-
فو ویتنام
فو محبوب و معروفترین غذای ویتنام است که شباهت بسیار زیادی به نودل برنج و سبزیجات دارد.
این غذا نه تنها در آسیای شرقی بلکه در سراسر جهان دارای طرفدار است. معمولا در ویتنام این غذا را به هنگام صبحانه سرو میکنند.
-
کوفته برنجی ویتنام
غیرممکن است که در خیابانهای ویتنام قدم بزنید و دلتان نخواهد که کوفته برنجی ویتنام را تست کنید.
این کوفتههای برنجی در تمامی مناطق ویتنام در دسترس بوده و در پوست موز سرو میشوند؛ بنابراین ظاهر و طعم بسیار متفاوتی دارند.
کوفته برنجی ویتنام به همراه نمک کنجد و بادام زمینی خورد شده سرو شده و غذای مناسبی برای وعده صبحانه است.
- یاکیتوری ژاپن
این غذا شباهت بسیار زیادی به جوجه کباب دارد؛ بنابراین حتما باب میل ایرانیها بوده و با ذائقه آنها سازگاری دارد.
یاکیتوری ژاپنی از تیکههای جوجه سیخ شده تشکیل میشود که به روی زغال کباب شدهاند. این غذا با سس سویا طعمدار شده و شامل بال، پوست و جگر مرغ نیز میشود.
از دیگر غذاهای معروف آسیای شرقی میتوان موارد زیر را نام برد.
- باربیکیوی گشنیز، انوکی و توفو چینی
- آسام لاکسا پنانگ
- چو دو نوتا تایوان
- وانتن می مالزی
- روجاک مالزی
- سام تام تایلند
- نودل قایقی تایلند
- اوسیوآ تایوان
- پدسی ایو بانکوک
- بون چا ویتنام
- کاری می پنانگ
- دهوآ تایوان
حال که با انواع غذاهای آسیای شرقی آشنا شدید، بهتر است نسبت به میوههای این منطقه نیز آگاهی کسب کنید.
انواع میوههای آسیای شرقی
در آسیای شرقی میوههای عجیب و غریبی وجود دارد که طعم و رنگ بسیار متفاوتی دارند، این میوهها عبارتاند از:
-
نونی
نونی میوهای است که در جنوب آسیای شرقی وجود داشته و ظاهر بسیار متفاوتی دارد. اگرچه ظاهر این میوه دارای زیبایی ظاهری ویژهای نیست امّا خاصیت درمانی زیادی داشته و یک منبع غنی از آنتیاکسیدان است و به شدت ضد التهاب و باکتری است.
-
سانتول
این میوه فیلیپینی به شدت ترش بوده و از نظر ظاهری شبیه به سیب بوده و طعم مشابهی با سیب ترش دارد.
از دانههای این میوه معروف معمولا انواع مارمالاد و کمپوت تهیه میشود.
سانتول بسیار مقوی و نیروبخش بوده و در برخی مواقع به عنوان ضماد برای زخمهای عفونی و درمان انواع قارچهای پوستی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
-
یوزو
جالب است بدانید که یوزو میوهای است که به صورت خام خورده نمیشود. این میوه ظاهری شبیه به لیمو داشته و به شدت ترش است.
از این میوه برای تهیه انواع سس سنتی، سوس سویا و سس کباب استفاده میشود.
-
سیب چوبی
سیب چوبی جزء آن دسته از میوههایب است که مورد پسند افراد نیست، زیرا بوی بسیار بدی دارد.
توجه داشته باشید که سیب چوبی دارای خاصیتهای درمانی بسیار زیادی بوده و برای بهبود سوءهاضمه، یبوست و زخم معده مناسب است.
از پودر سیب چوبی به مقدار کم در انواع پوره و مربا استفاده میکنند.
-
لانگسات
مبوه لانگسات معمولا در مالزی و هاوایی یافت میشود که مزهای مشابه گریپ فروت تلخ و شیرین دارد.
هستههای این گیاه خوراکی نبوده، امّا برای کشتن مالاریا مورد استفاده قرار میگیرد.
-
میوه اژدها
این میوه را به نام پیتایا نیز میشناسند و از خانواده کاکتوسهاست که در آسیای شرقی به وفور یافت میشود. طعم این میوه، ملایم و شیرین بوده و بافتی مشابه کیوی دارد.
این میوه ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش داده و برای بیماریهای قلب و افزایش سیستم ایمنی بدن مفید است.
توجه داشته باشید اگر دیابت دارید، از خوردن این میوه پرهیز کنید، زیرا برای سلامتی شما مضر است.
-
میوه ستارهای
شکل ظاهری این میوه پس از برش زدن به شکل ستاره بوده و شبیه کیوی است وطعم آن شیرین است.
این میوه در اکثر مناطق شرقی آسیا یافت میشود.
مصرف این میوه برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی به شدت مفید است.
-
میوه نان یا برد فروت
این میوه در تمامی کشورهای شرق آسیا یافت میشود امّا در ابتدا تنها در جنوب شرق آسیا موجود بود.
جالب است بدانید که این میوه نیز به صورت طبخ شده مصرف میشود.از این میوه انواع کمپوت، ترشی، چیپس و … نیز تهیه میشود.
-
کامکوآت
اگربخواهیم کوچکترین عضو میوههای مرکبات را نام ببریم باید به کامکوآت اشاره کنیم.
این میوه خوش طعم در جنوب شرقی چین کشت شده و پوست و گوشت آن سرشار از ویتامینهای معدنی و مقوی است.
میوه کامکوآت ضدسرطان بوده و برای افرادی که دچار بیماری دیابت و مرض قند هستند، مناسب و مفید است.
-
سالاک
پوست این میوه شباهت بسیار زیادی به پوست مار داردو از میوههای بومی مالزی است.
بافت فلسدار و زبر پوستاین میوه ظاهر آن را متفاوت کرده و طعم اسیدی مشابه مرکبات دارد.
سالاک ضداسهال بوده و به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند.
از دیگر میوههای مفید و منحصر به فرد آسیای شرقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- میوه لوتوس یا نیلوفر آبی
- میوه لونگان (این میوه در ویتنام،تایوان، چین و تایلند یافت میشود.)
- خارگیل
- گلابی آسیایی
- منگوستین اندونزی
- جک فروت
- ریشه نیپا سنگاپور
- پو ملو
- سیب شمعی (این میوه در هند، فیلیپین، اندونزی، تایوان و مالزی یافت میشود.)
- رامبوتان
سخن پایانی؛
مناطق آسیای شرقی با توجه به موقعیت جغرافیایی و انواع پوششهای گیاهی، دارای تنوع غذایی بسیار بالایی بوده و خوراکیهای لذیذ و خوشطعمی دارد.
افرادی که به مناطق آسیای شرقی سفر میکنند، متناسب با ذائقه و سلایق خود میتوانند از غذاها و میوههای متنوع استقبال کنند.
با توجه به ویژگیهایی که درباره انواع خوراکی های آسیای شرقی نام بریدیم، میتوانید متناسبترین خوراکی و میوهها را شناخته و از آنها استفاده کنید.